Τρόπος απενεργοποίησης της δυνατότητας που επιτρέπει στα CD-ROM και στα CD ήχου να εκτελούνται αυτόματα

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 126025 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Αυτό το άρθρο, στο παρελθόν ήταν δημοσιευμένο με αριθμό GR126025
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Σε αυτήν τη σελίδα

Περίληψη

Αυτό το άρθρο περιγράφει τον τρόπο απενεργοποίησης της δυνατότητας που επιτρέπει στα CD-ROM και στα CD ήχου να εκτελούνται αυτόματα, όταν τα τοποθετείτε στη μονάδα δίσκου CD-ROM.

Περισσότερες πληροφορίες

Τρόπος απενεργοποίησης της δυνατότητας που επιτρέπει στα CD-ROM και στα CD ήχου να εκτελούνται αυτόματαΓια να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα που επιτρέπει στα CD-ROM και στα CD ήχου να εκτελούνται αυτόματα:
 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη (Start), τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην επιλογή Ρυθμίσεις (Settings), κάντε κλικ στην επιλογή Πίνακας Ελέγχου (Control Panel) και κατόπιν κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο Σύστημα (System).
 2. Κάντε διπλό κλικ στον κλάδο CDROM της καρτέλας Διαχείριση Συσκευών (Device Manager) και στη συνέχεια κάντε διπλό κλικ στην καταχώρηση της μονάδας δίσκου CD-ROM που χρησιμοποιείτε.
 3. Στην καρτέλα Ρυθμίσεις(Settings), κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου Επισήμανση αυτόματης εισαγωγής (Auto Insert Notification), για να καταργήσετε την επιλογή του.
 4. Κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ, κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο (Close) και κατόπιν κάντε κλικ στο κουμπί Ναι (Yes), όταν σας ζητηθεί να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

Τρόπος απενεργοποίησης μόνο της δυνατότητας που επιτρέπει στα CD ήχου να εκτελούνται αυτόματαΧρησιμοποιήστε μία από τις ακόλουθες μεθόδους, για να απενεργοποιήσετε μόνο τη δυνατότητα που επιτρέπει στα CD ήχου να εκτελούνται αυτόματα.

Μέθοδος 1

 1. Κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο Ο Υπολογιστής μου (My Computer) στην επιφάνεια εργασίας.
 2. Στο μενού Προβολή (View), κάντε κλικ στην εντολή Επιλογές (Options).
 3. Στην καρτέλα Τύποι αρχείων (File Types), κάντε κλικ στο στοιχείο CD ήχου (AudioCD) στο πλαίσιο Τύποι αρχείων καταχωρημένοι στο μητρώο (Registered File Types) και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία (Edit).
 4. Κάντε κλικ στο κουμπί Ορισμός προεπιλογής (Set Default), κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο (Close) και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο (Close).
Εάν τα CD ήχου δεν αναπαράγονται αυτόματα όταν ακολουθήσετε αυτά τα βήματα, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη (Start), τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην επιλογή Ρυθμίσεις (Settings), κάντε κλικ στην επιλογή Πίνακας Ελέγχου (Control Panel) και κατόπιν κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο Σύστημα (System).
 2. Στην καρτέλα Διαχείριση Συσκευών (Device Manager), κάντε διπλό κλικ στο στοιχείο CD-ROM και στη συνέχεια κάντε διπλό κλικ στην καταχώρηση του CD-ROM που χρησιμοποιείτε.
 3. Στην καρτέλα Ρυθμίσεις(Settings), κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου Επισήμανση αυτόματης εισαγωγής (Auto Insert Notification) για να το επιλέξετε.
 4. Κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ, κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο (Close) και κατόπιν κάντε κλικ στο κουμπί Ναι (Yes), όταν σας ζητηθεί να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

Μέθοδος 2

Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο SHIFT, καθώς θα τοποθετείτε το CD ήχου στη μονάδα CD-ROM.

Σημειώσεις • Εάν προσπαθείτε να κάνετε αναπαραγωγή ενός CD ήχου με την Αναπαραγωγή CD (CD Player) των Windows και τοποθετήσετε ένα δεύτερο CD ήχου σε μια άλλη μονάδα CD-ROM, η αναπαραγωγή του πρώτου CD ήχου θα σταματήσει, η Αναπαραγωγή CD (CD Player) των Windows θα ξεκινήσει πάλι και στη συνέχεια θα κάνει αναπαραγωγή του δεύτερου CD ήχου που τοποθετήσατε στη μονάδα CD-ROM. Η συμπεριφορά αυτή προκύπτει μόνο εάν και οι δύο μονάδες CD-ROM χρησιμοποιούν ένα πρόγραμμα οδήγησης προστατευμένης λειτουργίας των Windows και έχετε ενεργοποιήσει τη δυνατότητα "Επισήμανση αυτόματης εισαγωγής" (Auto Insert Notification).


Τα CD-ROM που περιέχουν ένα αρχείο Autorun.inf αναπαράγονται αυτόματα, όταν τα τοποθετείτε στη μονάδα CD-ROM. Το πρόγραμμα οδήγησης Cdvsd.vxd πραγματοποιεί επανειλημμένα ανίχνευση, για να εντοπίσει την παρουσία κάποιου CD-ROM. Όταν εντοπιστεί κάποιο CD-ROM, τα Windows ειδοποιούνται ότι ένας νέος τόμος είναι διαθέσιμος και γίνεται έλεγχος στη μονάδα δίσκου για την ύπαρξη αρχείου Autorun.inf. Εάν βρεθεί τέτοιο αρχείο, εκτελούνται τα προγράμματα που παρατίθενται στη γραμμή open= της ενότητας [AUTORUN].

Εάν έχει προσδιοριστεί ότι ο τόμος είναι ένα CD ήχου, τα Windows εκτελούν την προεπιλεγμένη ενέργεια, εάν υπάρχει, η οποία συσχετίζεται με εκείνον τον τύπο αρχείου. Η προεπιλεγμένη ενέργεια για τον τύπο αρχείου CD ήχου είναι η "Αναπαραγωγή".

Τα Windows δεν κάνουν αυτόματη αναπαραγωγή των CD-ROM, εάν χρησιμοποιείτε μόνο προγράμματα οδήγησης CD-ROM πραγματικής λειτουργίας. Τα προγράμματα οδήγησης προστατευμένης λειτουργίας απαιτούνται για την αυτόματη αναπαραγωγή των CD-ROM, όταν τα τοποθετείτε στη μονάδα CD-ROM.
Σημείωση Αυτό είναι ένα άρθρο «ΤΑΧΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ» που δημιουργήθηκε απευθείας από τον οργανισμό υποστήριξης της Microsoft. Οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε αυτό το άρθρο, παρέχονται ως απόκριση σε θέματα που προκύπτουν. Ως αποτέλεσμα της ταχύτητας διάθεσής του, το υλικό ενδέχεται να έχει τυπογραφικά λάθη και να αναθεωρηθεί ανά πάσα στιγμή χωρίς ειδοποίηση. Ανατρέξτε στους Όρους χρήσης για άλλα ζητήματα.

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 126025 - Τελευταία αναθεώρηση: Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011 - Αναθεώρηση: 3.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Windows 95
 • Microsoft Windows 98 Standard Edition
Λέξεις-κλειδιά: 
kbproductlink aytoplay cd cd-rom kbenv kbhowto kbhw kbsound win95 win98 αναπαραγωγή απενεργοποίηση απενεργοποιήσω αυτόματη ήχου λειτουργία μονάδα οδήγησης πρόγραμμα προστατευμένη KB126025

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com