Поддръжка за защита от вируси на Microsoft и защита на Windows

Намерете информация за безплатния антивирусен софтуер – Microsoft Security Essentials, решения за защита и помощ при измами чрез заблуда и фишинг.

Започнете тук!

Започнете тук!

Безпокоите ли се, че компютърът ви може да е изложен на вируси и други заплахи за защитата? Microsoft предлага безплатни инструменти, които могат да ви помогнат да откривате и отстранявате вируси, както и да изграждате защити, които да ви помогнат да предпазвате компютъра си от вируси и други заплахи за защитата. За да започнете, изпълнете трите стъпки по-долу.

Първа стъпкаСканирайте компютрите си за вируси
Microsoft Safety Scanner е безплатен инструменти за защита, който може да се изтегля и предоставя сканиране при необходимост и помага за отстраняване на вируси, шпиониращ софтуер и друг злонамерен софтуер.
Втора стъпкаКонфигурирайте компютрите си, за да помогнете за отстраняване на заплахи за защитата
Изграждането на защити на компютъра помага за предпазването на вашия компютър от вируси. За да помогнете за предотвратяване на заплахи за защитата при заразяване на компютъра, инструментът за диагностика за предпазване от злонамерен софтуер ще ви преведе през конфигурирането на следните системни настройки: настройване на автоматични актуализации за Windows, включване на защитната стена на Windows, разрешаване на настройките за поверителност на Internet Explorer, изчистване на кеша и хронологията на посетените сайтове за интернет и други.
Трета стъпкаЗащитете компютрите си с Microsoft Security Essentials
Помогнете за предпазването на компютрите в дома и малката фирма от злонамерен софтуер от вида на шпиониращ софтуер, вируси, троянски коне и комплекти за пълен достъп с Microsoft Security Essentials – висококачествен антивирусен софтуер, който е безплатен за изтегляне направо от Microsoft за клиентите с оригинален Windows.

Информация за вируси

Информация за вируси

Защитете компютъра си с помощта на софтуера Microsoft Security Essentials
Чрез Microsoft Security Essentials получавате висококачествена защита от вируси и шпионски софтуер, включително троянски коне, червеи и друг злонамерен софтуер. И най-доброто от всичко – няма разходи или дразнещи абонаменти, които да трябва да следите.

4 стъпки за защита на компютъра ви (Англ.)
Изпълнете тези четири стъпки, за да осигурите защитата и актуалността на софтуера на компютъра.

Мислите, че имате вирус? Изпълнете следните стъпки
В тази статия се описва как бихте могли да определите дали компютърът ви е инфектиран с компютърен вирус, червей или троянски кон, както и как да го възстановите след инфекция и да предотвратите бъдещи заразявания от компютърни вируси.

Онлайн безопасност за потребителите на Microsoft (Англ.)
Защитете семейството си, себе си и компютъра си, като научите повече за компютърната безопасност. Уеб сайтът "Онлайн безопасност за потребителите" предоставя полезни инструменти и ресурси, с които да бъдете в крак с актуалната компютърна безопасност и защита.

Информация за защитата

Информация за защитата

Автоматично диагностицирайте и отстранявайте проблеми със защитата на Windows
Автоматично диагностицирайте и отстранявайте проблеми със защитата на Windows, като UAC (управление на потребителските акаунти), защитна стена на Windows и предотвратяване на изпълнението на данни (DEP), за да предотвратите рисковете за сигурността.

Контролен списък за защитата на Windows 7
Използвайте този списък, за да сте сигурни, че се възползвате максимално ефективно от всички начини, чрез които Windows може да ви помага да поддържате безопасността и сигурността на компютъра.

Инсталирайте най-новите корекции за сигурността от Microsoft (Англ.)
На втория вторник на всеки месец Microsoft пуска най-новите актуализации за сигурността на софтуера си. Уверете се, че компютърът ви е защитен, като инсталирате най-новия бюлетин за сигурността от Microsoft.

Инсталирайте актуализации за Windows
Защитете своя компютър от рискове за сигурността и осигурете актуалността на използваната от вас версия на Windows.

4 стъпки за защита на компютъра ви (Англ.)
Изпълнете тези четири стъпки, за да осигурите защитата и актуалността на софтуера на компютъра.

Онлайн безопасност за потребителите на Microsoft (Англ.)
Защитете семейството си, себе си и компютъра си, като научите повече за компютърната безопасност. Уеб сайтът "Онлайн безопасност за потребителите" предоставя полезни инструменти и ресурси, с които да бъдете в крак с актуалната компютърна безопасност и защита.

Защитете компютъра си с Microsoft Security Essentials
С Microsoft Security Essentials получавате висококачествена защита от вируси и шпионски софтуер, включително троянски коне, червеи и друг злонамерен софтуер. И най-доброто от всичко – няма разходи или дразнещи абонаменти, които да трябва да следите.

Други доставчици на софтуер за защита

Microsoft иска да ви помогне да поддържате компютъра си защитен. Ако Windows Live OneCare и Microsoft Security Essentials не отговарят на нуждите ви, научете повече за другите доставчици на софтуер за защита.

Приложения срещу злонамерен софтуер за Windows 8 Release Preview

Доставчици на софтуер за защита за потребители на Windows 7 (Англ.)

Доставчици на софтуер за защита за потребители на Windows Vista (Англ.)

Доставчици на софтуер за защита за потребители на Windows XP (Англ.)

Измами и мошеничества

Измами и мошеничества

Измами, при които се използва името на Microsoft или наименования на продуктите на компанията (Англ.)
Измамите, целящи получаване на поверителна информация, често включват използване на имената на много известни компании, за да ви подведат да посетите фалшиви уеб сайтове или да щракнете върху опасни връзки. Microsoft не изпраща непоискани имейли с молба за предоставяне на лична или финансова информация.

Какво да правите при получаване на подозрителен имейл (Англ.)
Следвайте тези ръководни принципи, за да се предпазите при появяване на подозрителни имейли във входящата ви поща.

Измами, при които се обещават пари, подаръци или награди (Англ.)
В няколко вида измами, целящи получаване на поверителна информация, се обещават фантастични финансови или други видове награди в замяна на няколко дребни неща, които трябва да свършите... които включват предоставяне на личната ви информация на крадец на самоличности.

Как да разпознаете имейли или връзки, целящи получаване на поверителни данни с измама (Англ.)
Няколко индикатора могат да ви помогнат да откриете измамни имейл съобщения или връзки в текста им.

Често задавани въпроси относно извличането на поверителни данни с измама (Англ.)
Открийте отговори на най-често задаваните въпроси относно фишинга.

Как да сигнализирате за фишинг (Англ.)
Работната група Anti-Phishing Working Group е доброволческа организация, поддържаща хранилище с имейли и уеб сайтове, създадени с цел извличане на поверителни данни с измама (фишинг). Съобщавайте за подозрителни опити за фишинг тук.

Защитете се от измами с фишинг и кражба на самоличността (Англ.)
Следвайте стъпките на тази страница, за да защитите личните си данни, като например номерата на кредитните ви карти, ИД в Windows Live и паролите.

Попитайте общността

Попитайте общността

Форум за сигурността и поверителността на данните (Англ.) в общността на Microsoft
Задавайте въпроси във форума на Microsoft, посветен на сигурността и поверителността на данните. Експертите са на разположение, за да помогнат.

Форум за първи стъпки в Microsoft Security Essentials (Англ.) в общността на Microsoft
Задавайте въпроси във форума на общността на Microsoft Security Essentials, посветен на първите стъпки и надстройките. Експертите са на разположение, за да помогнат.

Форум за актуализиране на дефинициите за вируси и шпионски софтуер (Англ.) в общността на Microsoft
Задавайте въпроси във форума на общността на Microsoft Security Essentials, посветен на дефинициите за вируси и шпионски софтуер. Експертите са на разположение, за да помогнат.

Форум за сканиране, откриване и премахване на заплахи (Англ.) в общността на Microsoft
Задавайте въпроси във форума на общността на Microsoft Security Essentials, посветен на сканирането, откриването и премахването на заплахи. Експертите са на разположение, за да помогнат.

ИТ специалисти

Ресурси за сигурността, предназначени за ИТ специалисти

Нов ускорител на решения: Диспечер за съответствия относно защитата на Microsoft (Англ.)
Използвайте диспечера за съответствия относно защитата на Microsoft, за да предоставите централизирани защитни управленски функции, базово портфолио, възможности за персонализиране и гъвкавост при експортиране с базова сигурност, за да ускорите възможността на организацията си да управлява ефективно сигурността и съответствията при най-често използваните продукти на Microsoft.

Инсталирайте най-новите корекции за сигурността от Microsoft (Англ.)
На втория вторник на всеки месец Microsoft пуска най-новите актуализации за сигурността на софтуера си. Уверете се, че компютърът ви е защитен, като инсталирате най-новия бюлетин за сигурността от Microsoft.

Новини за сигурността в Windows Server 2008 R2 (Англ.)
Тези теми за оценка на продуктите предоставят на ИТ специалистите общ преглед на новите и променените функции за сигурност в Windows Server 2008 R2.

Инсталирайте актуализации за Windows
Защитете своя компютър от рискове за сигурността и осигурете актуалността на използваната от вас версия на Windows.

Център на Microsoft за защита от злонамерен софтуер (Англ.)
Блогът на центъра на Microsoft за защита от злонамерен софтуер осигурява възможност за комуникация в реално време между центъра на Microsoft за реагиране на заплахи от злонамерен софтуер и клиентите. Темите включват оперативна непублична информация за нови, нововъзникващи и нестандартни заплахи от страна на злонамерен софтуер, както и други изследователски теми в областта на компютърната сигурност.

Защитете своята Exchange среда за имейли и съобщения с Forefront Security за Exchange Server (Англ.)
Forefront Security за Exchange Server включва няколко модула за сканиране от водещи в бранша фирми за сигурност, интегрирани в едно решение за защита на фирмената Exchange среда от вируси, червеи и нежелана поща.

Контролен списък за защитата на Windows 7
Използвайте този списък, за да сте сигурни, че се възползвате максимално ефективно от всички начини, чрез които Windows може да ви помага да поддържате безопасността и сигурността на компютъра.

Останете защитени: Посетете TechCenter за сигурността в TechNet (Англ.)
TechCenter за сигурността съдържа връзки към технически бюлетини, информационни съобщения, инструменти, препоръчителни указания и ресурси на общности, създадени с цел да помогнат на ИТ специалистите да поддържат сървърите, настолните компютри и приложенията актуални и защитени.

Поддръжка със съдействие от специалист

Поддръжка със съдействие от специалист


Свържете се с клиентската поддръжка за проблеми със сигурността
При създаването на заявка се уверете, че сте предоставили цялата поискана информация относно проблема, с който сте се сблъскали. Ще получите номер на заявка за поддръжка, който можете да използвате за отпратка към нея или за проследяване на статуса й. Номерът на заявката за поддръжка ще е задължителен при всички контакти със специалист по поддръжката.

Работно време: понеделник – петък 8:00 -20:00
Телефон: 0800 15555
                (02) 9657100

Съдействие за други продукти на Microsoft, свързани със сигурността
Microsoft Security Essentials

Javascript е деактивиран Открихме, че Javascript е деактивиран на вашата машина. За осигуряване на най-ефективна поддръжка активирайте Active Scripting (Активни скриптове) (Англ.) (Англ.)

Поддръжка от общностите

Други ресурси за поддръжка

Последен преглед : 28 август 2014 г.