Actualizare manuală

Introducere

Când ați configurat PC-ul să se actualizeze automat, pentru a vă asigura că actualizările de securitate sunt instalate întotdeauna, se întâmplă uneori ca o actualizare să nu reușească. Există mai multe motive pentru care actualizările nu reușesc să se instaleze. Cu ajutorul acestei pagini, veți rezolva cu ușurință multe dintre aceste probleme.

Cele mai frecvente situații în care este posibil ca actualizările să nu se instaleze sunt următoarele:

 1. utilizatorul nu are permisiunile corecte pentru a descărca și instala de la Windows Update
  Conectați-vă ca administrator

  Aveți nevoie de un cont de utilizator cu drepturi de administrator înainte de a instala actualizările. Pentru a avea drepturi de administrator, conectați-vă utilizând numele de utilizator 'Administrator' (și parola) sau utilizând un cont care știți că are setări cu permisiuni de 'Administrator'.

  Verificați autorizările contului dvs. de utilizator:

  • Faceți clic pe Start din bara de activități Windows și selectați 'Panou de control'.
  • Faceți (dublu) clic pe 'Conturi utilizator. Aici se pot vedea autorizările contului curent.

 2. Vizitați Microsoft Update și încercați din nou să descărcați și să instalați actualizarea (actualizările) sau urmați pașii din file. Dacă nu se rezolvă problema, continuați cu 2.

 3. Software care afectează Windows Update
  Unele software-uri terțe au modificat setările permisiunilor contului curent. Dezactivați temporar toate software-urile antivirus și antispyware, acceleratori de descărcare și alte software-uri asemănătoare.

  Vizitați Microsoft Update și încercați din nou să descărcați și să instalați actualizarea (actualizările). Dacă nu se rezolvă problema, continuați cu 3.

 4. ‘Folderul Windows Update’ este deteriorat

  Opriți serviciile de actualizare automată Faceți clic pe Start – selectați Executare – și tastați services.msc în bar㠖 faceți clic pe OK. Astfel se deschide fereastra de configurare a serviciilor. Căutați Automatic Updates sau Windows Update – faceți clic cu butonul din dreapta al mouse-ului și selectați stop.

  Redenumiți folderul SoftwareDistribution
  când se oprește aplicația, faceți clic cu butonul din dreapta al mouse-ului pe butonul Start din bara de activități Windows și găsiți folderul Windows. În acest folder căutați un folder denumit SoftwareDistribution. Redenumiți acest folder cu SoftwareDistributionold.

  Dezactivați temporar software-urile care afectează Windows Update
  Unele software-uri terțe au modificat setările permisiunilor contului curent. Dezactivați temporar toate software-urile antivirus și antispyware, acceleratori de descărcare și alte software-uri asemănătoare.

  Reporniți actualizările automate
  După ce redenumiți folderul, reveniți la fereastra de configurare a serviciilor. Căutați din nou Automatic Updates sau Windows Update – faceți clic cu butonul din dreapta al mouse-ului și selectați start.

  Vizitați Microsoft Update și încercați din nou să descărcați și să instalați actualizarea (actualizările).

Pasul 1

Pasul 1:

 • Deplasați-vă la: Start - Panou de control – Securitate – Actualizare Windows (se va deschide un ecran ca în Imaginea 1)
 • În acest ecran, faceți clic pe linkul ‘View update history’
  În această fereastră (Imaginea 2) se va afișa o listă completă a actualizărilor. Această listă include atât actualizările reușite, cât și cele nereușite.

Imaginea 1

Imaginea 2

Pasul 2

Pasul 2:

 • Faceți dublu clic pe actualizarea nereușită. Se deschide o fereastră cu informații mai detaliate despre actualizare (Imaginea 3).
 • Notați numărul articolului KB …… și faceți clic pe linkul către http://support.microsoft.com/ 

Imaginea 3

Pasul 3

Pasul 3:

 • În pagina de căutare complexă, în câmpul de căutare, tastați numărul articolului KB din pasul anterior și porniți căutarea. Dacă nu apar rezultate, înseamnă că articolul nu este tradus. Va trebui să căutați în conținutul de suport în limba engleză, după cum se arată mai jos (Imaginea 4).
 • Pagina de rezultate ale căutării afișează articolul pe care îl căutați (Imaginea 5)
 • Verificați dacă numărul articolului notat este același cu numărul articolului cu care începe descrierea articolului
 • Făcând clic pe link se deschide articolul din baza de cunoștințe

Articolul din baza de cunoștințe descrie problemele rezolvate de articol în paragraful ‘simptome’

Imaginea 4

Imaginea 5

Pasul 4

Pasul 4:

 • Când defilați prin articol, veți vedea textul 'Informații de actualizare'. În acest paragraf există afișate linkuri către centrul de descărcări pentru produsele corespunzătoare (Imaginea 6)
 • Faceți clic pe linkul pentru sistemul dvs.
 • Acest link vă conduce la centrul de descărcări Microsoft

Imaginea 6

Pasul 5

Pasul 5:

 • La centrul de descărcări Microsoft (sau la versiunea sa în limba engleză) se afișează pagina de descărcare pentru numărul de articol pe care l-ați căutat. Verificați încă o dată dacă numărul articolului KB ...... notat este același cu numărul articolului KB ...... din această pagină
 • Selectați 'Modificare limbă' când doriți să descărcați actualizarea în altă limbă decât cea afișată (Imaginea 7). Versiunea de limbă a descărcării trebuie să fie în conformitate cu limba sistemului de operare sau cu limba produsului.
 • Faceți clic pe 'Continuare' - validarea poate fi o parte a procesului de descărcare (Imaginea 7)
 • Când se validează software-ul, culoarea ecranului de descărcare se modifică. Acum, fișierul se poate descărca făcând clic pe butonul 'Descărcare' (Imaginea 8) – verificați încă o dată limba fișierului pe care doriți să-l descărcați.
 • Faceți clic pe butonul 'Salvare' (Imaginea 9) și salvați fișierul într-o locație unde îl veți găsi cu ușurință, de exemplu, pe desktop.


Imaginea 7

Imaginea 8

Imaginea 9

Pasul 6

Pasul 6:

 • Când se termină descărcarea, găsiți fișierul salvat în locația în care l-ați salvat. Faceți dublu clic pe fișier pentru a porni instalarea.
 • Când se termină instalarea, trebuie să reporniți PC-ul

Dacă problema nu se rezolvă, contactați un specialist în asistență, gratuit (numai pentru probleme legate de Windows/Microsoft Update).

Ultima examinare : 30 iulie 2009