Wat zijn besturingsseries? Wat is CurrentControlSet?

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 100010 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Waarschuwing: Onjuist gebruik van Register-Editor kan leiden ernstige systeem-problemen die u mogelijk Installeer Windows NT om deze te corrigeren. Microsoft kan niet garanderen dat problemen die voortkomen uit het gebruik van Register-Editor kunnen worden opgelost. Gebruik dit hulpprogramma op uw eigen risico.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Samenvatting

Een besturingselement bevat gegevens over de systeemconfiguratie zoals apparaat stuurprogramma's en services. Ziet u meerdere exemplaren van het besturingselement instellen bij het bekijken van het register. Sommige zijn duplicaten of spiegelbeeld anderen en sommige zijn uniek. Dit artikel wordt beschreven hoe u controle sets, welke van belang zijn, en waarom.

Besturingselement wordt opgeslagen in de substructuur HKEY_LOCAL_MACHINE onder de SYSTEM key. Kunnen er verschillende sets van besturingselement afhankelijk van hoe vaak u systeeminstellingen wijzigen, of problemen hebben met de instellingen voor u Kies. Een standaardinstallatie van Windows NT bevat vier:
\ControlSet001
\ControlSet002
\CurrentControlSet
\Clone
ControlSet001 mogelijk het laatste besturingselement instellen die u hebt opgestart, terwijl ControlSet002 kan worden wat is bekend als de laatste bekende goede configuratie instellen of het besturingselement instellen die het laatst is opgestart Windows NT. De CurrentControlSet subsleutel is echt een aanwijzer naar een van de Sleutels voor ControlSetXXX. Klonen is een kloon van CurrentControlSet en gemaakt telkens wanneer opstart u de computer met het initialiseren van kernel proces. Om beter te begrijpen hoe deze sets besturingselement zijn gebruikt, moet u rekening houden met een andere subsleutel selecteren.

Selecteer is onder de sleutel systeem ook. Selecteer bevat de volgende waarden:
Huidige
Standaard
Is mislukt
LastKnownGood
Elk van deze waarden bevatten een gegevenstype REG_DWORD en verwijzen naar voor een besturingselement instellen. Bijvoorbeeld, als de huidige waarde ingesteld op 0x1, ControlSet001 CurrentControlSet wijst. Op dezelfde manier als LastKnownGood 0x2 vervolgens de laatst bekende goede besturingselement instellen is ControlSet002. De standaardwaarde is meestal instemt met Huidige en verwijst naar een besturingselement instellen die kan worden opgestart Windows NT is.

De meest waardevolle en betrouwbare controle is CurrentControlSet. Als moet u de instellingen in het register CurrentControlSet wijzigen is de beste te kiezen omdat u weet dat de juiste subsleutel besturingselement instellen. U ook weten dat als uw wijzigingen schadelijk voor uw systeem configuratie, u zich nog wel opstarten met de laatst bekende goede controle is ingesteld.

Als u niet zeker weet waar onder controle instellen voor een bepaalde parameter kunt u de optie Zoeken onder de weergave menu van de Register-Editor. Elke controle bevat twee subsleutels: Besturingselement en Services. Besturingselement bevat diverse systeem informatie zoals de grootte en locatie van het wisselbestand. Services apparaat stuurprogramma informatie bevat zoals bestandssysteemstuurprogramma's, kernel stations en statusinformatie voor elke.

Eigenschappen

Artikel ID: 100010 - Laatste beoordeling: donderdag 5 juli 2012 - Wijziging: 4.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Windows NT Workstation 3.1
Trefwoorden: 
kbother kbmt KB100010 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 100010

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com