Windows-ondersteuning voor grote vaste IDE-schijven

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 126855 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Als uw hardwareprobleem niet wordt beschreven in dit artikel, raadpleegt u de volgende Microsoft-website voor meer artikelen over hardware:
http://support.Microsoft.com/default.aspx/w98?SID=460
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

Windows 95 en Windows 98 ondersteunen het gebruik van Integrated Drive Electronics (IDE) vaste schijven die groter dan 504 MB zijn (1024 cilinders) via een van de volgende methoden:
  • ROM BIOS ondersteuning voor INT13h-extensies (bijvoorbeeld: Logical Block Adressering of LBA).
  • Vaste schijf bus adapter (vaste-schijfcontroller) ondersteuning voor INT13h extensies (bijvoorbeeld: LBA)
  • Met behulp van de eerste 1024 cilinders van het station
  • Ondersteuning van real-modus stuurprogramma voor de vertaling van geometrie
Windows 95 en Windows 98 protected-modus IDE-schijf bovendien stuurprogramma (Esdi_506.pdr) wordt gebruikt voor 32-bits schijftoegang bij gebruik van de eerste drie methoden in de voorgaande lijst. Wanneer u een real-modus stuurprogramma gebruikt geometrie vertaling van 32-bits schijftoegang ESDI_506.PDR alleen als u 6.03 (of hoger) van de schijf OnTrack Beheer van XBIOS-stuurprogramma's. Voor meer informatie of assistentie met schijf Manager, neem contact op met technische ondersteuning van OnTrack.

Opmerking: voor meer informatie over het FAT32-bestandssysteem in Windows 95 en Windows 98, ziet het volgende artikel in de Microsoft Knowledge Base:
154997 Beschrijving van het bestandssysteem FAT32

Meer informatie

Toegang tot vaste IDE-schijven die gebruikmaken van de interface op Attachment (ATA) is via het systeem op ROM BIOS INT13h-services. Capaciteit van een vaste schijf in het systeem-BIOS geeft IDE het aantal cilinders, koppen en sectoren per spoor (CHS) opgeeft in de CMOS-geheugen.

Sectoren zijn altijd 512 bytes groot, zodat u dat de capaciteit van een vaste IDE-schijf met de volgende formule zien kunt:
cilinders x hoofden x sectoren x 512 (bytes per sector) = capaciteit
De systeem-BIOS INT13h interface kunt u maximaal 1024 cilinders 255 hoofden en 63 sectoren per spoor. De IDE-interface kunt u een maximaal 65.536 cilinders, 16 hoofden en 255 sectoren per spoor. Naar compatibele communicatie tussen het systeem-BIOS en de IDE interface, de kleinste gemeenschappelijke noemers van 1024 cilinders 16 hoofden en 63 sectoren per spoor moeten worden gebruikt. Wanneer u de INT13h-services gebruikt een vaste schijf, dus het grootste station waartoe u toegang tot is 504 MB, als volgt berekend:
1024 cilinders x 16 hoofden x 63 sectoren x 512 = 528,482,304 bytes of 504 MB
Opmerking: sommige fabrikanten van vaste schijf kunt u 1 MB voor 1.000.000 bytes en zou derhalve rekening houden met 528,482,304 bytes worden 528 MB. In standaard woordenlijst programmeren en in MS-DOS en Windows 95/98, 1 MB gelijk aan 1.048.576 bytes, zodat 528,482,304 bytes is gelijk aan 504 MB.

Vaste IDE-schijven die groter dan 504 MB zijn vereist meer dan 1024 cilinders in de CMOS-geheugen (of kunnen zij meer dan 63 sectoren gebruiken, maar Dit is zeer zeldzaam). Stations van deze grootte zijn daardoor niet compatibel met het systeem-BIOS INT13h kunnen niet interface en het gehele station worden gebruikt tenzij de geometrie vertaling is gebruikt door de vaste-schijfcontroller. Omdat de meeste IDE-controllers geometrie vertaling IDE harde niet gebruiken schijven zijn bijna altijd het maximum van 1024 cilinders opgelegd door het systeem op ROM BIOS.

Opmerking: Small Computer System Interface (SCSI) domeincontrollers bevatten meestal een BIOS ROM vervangt de systeemservices op ROM BIOS- of stuurprogramma bij communicatie met een SCSI-vaste schijf en zijn daarom niet beperkt tot 1024 cilinders (504 MB). Enhanced Small Device Interface (ESDI) schijven gebruiken BIOS INT13h ROM gebaseerde functionaliteit station geometrie vertaling dat is compatibel met ATA-interface. Rekening mee dat wanneer u vaste IDE-schijven gebruikt, is het mogelijk om een CMOS-instellingen kunt u het volledige aantal cilinders bekijken, maar nog steeds het ROM BIOS beperkt tot alleen 1024 cilinders.

MS-DOS, Windows 95 en Windows 98 ondersteuning voor IDE-schijven die groter zijn dan de limiet van 504 MB (1024 cilinder) beperken met geometrie vertaling of LBA. Geometrie vertaling wordt geïmplementeerd door BIOS-stuurprogramma's die de IDE harde vertalen de werkelijke geometrie van de schijf naar geometrie die binnen het systeem-BIOS past INT13h-beperkingen. LBA wordt geïmplementeerd door het systeem-BIOS of de vaste schijf bus adapter, hetgeen de CHS-informatie die wordt doorgegeven aan het BIOS in een logische blok 28-bits adres dat wordt gebruikt door het station te halen gegevens van de schijf.

Gebruik een IDE-vaste schijf die groter is dan 504 MB (1024 cilinders) met MS-DOS, Windows 95 of Windows 98, gebruikt u een van de volgende methoden.

ROM BIOS ondersteuning voor INT13h uitbreidingen

ROM BIOS van uw computer bijwerken naar een versie die INT13h ondersteunt extensies. Een BIOS dat LBA ondersteunt biedt automatische vertaling voor IDE harde schijven die zijn geconfigureerd voor meer dan 1024 cilinders. Hiermee kunt u bij het partitioneren en formatteren van het gehele station met MS-DOS, Windows 95 of Windows 98 en Windows 95 protected-modus schijfstuurprogramma stuurprogramma gebruiken (Esdi_506.pdr) voor 32-bits schijftoegang.

Opmerking: Neem contact op met de computerfabrikant voor informatie over het bijwerken van de BIOS ROM of LBA-ondersteuning inschakelen in de CMOS-geheugen. Voor meer informatie over de CHS-informatie voor uw vaste schijf ingesteld in de CMOS-geheugen Neem contact op met de fabrikant van uw vaste schijf.

Voor meer informatie over UITBREIDINGEN INT13H Zie de volgende artikelen in de Microsoft Knowledge Base:
122052 Logical Block Addressing (LBA) gedefinieerd
153550 Maximaal 8 GB voor partities schijf

Ondersteuning voor de vaste schijf Bus Adapter voor INT13h uitbreidingen

U wilt kopen van een controllerkaart voor harde schijf die INT13H uitbreidingen ondersteunt of geometrie vertaling uitvoert. Hiermee kunt u partitioneren en formatteren de gehele schijf met MS-DOS, Windows 95 of Windows 98 en het Windows 95 en Windows 98 gebruiken protected-modus schijfstuurprogramma (Esdi_506.pdr) voor 32-bits schijftoegang.

Opmerking: voor meer informatie over waar te verkrijgen van een vaste-schijfcontroller die geometrie vertaling contact uitvoert of INT13h uitbreidingen ondersteunt uw vaste schijf of de fabrikant van de harde schijf-controller.

Stuurprogrammaondersteuning van real-modus voor vertaling

U kunt een hulpprogramma van derden geometrie vertaling uitvoeren. Voorbeelden van dit type software vertaling SpeedStor uit Opslagdimensies EZ-Drive van Micro House en Schijfbeheer uit OnTrack Computer Systems.

Als u 6.03 of hoger van de stuurprogramma's XBIOS van OnTrack Disk Manager (de Master Boot Record en Config.sys 's moet versie 6.03 of hoger), de Windows 95 en Windows 98 protected-modus stuurprogramma (Esdi_506.pdr) verkrijgt de sector en de werkelijke geometrie scheeftrekken factor van het stuurprogramma OnTrack via een API die is gedefinieerd in de XBIOS van OnTrack Disk Manager-specificatie. In deze Case, 32-bits schijftoegang in Windows 95 en Windows 98 beschikbaar is.

Als u een versie van het stuurprogramma OnTrack Disk Manager XBIOS voorafgaand aan 6.03 versie of een ander hulpprogramma van derden, Esdi_506.pdr unloads en schijf toegang plaatsvindt in real-modus met de systeem-BIOS INT13h interface. In in dit geval nog hebt u toegang tot het station in Windows, maar de station zal zijn toegankelijk via MS-DOS-compatibiliteitsmodus.

Opmerking: Disk Manager 6.03 wordt ondersteund in de beveiligde modus op vaste schijven op het primaire IDE-kanaal en wanneer DriveSpace-schijfcompressie is niet geïnstalleerd. Voor stations op het secundaire IDE-kanaal, schijf Manager 7.0 of hoger is vereist. Wanneer u het DriveSpace-compressiesoftware die wordt gebruikt opgenomen met Microsoft Windows 95, Windows 98 en Microsoft Plus!, Schijfbeheer 7.04 of hoger moet worden gebruikt.Het stuurprogramma XBIOS van OnTrack Disk Manager (Xbios.ovl) wordt opgeslagen in de hoofdmap map van het opstartstation en wordt geladen vanuit de Master Boot Record ondersteuning voor de primaire partitie (station C). Het stuurprogramma Config.sys (Dmdrvr.bin) ondersteunt uitgebreide partities en moeten worden geladen in access stations in de uitgebreide partitie.

Voor meer informatie over de CHS-informatie voor het station instellen in het CMOS geheugen, de fabrikant van uw vaste schijf. Bovendien zijn deze programma 's Meestal moet u partitie en het station met een speciale indeling hulpprogramma met de software van derden. Voor informatie over deze procedure, raadpleegt u de documentatie bij de software of de contactpersoon de fabrikant van de software.

Gebruik alleen de eerste 1024 cilinders van de schijf

Geef de CHS-parameters in de CMOS-instellingen zodat niet meer dan 1024 cilinders worden gebruikt. Hiermee kunt u partitioneren en formatteren van de schijf 504 MB capaciteit met MS-DOS, Windows 95 of Windows 98 en Windows 95 en Windows 98 protected-modus schijfstuurprogramma (Esdi_506.pdr) voor 32-bits schijftoegang.

Voor meer informatie over de CHS-informatie voor het station instellen in het CMOS instellingen contact op met de fabrikant van uw vaste schijf.

Grote vaste schijven gebruiken met Windows en Windows voor Workgroups

U kunt de voorgaande methoden een station dat groter is dan 504 MB (1024 cilinders) met Windows versie 3.0 of hoger of Windows voor Versie 3.1 of 3.11 werkgroepen. Bovendien, wanneer u een van deze u kunt de Windows voor Workgroups 3.11 32-bits bestandstoegang methoden Functie (VFAT) op de meeste computers. Opmerking die gebruikt INT13h uitbreidingen of geometrie vertaling zoals eerder beschreven kunt u geen gebruik van de Windows of Windows voor Workgroups 32-bits schijf-functie.

In Windows en Windows voor Workgroups versie 3.1 en hoger, 32-bits schijf Access wordt geleverd door een FastDisk-stuurprogramma WDCTRL wordt genoemd. WDCTRL vergelijkt de Totaal aantal cilinders opgegeven voor de vaste schijf in de CMOS-geheugen in het BIOS Parameter Block (BPB) met het aantal cilinders gemeld door de vaste schijf in station identificeren-opdracht. Als het BIOS rapporten meer dan 1024 cilinders, WDCTRL validatie niet werkt ongeacht of de systeem-BIOS of bus adapter geometrie vertaling ondersteunt of INT13h uitbreidingen.

32-Bits schijftoegang met vaste schijven die zijn geconfigureerd voor gebruik u moet dan 1024 cilinders (en zijn daarom incompatibel met WDCTRL) Gebruik een van de fabrikant van de vaste FastDisk-stuurprogramma van derden schijf of harde schijf-controller. U kunt dergelijke een FastDisk-stuurprogramma in plaats van het bestand Esdi_506.pdr voor 32-bits schijftoegang in Windows 95 en Windows 98 Hoewel dit niet nodig zijn voor de meeste vaste schijven moet.

Disk Manager wordt vervaardigd door OnTrack Computer Systems, een leverancier onafhankelijk van Microsoft. Wij geven geen garantie, impliciet noch anderszins, met betrekking tot de prestaties of betrouwbaarheid van het product.

De producten die worden beschreven in dit artikel worden geproduceerd door bedrijven die onafhankelijk van Microsoft zijn. Microsoft biedt geen enkele garantie, impliciet noch anderszins, omtrent de prestaties of betrouwbaarheid van deze producten.

Een vaste schijf voorbereiden

Zie de volgende artikelen in de Microsoft Knowledge Base voor informatie over het combineren van partities of de vaste schijf voorbereiden voor installatie of herstelinstallatie van Windows 95 of Windows 98:
255867 Hoe u Fdisk en Format gebruiken partitie of vaste schijf partitioneren
221829 Windows 98 installeren op een Computer zonder besturingssysteem

Eigenschappen

Artikel ID: 126855 - Laatste beoordeling: woensdag 11 juli 2012 - Wijziging: 6.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Windows 95
  • Microsoft Windows 3.0 Standard Edition
Trefwoorden: 
kbenv kbhardware kbinfo kbmt KB126855 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 126855

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com