A Rendszernyilvántartás Szerkesztő használata valós-módban

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 131352 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU131352
FONTOS: Ez a cikk a Rendszernyilvántartás szerkesztéséről tartalmaz információt. Mielőtt szerkesztené a Rendszernyilvántartást, készítsen egy-egy másolatot a Rendszernyilvántartást tartalmazó fájlokról (system.dat és user.dat). Mindkét rejtett fájl a Windows Mappában található.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A rendszernyilvántartás egy egész rendszert átölelő adatbázis, mely a Windows 95 szoftver és hardver konfigurációs beállításait tárolja. A rendszernyilvántartás a System.dat és User.dat fájlokból áll, melyek a Windows mappában találhatóak. A Windows 95-ben minden sikeres rendszerindítás után ezekről a fájlokról mentés készül System.da0 és User.da0 néven.

A Windows 95 magában foglal egy nyilvántartás szerkesztő programot, amely valós-módú MS-DOS környezetben vagy védett-módú Windows-os környezetben is futtatható. Amikor arra van szükség, hogy a Windows 95 futtatása nélkül változtassuk meg a nyilvántartást, valós-módban használja a szerkesztőt.

További információ

FIGYELMEZTETÉS: A Rendszernyilvántartás szerkesztő helytelen használata, helyrehozhatatlan hibát okozhat, ami a Windows 95 újrainstallálásához is vezethet. A Microsoft nem vállal garanciát, azokra a problémákra, amelyek a szerkesztő helytelen használatából származnak. A Regisztrációs Adatbázis szerkesztőt mindenki a saját felelősségére használhatja.

MEGJEGYZÉS: A Regisztrációs Adatbázis szerkesztő használatáról további információt a Szerkesztő Súgójából kaphat. (Regedit.exe) Javasoljuk, hogy a Rendszernyilvántartás szerkesztése előtt készítsen biztonsági másolatot a Nyilvántartás fájlokról (System.dat User.dat).

A Regisztrációs Adatbázis exportálásához, szerkesztéséhez és importálásához használja a Regisztrációs Adatbázis Szerkesztőt valósmódban, a következő pontok szerint:
 1. Indítsa újra a számítógépet. Amikor a "A Windows 95 indítása..." üzenetet meglátja, nyomja meg az F8-as billentyűt és a menüből a "Csak parancssor csökkentett módban" válassza ki.
 2. Írja be az alábbi parancssort, mellyel abba a mappába léphet, melyben a Windows 95 telepítve van, majd nyomja meg az ENTER-t
  cd\<windows>
  ahol <windows> az a mappa, ahova a Windows 95 telepítve lett.
 3. Csináljon egy mentést a rendszernyilvántartásról. Ehhez írja be a következő parancsot a parancssorba, és nyomjon ENTER-t minden parancs után:
  attrib -s -h -r *.dat
  copy user.dat user.sav
  copy system.dat system.sav
  További információért nézze meg a következő cikket a Microsoft Tudásbázisban:
  132332 Hogyan lehet biztonsági másolatot készítenia Regisztrációs Adatbázisról
 4. Írja be a következő parancssort, hogy a regisztrációs fájlt szöveges fájlba exportálhassa, majd nyomjon ENTER-t:
  regedit /e registry.txt
  Ez a parancs mindkét fájlt exportálja (System.dat és User.dat). Alapértelmezetten a Registry.txt fájl abba a mappába kerül mentésre, ahonnan a Rendszernyilvántartás Szerkesztőt futtatta.

  Ha egy speciális rendszernyilvántartás kulcsot szeretne text fájlba exportálni, írja be a következő parancsot a parancssorba, majd nyomjon ENTER-t
  regedit /e regkey.txt <registry key>
  ahol <rendszernyilvántartás kulcs> az a kulcs, amit exportálni kíván. Például írja be a következő parancsot:
  regedit /e regkey.txt "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\ Microsoft Office\95\Microsoft Network"
  MEGJEGYZÉS: Ezt a sort az olvashatóság kedvéért megtörtük, de amúgy egy sorba kell írni.
 5. Használja valamelyik szövegszerkesztőt (pl. Edit.com), hogy megváltoztathassa a Regedit.txt tartalmát, amit a negyedik lépésben hozott létre, majd mentse el a fájlt és zárja be.
 6. Hogy összevonja a text fájlt a regisztrációs fájllal, írja be a következő parancsot a parancssorba és nyomjon ENTER-t:
  regedit registry.txt [without /c]
  Ha szeretne létrehozni egy új regisztrációs fájlt az exportált text fájlból, helyezze át a meglévő regisztrációs fájlt, és írja be a következő parancsot a parancssorba, majd nyomja meg az ENTER-t:
  regedit /c registry.txt
Ez a módszer a sérült regisztrációs fájl kijavítására szolgálhat. További információt erről a "Használja a Valós-Módú Nyilvántartás Szerkesztőt" részben olvashat a következő Microsoft Tudásbázis cikkben:
HU131431 A Rendszernyilvántartás hibáinak javítása
A változtatások a Windows 95 következő indításánál lépnek érvénybe. Ha az elvégzett változtatások problémát okoznak a Windows 95-ben, indítsa újra a számítógépet, nyomja meg az F8-at amikor megjelenik a "Windows 95 indítása" üzenet, és válassza a Csökkentett Mód-ot a menüből. A parancssorba írja be a következő parancsot, majd nyomjon ENTER-t minden parancs után:
cd\<windows>
attrib -s -h -r *.dat
ren user.dat user.bad
ren system.dat system.bad
copy user.sav user.dat
copy system.sav system.dat


Ha csak a System.dat vagy csak a User.dat fájlt szeretné módosítani, vagy ha probléma merül fel ha egy regisztrációs fájlban szeretne dolgozni mindkét fájllal (User.dat és System.dat), létezik egy kapcsoló amit ilyen esetekben használhat. Erről bővebb információt a következő Microsoft Tudásbázis cikkben olvashat:
132064 A Regisztrációs Adatbázis szerkesztő lehet, hogy nem tudja importálni a Nyilvántartást egy hosszú bejegyzés miatt


4. lépés:

Ha a User.dat fájlt a gyökérkönyvtárban lévő text fájlba kívánja exportálni, írja be a következő parancsot a parancssorba, majd nyomjon ENTER-t:
regedit /l:c:\windows\user.dat /e c:\user.txt
6. lépés:

Hogy importálja vagy összevonja a User.txt fájlt a rendszernyilvántartóba, írja be a következő parancsot:
regedit /l:c:\windows\user.dat c:\user.txt [without /c]
Ha létre akar hozni egy új User.dat fájlt az exportált text fájlból, írja be a következő parancsot, majd nyomjon ENTER-t:
regedit /c registry.txt

Szintaxis

A Regedit valós-módú szintaxisa és parancssori kapcsolói a következők:

Text fájl összevonására vagy importálásra használja a következő parancsot:
regedit [/L:system] [/R:user] filename1
Létrehozni vagy áthelyezni egy létező rendszernyilvántartót egy szövegfájlból, használja a /c kapcsolót:
regedit [/L:system] [/R:user] /C filename2
SZöveg exportálására a rendszernyilvántartóból használja a /e kapcsolót:
regedit [/L:system] [/R:user] /E filename3 [regpath]


Ezt a listát a regedit /? futtatásával kaphatja meg.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 131352 - Utolsó ellenőrzés: 2000. december 15. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows 95
Kulcsszavak: 
kbtool KB131352
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.
Már nem támogatott termékekre vonatkozó Tudásbázis-tartalom – Felelősséget kizáró nyilatkozat
Ez a cikk a Microsoft által már nem támogatott termékekre vonatkozik, ezért a továbbiakban tartalma már nem frissül, jelenlegi állapotában lesz elérhető.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com