Veelgestelde vragen over het aanschaffen van Online Assisted Support

 1. In welk geval is Online Assisted Support de beste oplossing voor een incident?
  Online Assisted Support is de beste oplossing voor incidenten waarvoor het probleem duidelijk is gedefinieerd.
  Deze vorm van ondersteuning is ideaal voor klanten die op elk moment van de dag problemen online willen kunnen melden met de zekerheid dat binnen 24 uur een antwoord wordt gegeven. Met Online PPI (Online Pay Per Incident) kunt u een probleem melden en vervolgens gewoon doorgaan met uw werk terwijl onze supportprofessionals zich met het probleem bezighouden.Selecteer uw product uit deze lijst en scroll naar beneden voor de openingstijden voor ondersteuning op uw product.
   
 2. In welke taal is PPI ondersteuning beschikbaar?
  Microsoft doet haar uiterste best om ondersteuning te bieden in de eigen taal, echter kan Microsoft dit niet garanderen voor ondersteuning op professional producten. Voor Personal PPI ondersteuning is Online Assisted Support ook beschikbaar in de lokale (= Nederlandse) taal. Als u Professional ondersteuning in uw eigen taal wenst of gebruik maakt van een niet-Engelstalige product versie waar u Professional ondersteuning op wilt verkrijgen, kunt u alléén gebruik maken van telefonische professional PPI ondersteuning. U kunt hiervoor contact opnemen met de lokale vestiging van Microsoft.
   
 3. Wanneer kan ik een antwoord verwachten van Microsoft?
  Microsoft reageert binnen 24 uur na de eerste melding van het incident (uitgezonderd weekeinden en feestdagen).
   
 4. Hoe lang duurt het voor mijn probleem wordt opgelost?
  U krijgt gegarandeerd binnen 24 uur antwoord. Als het probleem eenvoudig is, wordt het mogelijk nog sneller opgelost. Afhankelijk van de complexiteit van het probleem is het wellicht nodig dat de supportprofessional van Microsoft verschillende keren contact met u opneemt om het probleem op te lossen. Hoe snel u reageert op deze vragen, is natuurlijk van invloed op de tijd die nodig is om het probleem op te lossen.
   
 5. Kan ik het incident 24 uur per dag, 7 dagen per week verzenden?
  Ja, maar het wordt alleen behandeld tijdens kantooruren.Selecteer uw product uit deze lijst en scroll naar beneden voor de openingstijden voor ondersteuning op uw product.
   
 6. Hoe kan ik de status van mijn probleem controleren?
  U kunt de geschiedenis voor uw probleem controleren op de website Microsoft Online Assisted Support. Als deze geschiedenis wordt bijgewerkt, krijgt u hiervan bericht per e-mail.
   
 7. Kan ik meerdere problemen melden als ik één online incident aanschaf
  Alle vragen/problemen moeten worden beschouwd als afzonderlijk incident en moeten dus per incident worden betaald, zoals het geval is voor de meeste ondersteuningsservices.
   
 8. Kan ik meerdere incidenten online kopen?
  Alléén voor professional support bestaat de mogelijkheid om meerdere incidenten online aan te schaffen. Dit kunt u doen via de pagina aankoop van een professional supportcontract. U kunt professional support contracten voor 5 incidenten aanschaffen die gebruikt kunnen worden voor telefonische en online ondersteuning.
   
 9. Kan ik deze ondersteuning gebruiken om telefonisch contact op te nemen met een supportprofessional van Microsoft?
  Als u een online PPI (Pay Per Incident) aanschaft, hebt u recht op online ondersteuning maar niet op telefonische ondersteuning. Uw vraag en het antwoord van Microsoft worden beiden online via e-mail verzonden met OAS (Online Assisted Support). Als u gebruik wilt maken van telefonische ondersteuning op uw Microsoft product, kunt u contact opnemen met Microsoft Product Support Service. Selecteer uw product uit deze lijst en scroll naar beneden voor de openingstijden voor ondersteuning op uw product.
   
 10. Wat moet ik doen als ik al heb betaald voor een online PPI (Pay Per Indicent) maar ik toch met iemand wil praten?
  Wilt u toch liever telefonische ondersteuning hebben, dan wordt het online incident gesloten en hoeft u daarvoor niet te betalen. Vervolgens kunt u contact opnemen met Microsoft Product Support Service om een telefonische PPI (Pay Per Incident) aan te schaffen tegen de normale prijs.
   
 11. Wat gebeurt er als mijn probleem het gevolg is van een fout in de Microsoft-software of -documentatie?
  Als Microsoft vaststelt dat een probleem veroorzaakt is door een fout in de software of documentatie van een Microsoft product, kan de technicus besluiten dat er geen kosten in rekening worden gebracht.
   
 12. Waarom moet ik mijn creditcardgegevens doorgeven voordat mijn probleem wordt opgelost?
  Hoewel de kosten pas na het sluiten van het incident op uw creditcard in rekening worden gebracht, vraagt Microsoft al aan het begin van het proces om de creditcardgegevens zodat een snelle service kan worden geleverd en de voorgestelde betalingsmethode kan worden vastgesteld. Op deze manier kan het autorisatieproces al van tevoren worden opgezet.
   
 13. Welke creditcards kan ik gebruiken?
  Microsoft accepteert momenteel de volgende creditcards: American Express (alléén Verenigd Koninkrijk), MasterCard en Visa (overige landen).
   
 14. Ik wil niet betalen met een creditcard. Kan ik op een andere manier betalen?
  Om incidenten online aan te melden, is het alleen mogelijk om met credit card de betaling te voldoen. Indien u de voorkeur geeft aan een factuur, dan kunt u contact opnemen met de lokale Microsoft Product Support Service en kunt u uw incident telefonisch indienen.
   
 15. Moet ik ook betalen voor een eenvoudige vraag?
  Ja, het is een service met vaste prijzen. Microsoft brengt ondersteuningskosten per incident in rekening en niet op basis van de tijd die nodig is om het probleem op te lossen. Als uw vraag echter eenvoudig is, kunt u misschien beter zelf het antwoord opzoeken bij een van de vele gratis ondersteuningsservices. Als u meer informatie wilt hebben, gaat u naar het overzicht van informatiebronnen op de ondersteuningswebsite van Microsoft Nederland.
   
 16. Hoe weet ik dat het veilig is om mijn creditcardgegevens door te geven?
  Deze site van Microsoft is beveiligd tegen verlies, misbruik en aanpassing van de gegevens die in ons beheer zijn. Microsoft maakt gebruik van SSL-technologie (Secure Socket Layer) om de privacy te waarborgen van de gegevens die aan ons worden toevertrouwd. De creditcardgegevens van klanten worden nooit ongecodeerd via Internet verzonden. Microsoft gebruikt een firewall om ervoor te zorgen dat er geen ongeoorloofde toegang wordt verkregen tot haar systeem. Een volledig overzicht van onze procedures ter bescherming van uw privacy vindt u op onze privacy pagina.
   
 17. Welke stappen onderneemt Microsoft om de privacy van mijn gegevens te waarborgen?
  Microsoft houdt zich aan het 'Safe Harbor Programma? zoals dat is opgesteld door het Amerikaanse Ministerie van Handel met betrekking tot het verzamelen, gebruiken en opslaan van gegevens uit de Europese Unie. Microsoft.com streeft ernaar uw persoonlijke gegevens te beveiligen en past allerlei technieken en procedures toe om uw persoonlijke gegevens te beveiligen tegen ongeoorloofde toegang, gebruik en openbaarmaking. Wij bewaren de persoonlijke gegevens die u aanlevert bijvoorbeeld op computerservers met beperkte toegang in beveiligde vestigingen. Een volledig overzicht van onze procedures ter bescherming van uw privacy vindt u op onze privacy pagina.
   
 18. Ik heb een BTW-nummer opgegeven. Waarom wordt in het verschuldigde bedrag nog steeds het BTW-onderdeel vermeld?
  Microsoft verwerkt de betaling zodra een technisch incident is opgelost. Dan pas controleren wij of een geldig BTW-nummer is opgegeven.
   
 19. Kan ik een bevestiging krijgen van mijn betaling?
  Zodra het probleem is opgelost, wordt de creditcardbetaling verwerkt en wordt een bevestiging verzonden naar het factuuradres.
   
 20. Kan ik het incident annuleren als ik dit heb verzonden?
  Met het oog op een snelle service beginnen onze supportprofessionals zo snel mogelijk aan het gemelde incident. De klant is betaling verschuldigd zodra het incident is ingediend.
   
 21. Als hetzelfde probleem opnieuw optreedt, worden er dan nogmaals kosten in rekening gebracht?
  Als u bent overeengekomen met Microsoft dat het incident is afgesloten, wordt elk geval apart bekeken waarbij rekening wordt gehouden met alle omstandigheden.
   
 22. Wat gebeurt er als ik mijn creditcardgegevens opgeef en vervolgens besluit dat ik het incident niet wil melden?
  Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd, worden deze automatisch gecontroleerd. Meldt u vervolgens geen incident, dan verloopt de autorisatie en worden er geen kosten in rekening gebracht.
   
 23. Waarom worden mijn creditcardgegevens niet geaccepteerd op de website?
  Microsoft accepteert momenteel de volgende creditcards: American Express (alléén Verenigd Koninkrijk), MasterCard en Visa (overige landen). Creditcards worden automatisch gecontroleerd zodra de gegevens worden ingevoerd. Als de creditcard niet wordt geaccepteerd, controleert u eerst of de gebruikte creditcard hierboven wordt vermeld. Vervolgens controleert u of de creditcardgegevens juist zijn opgegeven, of de limiet van de creditcard nog niet is bereikt en of de creditcard niet is verlopen.
   
 24. Voor welke producten kan ik deze ondersteuning aanschaffen?
  Deze ondersteuning is van toepassing op de meeste software van Microsoft, maar u wordt gevraagd de naam van het product op te geven voordat u ondersteuning voor een incident aanschaft, aangezien het incident alleen geldig is voor het gekozen product. Houdt er rekening mee dat de kosten kunnen afwijken als u ondersteuning voor de verkeerde productversie hebt aangeschaft. Dit kan voorkomen wanneer u ondersteuning hebt aangeschaft voor een privé-product (thuisproduct, persoonlijk besturingssysteem of programma van Microsoft) terwijl u ondersteuning wilt voor een professioneel product.
   
 25. Wat moet ik doen als ik mijn aanmeldingsgegevens vergeet nadat ik een incident heb gemeld?
  Ga naar Windows Live ID als u uw aanmeldingsgegevens bent vergeten.
   
 26. Heb ik Personal Incident Support of Professional Incident Support nodig?
  Voor de meeste producten met eenvoudige tot gemiddelde moeilijkheid zijn persoonlijke incidenten beschikbaar. Voor programmeerproducten, netwerkproducten en serverproducten dient u professionele incidenten gebruiken.
   
 27. Ik heb andere vragen over online ondersteuning. Met wie kan ik contact opnemen?
  Als u meer hulp nodig hebt, kunt u http://support.microsoft.com/contact raadplegen voor andere contactmogelijkheden.

 

Laatst bijgewerkt : woensdag 7 november 2012