Bepalen of een station een RAM-station is

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 113418 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Dit artikel is gearchiveerd. Het wordt aangeboden in de huidige vorm en wordt niet meer bijgewerkt.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

Er zijn geen functies van de taal c of C Runtime-functies om te bepalen of een station is een RAM-station. Kan de API GetDriveType() worden aangeroepen door Win32-toepassingen voor het type van een bepaald station het besturingssysteem. Meer informatie vindt over GetDriveType() in de Win32 SDK-verwijzing van de Visual C++ 32-bits editie Online boeken.

Voor MS-DOS en Win16-toepassingen, maar er geen definitieve methoden zijn beschikbaar, verschillende mogelijke manieren bestaan om te bepalen dat een bepaald station "waarschijnlijk" RAM-station. De rest van dit artikel wordt kort besproken elk vier methoden om te controleren voor een RAM-station. Houd er rekening mee dat voor alle methoden elk station van het moet systeem worden gecontroleerd.

Meer informatie

Methode 1

Controleer de volumenaam van het station. Deze methode is waarschijnlijk de meest algemene. De Microsoft RAMDRIVE.SYS een volumelabel van "MS RAMDRIVE" gebruikt. Echter, dit is niet gegarandeerd als de volumenaam en waarschijnlijk niet de volumenaam op RAM-stations van andere bedrijven. Een gebruiker kan ook veranderen. dit met de opdracht label.

Methode 2

Bel Interrupt 21 h, functie 44 h subfunction 0Dh is een algemene I/O besturingsfunctie blok-apparaten. De meeste apparaten wordt ondersteund functie. Echter, RAMDRIVE.SYS ondersteunt momenteel niet. Dit gebrek aan ondersteuning kan worden gebruikt voor een RAM-station. De CX-register met 0860h te laden Get schijf device parameters; Als de functie is mislukt, de vlag voert verlaten instellen, is het waarschijnlijk een RAM-station.

Methode 3

Controleren hoeveel FAT tabellen het station heeft; Als er slechts 1, waarschijnlijk een RAM-station. Omdat RAMDRIVE.SYS ondersteunt de IOCTL functies, de enige manier om het aantal FAT tabellen is met INT 25 Absolute schijf lezen. Noteer de waarschuwingen die deze functie is vervangen en wordt niet ondersteund onder Windows. Voor meer informatie en een voorbeeld weergeven van hoe INT 25, klikt u op het volgende artikelnummer het artikel in de Microsoft Knowledge Base:
102870De opstartsector van een station lezen

Methode 4

Tenslotte roept Interrupt 21 h, functie 44 h subfunction 09 h controleren het station is of RAS. Als de resultaatwaarde van DX 0x0800, hoeft alleen 11-bit is ingesteld, het station is waarschijnlijk een RAM-station. Dit is bekend dat een RAM-station door inhouding. Bit 6 en 7 zijn duidelijk, bekend is dat dit apparaat heeft IOCTL-functies, zoals de meeste apparaten accepteert. Aangezien 12 bits uitgeschakeld is, is dit niet een netwerkstation, enzovoort.

Omdat geen van de bovenstaande methoden gegarandeerd, is het beste een combinatie van deze methoden. Eerste elimineren duidelijk, zoals netwerkstations, lokale vaste schijven, cd-rom-stations en uiteengezet. Probeer te bepalen of de opgegeven schijf een RAM-station is.

Eigenschappen

Artikel ID: 113418 - Laatste beoordeling: zaterdag 1 maart 2014 - Wijziging: 4.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Visual C++ 1.5 Professional Edition
  • Microsoft Visual C++ 2.0 Professional Edition
  • Microsoft Visual C++ 5.0 Enterprise Edition
  • Microsoft Visual C++ 5.0 Professional Edition
  • Microsoft Visual C++ .NET 2002 Standard Edition
  • Microsoft Visual C++ .NET 2003 Standard Edition
Trefwoorden: 
kbnosurvey kbarchive kbhowtomaster kblangc kbmt KB113418 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 113418

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com