A Windows 95/98 TrueType betűtípus korlátai

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 131943 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU131943
A cikket archiválták. A továbbiakban a tartalma már nem frissül, csak jelenlegi állapotában lesz elérhető.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A Windows 95-ben és Windows 98-ban a maximálisan telepíthető TrueType betűtípusok száma megközelítőleg 1000. A pontos érték változó, mivel annak értéke függ mind a TrueType betűtípus nevétől, illetve a betűtípus fájlnevétől is.

További információ

Az installált TrueType betűtípusok listáját a regisztrációs adatbázis (registry) tárolja, és nyilvántartja a Graphics Device Interface (GDI) is.

A regisztrációs adatbázis (Registry)

Az összes betűtípusfájl bejegyzés egy kulcs alá kerül a regisztrációs adatbázisban, és az egy kulcs alatt tárolható információ nem haladhatja meg a 64 Kbyte-t. Ha a betűtípus megnevezések átlagosan 20, a betűtípus fájlnevek pedig átlag 10 karakter hosszúságúak, akkor a maximálisan installálható TrueType betűtípusok száma 1000 és 1500 közé esik.

Ha egy TrueType betűtípusfájlt nem a Fonts, vagy a System könyvtárba telepítünk, akkor a fájl teljes elérési útvonala belekerül a regisztrációs adatbázisba, így az átlagosnál több helyett foglalva a kulcs alatt, tovább csökkenti az installálható betűtípusok számát.

A GDI (Graphics Device Interface)

A GDI egy belső listában tartja nyilván a betűtípusokat, a fájlnevek tárolására 10 Kbyte terület áll rendelkezésre. Ha a betűtípus fájlnevek átlag 10 karakter hosszúságúak, akkor a maximálisan installálható TrueType betűtípusok száma 1000.

Egy dokumentumban egyszerre használható és nyomtatható az összes installált TrueType betűtípus.

Mindezt figyelembe véve a Windows 95 Resource Kit hibásan állítja, hogy a Windows 95/98 nem korlátozza az installálható TrueType betűtípusok számát.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 131943 - Utolsó ellenőrzés: 2014. január 23. - Verziószám: 1.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows 95
  • Microsoft Windows 98 Standard Edition
  • Microsoft Windows Millennium Edition
Kulcsszavak: 
kbnosurvey kbarchive kbinfo kbwinme kbprint kbenv win98 win95 KB131943
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com