Toekomst van Hotmail

Hotmail is de grootste webmailprovider ter wereld met miljoenen accounts. Hoewel onze gebruikers gewend zijn aan de vertrouwde Hotmail omgeving, is het tijd voor een nieuwe slag. Zojuist is Outlook.com in de lucht gebracht, zodat onze gebruikers alvast kennis kunnen maken met het nieuwe en interactieve ontwerp van Outlook.com

Wat is Outlook.com?

Outlook.com is de nieuwe e-maildienst van Microsoft. Met de steeds toenemende rol van de Cloud en Social media is het belangrijk dat onze producten hier naadloos mee samenwerken. Chatten met vrienden op facebook of Skypen vanuit Outlook.com? Het kan allemaal! Met de lancering van de preview kun je alvast een kijkje nemen door in te loggen met je huidige Hotmail account.

Wat gebeurt er met mijn huidige Hotmail account?

Alle Hotmail accounts blijven voorlopig dus gewoon bestaan. Je zult wel gemerkt hebben dat de inlog pagina en interface veranderd zijn naar de nieuwe Outlook omgeving. Het is aan jou de keuze of je jouw e-mail in de vertrouwde Hotmail omgeving bekijkt of via een upgrade in de nieuwe Outlook omgeving.

Wat gebeurt er als ik upgrade naar Outlook.com?

Kies in je Hotmail omgeving voor Opties en dan voor ?Upgrade uitvoeren naar outlook?. Jouw email wordt dan geladen in de nieuwe interface van Outlook.com. Nu ervaar je het nieuwe ontwerp en de functies van Outlook.com en kun je alvast wennen aan jouw toekomstige mailomgeving. Het verzenden en ontvangen van e-mails gaat nog gewoon via je hotmail.com account. Ook je contactpersonen, agenda en e-mails blijven ongewijzigd.

Kan ik mijn vertrouwde Hotmail omgeving weer terugkrijgen?

Tijdens de preview periode kun je eenvoudig schakelen tussen je vertrouwde Hotmail omgeving en de nieuwe Outlook omgeving. Via het tandwielknopje rechtsboven in de interface van Outlook verschijnt een uitklapmenu waar je ?Terug naar Hotmail? kunt kiezen.

Wanneer zal de officiele lancering van Outlook.com plaatsvinden?

In de toekomst zal de Hotmail omgeving verdwijnen en vervangen worden door Outlook.com. Alle gebruikers zullen tezijnertijd automatisch ge-upgrade worden naar de nieuwe en vooral verbeterde interface op het gebied van desktop, tablet en mobiel. Dit betekent echter niet dat jouw huidige @hotmail.com adres verdwijnt.

Wil je een nieuw @outlook.com?

Het is ook mogelijk om een heel nieuw outlook.com account aan te maken. Kijk snel of jou naam er nog tussen zit, want let op wie het eerst, wie het eerst maalt. Wanneer je kiest voor een outlook.com adres kun je geheel gemakkelijk je bestaande email adressen koppelen aan je nieuwe outlook.com. Volg daarvoor de stappen nadat je je nieuwe adres hebt aangemaakt.

Voor veelgestelde vragen ga naar hulp en ondersteuning voor Outlook
Of stel je vraag in de community-forums

Laatst bijgewerkt : woensdag 1 augustus 2012