Support voor Internet Explorer 10

Los installatie problemen en foutberichten met Internet Explorer 10 (IE10) op, herstel vastlopende browsers of download nieuwere IE versies.

Support opties en hulpmiddelen

Bezoek het support center ondersteuning voor eerdere versies van Internet Explorer (IE9, 8 and 7) of selecteer een categorie hieronder voor meer artikelen.

Voor algemene, niet technische vragen over Microsoft producten, kunt u contact opnemen met de Microsoft klantenservice

Technische support opties

Het kan zijn dat u in aanmerking komt voor kosteloze ondersteuning van uw OEM (Original Equipment Manufacturer).
Bezoek de OEM support pagina om te bepalen of uw installatie een OEM installatie is en om contactinformatie van uw OEM te achterhalen. Wanneer uw Microsoft product voorgeïnstalleerd met uw computer werd meegeleverd, gedistribueerd met uw computer of als upgrade verkregen van uw computerfabrikant, dan is uw computerfabrikant of degene die u het Microsoft product heeft geleverd uw eerste aanspreekpunt.

Technische ondersteuning van Microsoft
Om contact op te nemen met een Microsoft support professional, kunt u onderstaand een keuze maken voor het product en versie waarvoor u support nodig heeft. Wij zullen u een aantal vragen stellen om te bepalen welke support opties beschikbaar zijn voor u. Support opties kunnen zijn; e-mail support, online of telefonische ondersteuning

Om te achterhalen welke versie van Internet Explorer u gebruikt, klikt u de toetsencombinatie ALT + H en vervolgens klikt u Over Internet Explorer.

Internet Explorer 10

Ondersteuning voor werk

Neem contact op met een Microsoft Support Professional door middel van uw TechNet deelname
Als een TechNet Plus deelnemer, krijgt u ondersteuning voor twee (2) complementaire incidenten en 20 procent korting op alle andere incidenten die u afneemt per telefoon. Leer meer.

Neem contact op met een Microsoft Support Professional door middel van uw MSDN deelname
Als een MSDN deelnemer, krijgt u ondersteuning tot vier (4) technische incidenten, afhankelijk van uw niveau van inschrijving. Leer meer.

Microsoft Premier Klanten
Enterprise klanten met een Premier account kunnen Microsoft Premier Online bezoeken voor probleemoplossende informatie of om een ondersteunings incident aan te maken bij een Microsoft support professional.

Microsoft Partners: Bezoek het Microsoft Partner Netwerk
Microsoft Partners krijgen onbeperkte online ondersteuning via het Microsoft Partner Netwerk.

Microsoft Software Assurance
Software Assurance helpt u het maximale uit uw software-investeringen te halen. Zo hebt u standaard recht op de laatste versies van onze software, kunt u uw licentieaankopen gespreid betalen en profiteert u - afhankelijk van uw contracttype - van verschillende Software Assurance benefits.

Microsoft Pinpoint
Pinpoint helpt zakelijke klanten technologie-experts, softwaretoepassingen en professionele services vinden waarmee specifieke bedrijfsproblemen worden opgelost en doelstellingen op de lange termijn worden ondersteund.

Ondersteuningslifecycle

Bekijk ondersteuningslifecycle-informatie

Informatie over het Microsoft ondersteuningslifecycle-beleid
Bezoek de Microsoft ondersteuningslifecycle-beleidspagina om de richtlijnen voor productondersteuning voor een product te bekijken van het begin tot het eind van de product ondersteuningslifecycle.

Internet Explorer 10 ondersteuningslifecycle-beleid
Bekijk de ondersteuningslifecycle-informatie voor Microsoft Internet Explorer 10

Laatst bijgewerkt : woensdag 2 oktober 2013