A Windows 95/98 TrueType betűtípus korlátai

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 131943 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU131943
A cikket archiválták. A továbbiakban a tartalma már nem frissül, csak jelenlegi állapotában lesz elérhető.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A Windows 95-ben és Windows 98-ban a maximálisan telepíthető TrueType betűtípusok száma megközelítőleg 1000. A pontos érték változó, mivel annak értéke függ mind a TrueType betűtípus nevétől, illetve a betűtípus fájlnevétől is.

További információ

Az installált TrueType betűtípusok listáját a regisztrációs adatbázis (registry) tárolja, és nyilvántartja a Graphics Device Interface (GDI) is.

A regisztrációs adatbázis (Registry)

Az összes betűtípusfájl bejegyzés egy kulcs alá kerül a regisztrációs adatbázisban, és az egy kulcs alatt tárolható információ nem haladhatja meg a 64 Kbyte-t. Ha a betűtípus megnevezések átlagosan 20, a betűtípus fájlnevek pedig átlag 10 karakter hosszúságúak, akkor a maximálisan installálható TrueType betűtípusok száma 1000 és 1500 közé esik.

Ha egy TrueType betűtípusfájlt nem a Fonts, vagy a System könyvtárba telepítünk, akkor a fájl teljes elérési útvonala belekerül a regisztrációs adatbázisba, így az átlagosnál több helyett foglalva a kulcs alatt, tovább csökkenti az installálható betűtípusok számát.

A GDI (Graphics Device Interface)

A GDI egy belső listában tartja nyilván a betűtípusokat, a fájlnevek tárolására 10 Kbyte terület áll rendelkezésre. Ha a betűtípus fájlnevek átlag 10 karakter hosszúságúak, akkor a maximálisan installálható TrueType betűtípusok száma 1000.

Egy dokumentumban egyszerre használható és nyomtatható az összes installált TrueType betűtípus.

Mindezt figyelembe véve a Windows 95 Resource Kit hibásan állítja, hogy a Windows 95/98 nem korlátozza az installálható TrueType betűtípusok számát.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 131943 - Utolsó ellenőrzés: 2014. január 23. - Verziószám: 1.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows 95
  • Microsoft Windows 98 Standard Edition
  • Microsoft Windows Millennium Edition
Kulcsszavak: 
kbnosurvey kbarchive kbinfo kbwinme kbprint kbenv win98 win95 KB131943
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com