Ποια είναι τα σύνολα ελέγχου; Τι είναι η CurrentControlSet;

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 100010 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Εσφαλμένη χρήση του επεξεργαστή μητρώου μπορεί να προκαλέσει σοβαρά, σε όλο το σύστημα προβλήματα, τα οποία ίσως απαιτήσουν την επανεγκατάσταση των Windows NT για να τις διορθώσετε. Η Microsoft δεν είναι δυνατό να εγγυηθεί ότι οποιεσδήποτε δυσκολίες προκύψουν από τη χρήση του Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor) μπορούν να επιλυθούν. Χρησιμοποιήστε αυτό το εργαλείο με δική σας ευθύνη.
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Περίληψη

Ένα σύνολο ελέγχου περιέχει πληροφορίες ρύθμισης παραμέτρων συστήματος, όπως τα προγράμματα οδήγησης συσκευών και υπηρεσιών. Κατά την προβολή του μητρώου, ενδέχεται να παρατηρήσετε πολλές παρουσίες του ελέγχου σύνολα. Ορισμένα είναι διπλότυπες τιμές ή ειδώλων εικόνων από άλλους χρήστες και ορισμένα είναι μοναδικές. Αυτό το άρθρο περιγράφει τον τρόπο εύρεσης σύνολα ελέγχου, ποια είναι σημαντικές, και γιατί.

Σύνολα ελέγχου αποθηκεύονται στο δευτερεύον δέντρο HKEY_LOCAL_MACHINE, κάτω από το κλειδί SYSTEM. Ενδέχεται να υπάρχουν πολλά σύνολα ελέγχου ανάλογα με συχνότητα αλλαγής ρυθμίσεων συστήματος ή προβλήματα με τις ρυθμίσεις που επιλέγετε. Μια τυπική εγκατάσταση των Windows NT θα περιέχει τέσσερις:
\ControlSet001
\ControlSet002
\CurrentControlSet
\Clone
ControlSet001 μπορεί να είναι το τελευταίο σύνολο ελέγχου εκκίνηση, ενώ ControlSet002 μπορεί να είναι αυτό είναι γνωστό ως το τελευταίο πρόσφατο έγκυρο σύνολο ελέγχου ή το σύνολο ελέγχου που τελευταία επιτυχής εκκίνηση των Windows NT. Το δευτερεύον κλειδί CurrentControlSet είναι στην πραγματικότητα ένα δείκτη σε ένα από τα πλήκτρα ControlSetXXX. Κλώνος είναι ένα αντίγραφο του CurrentControlSet και δημιουργείται κάθε φορά που κάνετε εκκίνηση του υπολογιστή σας με τη διαδικασία προετοιμασίας του πυρήνα. Για να κατανοήσετε καλύτερα πώς χρησιμοποιούνται αυτές οι ομάδες ελέγχου, πρέπει να είστε ενήμεροι για άλλο δευτερεύον κλειδί, επιλέξτε.

Επιλογή είναι επίσης κάτω από το κλειδί SYSTEM. Επιλογή περιέχει τις ακόλουθες τιμές:
Τρέχον
Προεπιλογή
Αποτυχία
LastKnownGood
Κάθε μία από αυτές τις τιμές περιέχουν έναν τύπο δεδομένων REG_DWORD και αναφέρεται ρητά σε ένα στοιχείο ελέγχου ορισμού. Για παράδειγμα, εάν η τρέχουσα τιμή έχει οριστεί σε 0x1, τότε CurrentControlSet οδηγεί σε ControlSet001. Ομοίως, εάν έχει οριστεί LastKnownGood 0x2, τότε το τελευταίο πρόσφατο έγκυρο σύνολο ελέγχου είναι ControlSet002. Συνήθως, η προεπιλεγμένη τιμή συμφωνεί με την τρέχουσα και απέτυχε να αναφέρεται σε ένα σύνολο ελέγχου που ήταν δυνατή η εκκίνηση των Windows NT με επιτυχία.

Το σύνολο ελέγχου πιο πολύτιμη και αξιόπιστη είναι CurrentControlSet. Εάν χρειαστεί να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις στο μητρώο του συστήματος, CurrentControlSet είναι το δευτερεύον κλειδί καλύτερα να επιλέξετε επειδή γνωρίζετε ότι είναι το σύνολο ελέγχου σωστά. Μπορείτε επίσης να γνωρίζετε ότι εάν οι τροποποιήσεις σας βλάπτουν τις παραμέτρους του συστήματός σας, ακόμα θα μπορέσετε να κάνετε εκκίνηση χρησιμοποιώντας το τελευταίο πρόσφατο έγκυρο σύνολο ελέγχου.

Εάν δεν είστε βέβαιοι για το πού θα εμφανίζονται κάτω από το στοιχείο ελέγχου για μια συγκεκριμένη παράμετρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Εύρεση κλειδιού κάτω από το μενού "Προβολή" του επεξεργαστή μητρώου. Κάθε σύνολο ελέγχου περιέχει δύο δευτερεύοντα κλειδιά: έλεγχος και υπηρεσιών. Το στοιχείο ελέγχου περιέχει σύστημα διάφορες πληροφορίες όπως το μέγεθος και τη θέση του αρχείου σελιδοποίησης. Υπηρεσίες περιέχει πληροφορίες προγράμματος οδήγησης συσκευής, όπως προγράμματα οδήγησης συστήματος αρχείων, μονάδων πυρήνα και πληροφορίες κατάστασης για κάθε.

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 100010 - Τελευταία αναθεώρηση: Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2010 - Αναθεώρηση: 2.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
  • Microsoft Windows NT Workstation 3.1
Λέξεις-κλειδιά: 
kbother kbmt KB100010 KbMtel
Μηχανικά μεταφρασμένο
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αυτό το άρθρο είναι προϊόν λογισμικού μηχανικής μετάφρασης της Microsoft και όχι ανθρώπινης μετάφρασης. Η Microsoft σάς προσφέρει άρθρα που είναι προϊόντα ανθρώπινης αλλά και μηχανικής μετάφρασης έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα άρθρα της Γνωσιακής Βάσης μας στη δική σας γλώσσα. Ωστόσο, ένα άρθρο που έχει προκύψει από μηχανική μετάφραση δεν είναι πάντα άριστης ποιότητας. Ενδέχεται να περιέχει λεξιλογικά, συντακτικά ή γραμματικά λάθη, όπως ακριβώς τα λάθη που θα έκανε ένας μη φυσικός ομιλητής επιχειρώντας να μιλήσει τη γλώσσα σας. Η Microsoft δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ανακρίβειες, σφάλματα ή ζημίες που προκύψουν λόγω τυχόν παρερμηνειών στη μετάφραση του περιεχομένου ή χρήσης του από τους πελάτες της. Επίσης, η Microsoft πραγματοποιεί συχνά ενημερώσεις στο λογισμικό μηχανικής μετάφρασης.
Η αγγλική έκδοση αυτού του άρθρου είναι η ακόλουθη:100010

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com