Hogyan tudunk felkészülni boot problémákra Windows NT rendszerlemezzel

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 101668 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU101668

Windows NT operációs rendszer telepítése után x86-os számítógépen a rendszer indulásához boot rekordra van szükség az aktív partíción illetve a boot rendszer fájlokra. A rendszer indulás sikertelenségére felkészülhetünk a következ? módon.

Windows NT boot lemezt készítünk a rendszer telepítése után. Ennek a lemeznek a formátuma nem egyezik meg az MS-DOS-al mert a Windows NT operációs rendszer nem fér el egy floppy lemezen. A Windows NT boot lemeznek tartalmaznia kell a rendszerinduláshoz szükséges file-okat. Az operációs rendszer file-oknak a merevlemezen kell elhelyezkedniük. A következ? lépésekkel tudunk ilyen boot lemezt készíteni:

 1. Tegyünk be egy üres floppy lemezt és formázzuk meg a Windows NT-vel vagy 2000-el.
 2. A system partíció gyökérkönyvtárából (pl c:\) másoljuk a floppyra a következ? file-okat: boot.ini, NTLDR, Ntdetect.com MEGJEGYZÉS : Szükség lehet hogy a file-okról eltávolítsuk a read-only (csak olvasható), hidden (rejtett), system (rendszer) attribútumokat.

 3. : Szükség lehet hogy a file-okról eltávolítsuk a read-only (csak olvasható), hidden (rejtett), system (rendszer) attribútumokat. Állítsuk vissza read-only (csak olvasható), hidden (rejtett), system (rendszer) attribútumokat a merevlemezen.
 4. : Szükség lehet hogy a file-okról eltávolítsuk a read-only (csak olvasható), hidden (rejtett), system (rendszer) attribútumokat. Ha a bootsect.dos vagy a ntbootdd.sys file-okat is a system partíció gyökérkönyvtárában találjuk akkor azokat is másoljuk le.
Amennyiben a lemez Windows NT-vel vagy Windows 2000-el van formázva akkor a boot rekord az NTLDR-re mutat. Az NTLDR amikor elindul akkor a boot.ini alapján betölti az operációs rendszert amely az ntdetect.com vagy az osloader.exe-vel kezd?dik. Amennyiben a felhasználó a boot menüben az MS-DPS-t vagy az OS/2-t válassza úgy a bootsect.dos kerül betöltésre.  
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 101668 - Utolsó ellenőrzés: 2004. január 16. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows NT Workstation 3.1
 • Microsoft Windows NT Workstation 3.5
 • Microsoft Windows NT Workstation 3.51
 • Microsoft Windows NT Workstation 4.0 Developer Edition
 • Microsoft Windows NT Advanced Server 3.1
 • Microsoft Windows NT Server 3.5
 • Microsoft Windows NT Server 3.51
 • Microsoft Windows NT Server 4.0 Standard Edition
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
Kulcsszavak: 
kbusage KB101668
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com