Logical Block Addressing (LBA) gedefinieerd

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 122052 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

Adressering LBA (Logical Block) is een methode van de vaste schijven. Hierdoor IDE-schijven groter dan (1024 cilinders) van 504 MB in grootte volledig worden gepartitioneerd met de opdracht MS-DOS fdisk. Voorafgaand aan deze technologie, ROM BIOS beperkingen belet de fdisk-opdracht met een hele vaste schijf groter dan 504 MB (Megabyte) groot is, behalve vertalen met behulp van andere controller ROM routines die effectief de vaste Oorspronkelijke geometrie van de schijf.

Meer informatie

LBA is een runtime-functie van het systeem-BIOS. Het BIOS gebruikt LBA voor de volgende opdrachten: lezen (met en zonder pogingen), lees controleren, lezen lange, schrijven (met en zonder pogingen), schrijven, verifiëren, lange schrijven, lezen meerdere, meerdere schrijven, DMA, lezen schrijven DMA, zoeken en opmaak bijhouden.

Bij niet-LBA-systemen, is informatie over de geometrie van de vaste schijf waar opgeslagen in de systeem-CMOS. Bij de rapportage van de vaste schijf op MS-DOS ziet een systeem met LBA in feite echter een vaste schijf met minder dan 1024 voert cilinders en de BIOS LBA een vertaling van de MS-DOS-bijhouden, head en sector logical block nummers gebruikt door de station, zodat de gehele schijf worden gebruikt zonder speciale stuurprogramma's of derde- partij schijfhulpprogramma's.

De standaard LBA geeft twee soorten parameter drive tabellen:
  • Automatisch (aanbevolen voor Novell NetWare en Unix).
  • Vertaling (aanbevolen voor MS-DOS, Windows, OS/2 2.x en Windows NT).
De volgende secties bevatten informatie over het gebruik van LBA met verschillende BIOS-chipsets, inclusief de specifieke versies van deze BIOS-chip sets die LBA ondersteunen.

American Megatrends Inc.

American Megatrends, Inc. heeft bevestigd dat de BIOS-versies van 25-4-94 en hoger zijn compatibel met LBA. Raadpleeg voor meer informatie. American Megatrends.

Phoenix

Micro Firmware, de enige leverancier van BIOS-upgrades voor Phoenix BIOS-chip ingesteld, heeft bevestigd dat de BIOS 4.03 en hoger zijn compatibel met LBA. Echter, system board fabrikanten en computer kunnen gebruiken specifieke wijzigingen van het BIOS versie 4.03 LBA niet ondersteunen. In deze gevallen de fabrikant van de hardware moet worden benaderd voor een juiste BIOS-upgrade. Voor meer informatie contact op met Micro-Firmware.

Dit artikel verwijst naar de producten die worden vervaardigd door fabrikanten die geheel onafhankelijk zijn van Microsoft; Wij geven geen garantie, impliciet of anderszins, met betrekking tot deze prestaties of betrouwbaarheid producten.

Eigenschappen

Artikel ID: 122052 - Laatste beoordeling: dinsdag 10 juli 2012 - Wijziging: 6.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft MS-DOS 6.0 Standard Edition
  • Microsoft MS-DOS 6.2 Standard Edition
  • Microsoft MS-DOS 6.21 Standard Edition
  • Microsoft MS-DOS 6.22 Standard Edition
  • Microsoft Windows 95
Trefwoorden: 
kbmt KB122052 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 122052
Vrijwaring inhoud KB-artikelen over niet langer ondersteunde producten
Dit artikel heeft betrekking op producten waarvoor Microsoft geen ondersteuning meer biedt. Daarom wordt dit artikel alleen in de huidige vorm aangeboden en wordt het niet meer bijgewerkt.

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com