Τρόπος πρόληψης και κατάργησης ιών και άλλου λογισμικού κακόβουλης λειτουργίας

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 129972 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
 
Αν είστε πελάτης μικρής επιχείρησης, μπορείτε να βρείτε πρόσθετες πληροφορίες αντιμετώπισης προβλημάτων και πόρους εκμάθησης στην τοποθεσία Υποστήριξη για μικρές επιχειρήσεις.
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων
 Τι είναι ο ιός υπολογιστή;

Ο ιός υπολογιστή είναι ένα μικρό πρόγραμμα λογισμικού που εξαπλώνεται από έναν υπολογιστή σε έναν άλλο και παρεμβαίνει στη λειτουργία των υπολογιστών. Ένας ιός υπολογιστή ενδέχεται να καταστρέψει ή να διαγράψει δεδομένα σε έναν υπολογιστή, να χρησιμοποιήσει ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να μεταδώσει τον ιό σε άλλους υπολογιστές ή ακόμα και να διαγράψει όλα τα δεδομένα στο σκληρό δίσκο.

Οι ιοί υπολογιστών διαδίδονται συχνότερα από τα συνημμένα σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω άμεσων μηνυμάτων. Επομένως, δεν πρέπει να ανοίγετε ποτέ ένα συνημμένο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρά μόνο εάν γνωρίζετε τον αποστολέα του μηνύματος ή εκτός εάν αναμένετε το συνημμένο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι ιοί μπορεί να είναι μεταμφιεσμένοι ως συνημμένες αστείες εικόνες, ευχετήριες κάρτες ή αρχεία ήχου και βίντεο. Οι ιοί υπολογιστών μεταδίδονται επίσης μέσω στοιχείων λήψης στο Internet. Μπορεί να κρύβονται σε πειρατικό λογισμικό ή σε άλλα αρχεία ή προγράμματα που μπορεί να κατεβάσετε.

Συμπτώματα ενός ιού υπολογιστή

Για πληροφορίες σχετικά με τα συμπτώματα ενός ιού υπολογιστή, μεταβείτε στην τοποθεσία web του
Microsoft PC Security.

Τι είναι ο ιός τύπου worm;

Ο ιός τύπου worm είναι ένας κώδικας υπολογιστή, ο οποίος εξαπλώνεται χωρίς την αλληλεπίδραση του χρήστη. Οι περισσότεροι ιοί τύπου worm ξεκινούν ως συνημμένα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μολύνουν έναν υπολογιστή μόλις ανοιχτούν. Ο ιός τύπου worm σαρώνει το μολυσμένο υπολογιστή για αρχεία, όπως βιβλία διευθύνσεων ή προσωρινές ιστοσελίδες, που περιέχουν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ο ιός τύπου worm χρησιμοποιεί τις διευθύνσεις για την αποστολή μολυσμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και συχνά μιμείται (ή πλαστογραφεί) τις διευθύνσεις "Από" σε μεταγενέστερα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε αυτά τα μολυσμένα μηνύματα να φαίνεται ότι έχουν σταλεί από κάποιον που γνωρίζετε. Στη συνέχεια, οι ιοί εξαπλώνονται αυτόματα μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δικτύων ή ευπαθειών λειτουργικών συστημάτων. Μάλιστα, συχνά καταβάλλουν αυτά τα συστήματα προτού γίνει γνωστή η αιτία. Οι ιοί τύπου worm δεν ασκούν πάντα βλαπτική επίδραση στους υπολογιστές, αλλά συνήθως προκαλούν προβλήματα επιδόσεων και σταθερότητας σε υπολογιστές και δίκτυα.

Τι είναι ο δούρειος ίππος;

Ο δούρειος ίππος είναι ένα πρόγραμμα κακόβουλου λογισμικού, το οποίο κρύβεται μέσα σε άλλα προγράμματα. Εισέρχεται σε έναν υπολογιστή κρυμμένο μέσα σε ένα νόμιμο πρόγραμμα, όπως μια προφύλαξη οθόνης. Στη συνέχεια, εισάγει κώδικα στο λειτουργικό σύστημα, επιτρέποντας έτσι σε έναν εισβολέα να αποκτήσει πρόσβαση στο μολυσμένο υπολογιστή. Οι δούρειοι ίπποι συνήθως δεν εξαπλώνονται από μόνοι τους. Εξαπλώνονται μέσω ιών, ιών τύπου worm ή ληφθέντος λογισμικού.

Τι είναι το λογισμικό κατασκοπίας;

Το λογισμικό κατασκοπίας μπορεί να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας χωρίς να το γνωρίζετε. Αυτά τα προγράμματα μπορούν να αλλάξουν τη ρύθμιση των παραμέτρων του υπολογιστή σας ή να συλλέξουν διαφημιστικά δεδομένα και προσωπικά στοιχεία. Το λογισμικό κατασκοπίας μπορεί να παρακολουθεί συνήθειες αναζήτησης στο Internet, ενώ μπορεί επίσης να ανακατευθύνει το πρόγραμμα περιήγησής σας στο web σε διαφορετική τοποθεσία στο Web από αυτήν που σκοπεύατε να επισκεφτείτε.

Τι είναι το παραπλανητικό λογισμικό ασφαλείας;

Τα προγράμματα παραπλανητικού λογισμικού ασφαλείας προσπαθούν να σας κάνουν να νομίζετε ότι ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από κάποιον ιό και συνήθως σας προτρέπουν να κάνετε λήψη ή να αγοράσετε κάποιο προϊόν που καταργεί τον ιό. Συχνά, τα ονόματα αυτών των προϊόντων περιέχουν λέξεις όπως οι εξής: Antivirus, Shield, Security, Protection ή Fixer. Αυτό τα κάνει να φαίνονται αξιόπιστα. Συχνά, εκτελούνται αμέσως αφού ολοκληρωθεί η λήψη της ή κατά την επόμενη εκκίνηση του υπολογιστή σας. Το παραπλανητικό λογισμικό ασφαλείας μπορεί να αποτρέψει το άνοιγμα εφαρμογών, όπως ο Internet Explorer. Το παραπλανητικό λογισμικό ασφαλείας μπορεί επίσης να εμφανίζει αξιόπιστα και σημαντικά αρχεία των Windows ως μολυσμένα. Στα τυπικά μηνύματα σφάλματα ή αναδυόμενα μηνύματα που εμφανίζονται ενδέχεται να περιέχονται οι εξής φράσεις:

Προειδοποίηση!
Ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί!
Αυτός ο υπολογιστής έχει μολυνθεί από λογισμικό κατασκοπίας και λογισμικό ανεπιθύμητων διαφημίσεων.

Σημείωση Αν σας εμφανιστεί ένα μήνυμα σε ένα αναδυόμενο παράθυρο διαλόγου που μοιάζει με αυτήν την προειδοποίηση, πατήστε ALT + F4 στο πληκτρολόγιό σας για να κλείσετε το παράθυρο διαλόγου. Μην κάνετε κλικ σε οποιοδήποτε σημείο μέσα στο παράθυρο διαλόγου. Εάν συνεχίζει να εμφανίζεται μια προειδοποίηση, όπως αυτή που αναφέρθηκε εδώ, όποτε προσπαθείτε να κλείσετε το παράθυρο διαλόγου, αποτελεί καλή ένδειξη ότι το μήνυμα είναι κακόβουλο.

Είστε βέβαιοι ότι θέλετε να απομακρυνθείτε από αυτήν τη σελίδα;
Ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί! Μπορεί να προκληθεί απώλεια δεδομένων και καταστροφή αρχείων και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατό. Πατήστε ΑΚΥΡΟ για να αποτραπεί. Επιστρέψτε στην ασφάλεια του συστήματος και κάντε λήψη του για να προστατεύσετε τον υπολογιστή σας.
Πατήστε OK για συνέχεια ή Άκυρο για να παραμείνετε στην τρέχουσα σελίδα.

Εάν σας εμφανιστεί ένα τέτοιο μήνυμα, μην κάνετε λήψη ή μην αγοράσετε το λογισμικό.

Τι είναι το λογισμικό κακόβουλης λειτουργίας;

Το λογισμικό κακόβουλης λειτουργίας είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για κακόβουλο λογισμικό το οποίο έχει σχεδιαστεί για να προκαλεί βλάβες ή να εκτελεί ανεπιθύμητες ενέργειες στο σύστημα ενός υπολογιστή. Ακολουθούν μερικά ενδεικτικά παραδείγματα λογισμικού κακόβουλης λειτουργίας:
 • Ιοί
 • Ιοί τύπου worm
 • Δούρειοι ίπποι
 • Λογισμικό κατασκοπίας
 • Παραπλανητικό λογισμικό ασφαλείας

Τρόπος κατάργησης λογισμικού κακόβουλης λειτουργίας όπως ιούς, λογισμικό κατασκοπίας ή παραπλανητικό λογισμικό ασφαλείας

Η κατάργηση ενός ιού υπολογιστή ή ενός λογισμικού κατασκοπίας μπορεί να είναι δύσκολη χωρίς τη βοήθεια εργαλείων αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού. Ορισμένοι ιοί υπολογιστών και άλλα ανεπιθύμητα λογισμικά επανεγκαθίστανται από μόνα τους, μετά από τον εντοπισμό και την κατάργηση των ιών και του λογισμικού κατασκοπίας. Ευτυχώς, ενημερώνοντας τον υπολογιστή και χρησιμοποιώντας εργαλεία αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού, μπορείτε να καταργήσετε μόνιμα το ανεπιθύμητο λογισμικό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο κατάργησης ενός ιού υπολογιστή και λογισμικού κατασκοπίας, ανατρέξτε στο ακόλουθο άρθρο στη Γνωσιακή βάση της Micorsoft:
2671662 - Οδηγίες και πόροι της Microsoft για την κατάργηση του κακόβουλου λογισμικού και των ιών
Σημείωση Εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Internet από τον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε κάποιον άλλον υπολογιστή για να ακολουθήσετε τα βήματα της ενότητας "Τρόπος επαναφοράς των ρυθμίσεων του διακομιστή μεσολάβησης του Internet Explorer" στον υπολογιστή που έχει ενδεχομένως μολυνθεί.

Για να καταργήσετε έναν ιό υπολογιστή και άλλο κακόβουλο λογισμικό, ακολουθήστε αυτά τα βήματα με την ακόλουθη σειρά.

Εγκαταστήστε τις τελευταίες ενημερώσεις από το Microsoft Update

Σημείωση Ένας ιός υπολογιστή ενδέχεται να αποτρέψει την πρόσβασή σας στην τοποθεσία web του Microsoft Update προκειμένου να εγκαταστήσετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις. Συνιστάται η ρύθμιση της υπηρεσίας των Αυτόματων ενημερώσεων έτσι ώστε να εκτελείται αυτόματα, προκειμένου να μην χάνει ο υπολογιστής τυχόν σημαντικές ενημερώσεις. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο ακόλουθο άρθρο της Γνωσιακής βάσης της Microsoft:

Windows Vista και Windows 7
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
assets folding start collapsed
 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε Windows Update στο πλαίσιο αναζήτησης.
 2. Στην περιοχή αποτελεσμάτων, κάντε κλικ στην επιλογή Windows Update.
 3. Κάντε κλικ στην επιλογή Έλεγχος για ενημερώσεις.
 4. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να κάνετε λήψη και να εγκαταστήσετε των τελευταίων ενημερώσεων των Windows.
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
assets folding end collapsed
Windows XP
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
assets folding start collapsed


 1. Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη και, στη συνέχεια, στην επιλογή Εκτέλεση.
 2. Πληκτρολογήστε sysdm.cpl και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο Enter.
 3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αυτόματες ενημερώσεις και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογήΑυτόματα (προτείνεται).
 4. Κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
assets folding end collapsed


Χρησιμοποιήστε το δωρεάν Πρόγραμμα σάρωσης ασφαλείας της Microsoft

Η Microsoft προσφέρει ένα δωρεάν εργαλείο online, το οποίο σαρώνει και συμβάλλει στην κατάργηση πιθανών απειλών από τον υπολογιστή σας. Για να εκτελέσετε τη σάρωση, μεταβείτε στην τοποθεσία web του Προγράμματος σάρωσης ασφαλείας της Microsoft.

Χρησιμοποιήστε το Εργαλείο αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού των Windows

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Εργαλείο αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού των Windows, ανατρέξτε στο ακόλουθο άρθρο στη Γνωσιακή βάση της Microsoft:
890830 - Το Εργαλείο αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού των Microsoft Windows βοηθά στην κατάργηση συγκεκριμένου, διαδεδομένου κακόβουλου λογισμικού, από υπολογιστές με Windows 7, Windows Vista, Windows Server 2003, Windows Server 2008 ή Windows XP

Καταργήστε την εγκατάσταση του παραπλανητικού λογισμικού ασφαλείας με μη αυτόματο τρόπο

Εάν δεν είναι δυνατός ο εντοπισμός ή η κατάργηση του παραπλανητικού λογισμικού ασφαλείας με τη χρήση του Προγράμματος σάρωσης ασφαλείας της Microsoft ή το Εργαλείο αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού των Microsoft Windows, δοκιμάστε τα ακόλουθα βήματα:
Windows XP, Windows Vista ή Windows 7
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
assets folding start collapsed

 1. Σημειώστε το όνομα του παραπλανητικού λογισμικού ασφαλείας. Στο πλαίσιο αυτού του παραδείγματος, θα το αποκαλούμε XP Security Agent 2010.
 2. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.
 3. Όταν εμφανιστεί το λογότυπο του κατασκευαστή του υπολογιστή, πατήστε επαναλαμβανόμενα το πλήκτρο F8.
 4. Όταν σας ζητηθεί, χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βέλους για να επισημάνετε την επιλογή Ασφαλής λειτουργία με δίκτυο και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο Enter.
 5. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και ελέγξτε εάν εμφανίζεται το παραπλανητικό λογισμικό ασφαλείας στο μενού Έναρξη. Εάν δεν εμφανίζεται εκεί, κάντε κλικ στο στοιχείο Όλα τα προγράμματα και κάντε κύλιση για να βρείτε το όνομα του παραπλανητικού λογισμικού ασφαλείας.
 6. Κάντε δεξιό κλικ στο όνομα του προγράμματος παραπλανητικού λογισμικού ασφαλείας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Ιδιότητες.
 7. Κάντε κλικ στην καρτέλα Συντόμευση.
 8. Στο παράθυρο διαλόγου Ιδιότητες, ελέγξτε τη διαδρομή του προγράμματος παραπλανητικού λογισμικού ασφαλείας που αναφέρεται στο στοιχείο Προορισμός. Για παράδειγμα C:\Program Files\XP Security Agent 2010.

  Σημείωση Συχνά, το όνομα του φακέλου είναι ένας τυχαίος αριθμός.
 9. Κάντε κλικ στην επιλογή Άνοιγμα θέσης αρχείου.
 10. Στο παράθυρο Program Files, κάντε κλικ στο στοιχείο Program Files στη γραμμή διευθύνσεων.
 11. Κάντε κύλιση μέχρι να βρείτε το φάκελο του προγράμματος παραπλανητικού λογισμικού ασφαλείας. Για παράδειγμα XP Security Agent 2010.
 12. Κάντε δεξιό κλικ στο φάκελο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην εντολή Διαγραφή.
 13. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.
 14. Μεταβείτε στην τοποθεσία web του Προγράμματος σάρωσης ασφαλείας της Microsoft.
 15. Κάντε κλικ στο κουμπί Άμεση λήψη και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση.
 16. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να σαρώσετε τον υπολογιστή σας και να βοηθηθείτε στην κατάργηση του παραπλανητικού λογισμικού ασφαλείας.
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
assets folding end collapsed

Εάν υποψιάζεστε ότι ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί με παραπλανητικό λογισμικό ασφαλείας το οποίο δεν εντοπίστηκε με τη χρήση των λύσεων ασφαλείας της Microsoft, μπορείτε να υποβάλετε δείγματα χρησιμοποιώντας τη φόρμα υποβολής του Κέντρου προστασίας από λογισμικό κακόβουλης λειτουργίας της Microsoft .

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το παραπλανητικό λογισμικό ασφαλείας, μεταβείτε στην τοποθεσία web Προσοχή στις πλαστές ειδοποιήσεις για ιούς.

Εγκαταστήστε και εκτελέστε το Microsoft Security Essentials ή το Windows Defender

Windows XP, Windows Vista ή Windows 7
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
assets folding start collapsed


Η Microsoft προσφέρει ένα δωρεάν πρόγραμμα αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού, το Microsoft Security Essentials, το οποίο συμβάλλει στην προστασία του υπολογιστή σας από μολύνσεις. Για να εγκαταστήσετε το Microsoft Security Essentials, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:
 1. Μεταβείτε στην τοποθεσία web του Microsoft Security Essentials.
 2. Κάντε κλικ στην επιλογή Δωρεάν λήψη.
 3. Κάντε κλικ στο κουμπί Εκτέλεση και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες για να εγκαταστήσετε το Microsoft Security Essentials.
 4. Μετά την εγκατάσταση, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.
 5. Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη, επιλέξτε Όλα τα προγράμματα και, στη συνέχεια, Microsoft Security Essentials.
 6. Στην καρτέλα Κεντρική, επιλέξτε την επιλογή σάρωσης Πλήρης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Άμεση σάρωση.

Εγκαταστήστε το Windows Defender Offline


Το Windows Defender Offline είναι ένα εργαλείο για λογισμικό κακόβουλης λειτουργίας, το οποίο συμβάλλει στην κατάργηση δύσκολων στην εξάλειψη ιών που εκκινούνται πριν από την εκκίνηση των Windows. Για να χρησιμοποιήσετε το Windows Defender Offline, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
 1. Σε έναν υπολογιστή που δεν έχει μολυνθεί, μεταβείτε στην τοποθεσία WebΤι είναι το Windows Defender Offline.
 2. Κάντε κλικ στην επιλογή Λήψη της έκδοσης 32 bit (Download the 32 bit version) ή Λήψη της έκδοσης 64 bit (Download the 64 bit version), ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα που εκτελείτε. Εάν δεν είστε βέβαιοι για το λειτουργικό σύστημα που εκτελείτε, μεταβείτε στην τοποθεσία Web Ο υπολογιστής μου εκτελεί έκδοση 32 bit ή 64 bit των Windows;.
 3. Όταν σας ζητηθεί, κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση ως και, στη συνέχεια, αποθηκεύστε το αρχείο σε DVD, CD ή μια μονάδα flash USB.
 4. Στο μολυσμένο υπολογιστή, τοποθετήστε το DVD, το CD ή τη μονάδα flash USB και, στη συνέχεια, κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή.
 5. Όταν σας ζητηθεί, πατήστε ένα πλήκτρο για να ενεργοποιήσετε την επιλογή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για την εκκίνηση του υπολογιστή σας, όπως τα F12, F5 ή F8, ανάλογα με το είδος του υπολογιστή που χρησιμοποιείτε.
 6. Χρησιμοποιήστε το πλήκτρο βέλους για να μεταβείτε στη μονάδα δίσκου όπου εγκαταστήσατε το αρχείο του Windows Defender Offline. Το Windows Defender Offline εκκινείται και σαρώνει αμέσως για λογισμικό κακόβουλης λειτουργίας.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο κατάργησης ενός ιού υπολογιστή, μεταβείτε στην τοποθεσία WebΠώς μπορώ να καταργήσω έναν ιό υπολογιστή.
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
assets folding end collapsed


Τρόπος προστασίας του υπολογιστή σας από λογισμικό κακόβουλης λειτουργίας


Υπάρχουν ενέργειες που μπορείτε να πραγματοποιήσετε για να προστατεύσετε τον υπολογιστή σας από λογισμικό κακόβουλης λειτουργίας.

Ενεργοποιήστε το τείχος προστασίας

Windows XP
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
assets folding start collapsed
Αυτόματη επίλυση
Για να ενεργοποιήσετε αυτόματα το τείχος προστασίας, κάντε κλικ στη σύνδεση Επιδιόρθωση αυτού του προβλήματος. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση από το παράθυρο διαλόγου Λήψη αρχείου και ακολουθήστε τα βήματα σε αυτόν τον οδηγό.
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
assets fixit1
Επιδιόρθωση αυτού του προβλήματος
Microsoft Fix it Microsoft Fix it 50102
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
assets fixit2


Σημείωση Αυτός ο οδηγός ενδέχεται να είναι διαθέσιμος μόνο στα Αγγλικά. Ωστόσο, η αυτόματη επιδιόρθωση λειτουργεί και για άλλες εκδόσεις γλώσσας των Windows.

Σημείωση Αν δεν βρίσκεστε στον υπολογιστή που παρουσιάζει το πρόβλημα, μπορείτε να αποθηκεύσετε τις αυτόματες επιδιορθώσεις σε μια μονάδα δίσκου flash ή σε ένα CD και να τις εκτελέσετε αργότερα στον υπολογιστή που θέλετε.

Επίλυση από το χρήστη
Για να ενεργοποιήσετε το Τείχος προστασίας των Windows, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
 1. Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη, επιλέξτε Εκτέλεση, πληκτρολογήστε Firewall.cpl και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK.
 2. Στην καρτέλα Γενικά, κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση (προτείνεται).
 3. Κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.
Σημείωση Αν η καρτέλα Γενικά ή η επιλογή Ενεργοποίηση (προτείνεται) δεν είναι διαθέσιμη, ενδέχεται το σύστημα να διαθέτει μια πολιτική ενάντια στη χρήση του τείχους προστασίας. Επικοινωνήστε με το διαχειριστή του συστήματος για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ενεργοποίηση του τείχους προστασίας. Επιπλέον, το σύστημα ενδέχεται να χρησιμοποιεί ήδη ένα τείχος προστασίας άλλου κατασκευαστή (π.χ. Zone Alarm ή Norton Internet Security). Επικοινωνήστε με τον διαχειριστή του συστήματος για να προσδιορίσετε αν εκτελείται ήδη τείχος προστασίας στο σύστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ενεργοποίησης του τείχους προστασίας στα Windows XP, ανατρέξτε στο ακόλουθο άρθρο της Γνωσιακής βάσης της Microsoft: 283673 - Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω ή να απενεργοποιήσω το τείχος προστασίας στα Windows XP Service Pack 2 ή σε μεταγενέστερες εκδόσεις;

Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
assets folding end collapsed
Windows Vista και Windows 7
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
assets folding start collapsed
 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο στοιχείο Πίνακας Ελέγχου.
 2. Στο πλαίσιο Αναζήτηση , πληκτρολογήστε τείχος προστασίας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο στοιχείο Τείχος προστασίας των Windows.
 3. Στο αριστερό τμήμα του παραθύρου, κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του Τείχους προστασίας των Windows (ενδέχεται να σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του διαχειριστή σας).
 4. Σε κάθε θέση δικτύου, κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση (προτείνεται) (Windows Vista) ήΕνεργοποίηση του Τείχους προστασίας των Windows (Windows 7) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ενεργοποίησης του τείχους προστασίας σας στα Windows Vista, μεταβείτε στην τοποθεσία Web Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του Τείχους προστασίας σε Windows Vista.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ενεργοποίησης του τείχους προστασίας σας στα Windows 7, μεταβείτε στην τοποθεσία Web Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του Τείχους προστασίας σε Windows 7.

Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
assets folding end collapsed

Διατηρείτε ενημερωμένο τον υπολογιστή σας

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης των Αυτόματων ενημερώσεων στα Windows, ανατρέξτε στο ακόλουθο άρθρο της Γνωσιακής βάσης της Microsoft:
306525 - Τρόπος ρύθμισης παραμέτρων και χρήσης της υπηρεσίας Αυτόματες ενημερώσεις στα Windows

Εγκαταστήστε το Microsoft Security Essentials και διατηρείτε το ενημερωμένο

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης και χρήσης του Microsoft Security Essentials, μεταβείτε στην τοποθεσία Web του Microsoft Security Essentials.

Μην ξεγελαστείτε και κάνετε λήψη λογισμικού κακόβουλης λειτουργίας

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που μπορούν να σας προστατεύσουν από τη λήψη ανεπιθύμητου λογισμικού:
 • Κάνετε λήψη προγραμμάτων μόνο από τοποθεσίες Web που εμπιστεύεστε. Εάν δεν είστε βέβαιοι ότι εμπιστεύεστε ένα πρόγραμμα που θέλετε να κάνετε λήψη του, πληκτρολογήστε το όνομα του προγράμματος στη μηχανή αναζήτησης της επιλογής σας για να δείτε αν έχει αναφερθεί από κάποιον άλλο χρήστη ότι περιέχει λογισμικό κατασκοπίας.
 • Διαβάστε όλες τις προειδοποιήσεις ασφάλειας, τις άδειες χρήσης και τις δηλώσεις προστασίας προσωπικών δεδομένων που συσχετίζονται με κάποιο λογισμικό που έχετε λάβει.
 • Ποτέ μην κάνετε κλικ στις επιλογές "Συμφωνώ" ή "OK" για να κλείσετε ένα παράθυρο, για το οποίο υποψιάζεστε ότι μπορεί να περιέχει λογισμικό κατασκοπίας. Αντ' αυτού, κάντε κλικ στο κόκκινο "x" στη γωνία του παραθύρου ή πατήστε Alt + F4 στο πληκτρολόγιό σας για να κλείσετε ένα παράθυρο.
 • Αποφεύγετε δημοφιλή προγράμματα δωρεάν κοινής χρήσης αρχείων μουσικής και ταινιών και βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε όλο το λογισμικό που παρέχεται μαζί με αυτά τα προγράμματα.
 • Χρησιμοποιείτε έναν τυπικό λογαριασμό χρήστη αντί ενός λογαριασμού διαχειριστή. Για περισσότερες πληροφορίες, μεταβείτε στην τοποθεσία Web Γιατί να προτιμήσετε έναν τυπικό λογαριασμό έναντι ενός λογαριασμού διαχειριστή.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο προστασίας ενός υπολογιστή από ιούς, μεταβείτε στην τοποθεσία Web Τρόπος ενίσχυσης της άμυνας του συστήματός σας ενάντια σε λογισμικό κακόβουλης λειτουργίας και προστασίας του υπολογιστή σας.

Τρόπος επαναφοράς των ρυθμίσεων του διακομιστή μεσολάβησης του Internet Explorer

Κάποιο κακόβουλο λογισμικό μπορεί να αλλάξει τις ρυθμίσεις του διακομιστή μεσολάβησης του Internet Explorer και αυτές οι αλλαγές μπορούν να αποτρέψουν την πρόσβασή σας στο Windows Update ή οποιαδήποτε άλλη τοποθεσία του Microsoft Security.

Για να ορίσετε την αλλαγή των ρυθμίσεων του διακομιστή μεσολάβησης του Internet Explorer από εμάς, κάντε κλικ στο κουμπί ή τη σύνδεση Αυτόματη επίλυση. Κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση στο παράθυρο διαλόγου Λήψη αρχείου και ακολουθήστε τα βήματα του οδηγού Αυτόματης επίλυσης: 
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
assets fixit1
Επιδιόρθωση αυτού του προβλήματος
Microsoft Fix it Microsoft Fix it 50566
Σύμπτυξη αυτής της εικόναςΑνάπτυξη αυτής της εικόνας
assets fixit2


Σημειώσεις
 • Αυτός ο οδηγός ενδέχεται να είναι διαθέσιμος μόνο στα Αγγλικά. Ωστόσο, η αυτόματη επίλυση λειτουργεί και για άλλες εκδόσεις γλώσσας των Windows.
 • Αν δεν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή που έχει το πρόβλημα, αποθηκεύστε τη λύση αυτόματης επίλυσης σε μια μονάδα flash ή σε κάποιο CD και, στη συνέχεια, εκτελέστε τη στον υπολογιστή που εμφανίζει το πρόβλημα.

Για να αλλάξετε μόνοι σας τις ρυθμίσεις του διακομιστή μεσολάβησης του Internet Explorer, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Windows XP, Windows Vista και Windows 7
 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και, στη συνέχεια, στην επιλογή Εκτέλεση.
 2. Στο πλαίσιο Εκτέλεση, αντιγράψτε και επικολλήστε το εξής:
  reg add "HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings" /v ProxyEnable /t REG_DWORD /d 0 /f
 3. Κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.
 4. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και, στη συνέχεια, στην επιλογή Εκτέλεση.
 5. Στο πλαίσιο Εκτέλεση, αντιγράψτε και επικολλήστε το εξής:
  reg delete "HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings" /v ProxyServer /f
 6. Κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επαναφοράς των ρυθμίσεων του διακομιστή μεσολάβησης του Internet Explorer, μεταβείτε στο άρθρο της Γνωσιακής βάσης της Microsoft Knowledge:

2289942 - Τρόπος επαναφοράς των ρυθμίσεων του διακομιστή μεσολάβησης του Internet Explorer

Τρόπος λήψης της υποστήριξης σχετικά με την ασφάλεια και την αντιμετώπιση ιών υπολογιστών

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες
Θέλετε να συζητήσετε ζωντανά με έναν συνομιλητή; Οι ειδικοί του Answer Tech είναι στη διάθεσή σας:
Answer Desk

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά
Προστασία του υπολογιστή σας από ιούς και λογισμικό κακόβουλης λειτουργίας:
Κέντρο αντιμετώπισης ιών και ασφάλειας

Λήψη βοήθειας κατά την εγκατάσταση ενημερώσεων:
Υποστήριξη για το Microsoft Update

Λύσεις ασφάλειας για επαγγελματίες τεχνολογιών πληροφορικής:
Αντιμετώπιση προβλημάτων ασφάλειας TechNet και υποστήριξη

Υποστήριξη ανά χώρα:
Διεθνής υποστήριξη

Αν χρησιμοποιείτε υπολογιστή με Windows 8, κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να προστατέψετε τον υπολογιστή σας από ιούς ή κάντε κλικ εδώ για πληροφορίες σχετικά με την εύρεση ιών και την αφαίρεσή τους.

Για θέσεις εκτός της Βορείου Αμερικής
Για υποστήριξη σχετικά με την ασφάλεια υπολογιστών και την αντιμετώπιση ιών σε μέρη εκτός της Βόρειας Αμερικής, επισκεφτείτε την τοποθεσία Υποστήριξης της Microsoft στο Web.

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 129972 - Τελευταία αναθεώρηση: Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2013 - Αναθεώρηση: 4.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Web Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition
 • Microsoft Windows Small Business Server 2003 Premium Edition
 • Microsoft Windows Small Business Server 2003 Standard Edition
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 Update Rollup 2
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
 • Microsoft Windows 95
 • Microsoft Outlook 2000 Standard Edition
 • Microsoft Outlook 2002 Standard Edition
 • Microsoft Outlook Express 6.0
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Starter
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows 7 Enterprise
 • Windows 7 Home Basic
 • Windows 7 Home Premium
 • Windows 7 Professional
 • Windows 7 Starter
 • Windows 7 Ultimate
Λέξεις-κλειδιά: 
kbpubtypekc kbfirewall kbvirus kbhowto kbenv kbinfo kbsmbportal KB129972

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com