A rendszerleíró adatbázis biztonsági mentése Microsoft Windows 95 rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 132332 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU132332
A cikket archiválták. A továbbiakban a tartalma már nem frissül, csak jelenlegi állapotában lesz elérhető.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ez a cikk leírja, hogyan lehet a Windows 95 regisztrációs adatbázis fájlokról biztonsági másolatot készíteni, és azt visszaállítani.

További információ

Kövesse a következő megoldások egyikét, hogy elkészítse vagy visszaállítsa a biztonsági másolatot:

1. Módszer

A regisztrációs adatbázis fájlok biztonsági mentéséhez kövesse a következő lépéseket:
 1. Indítsa újra a számítógépet. Nyomja le az F8-as billentyűt, amikor "A Windows 95 indítása..." üzenet megjelenik a képernyőn, és válassza a Csak parancssor csökkentett módban menüpontot.
 2. A parancssorba írja be a következőket és üsse le az ENTER-t minden sor után:
  cd windows
  attrib -r -h -s system.dat
  attrib -r -h -s user.dat
  copy system.dat *.bu
  copy user.dat *.bu
  MEGJEGYZÉS: Ez a művelet feltételezi azt, hogy nincs olyan fájl, amelyik System.bu vagy User.bu nevet és kiterjesztést használja. Ha már létezik ilyen névvel, úgy mint a System.ini biztonsági másolata, válasszon olyan fájl nevet és kiterjesztést ami nincs használatban.
 3. Indítsa újra a számítógépet.
A regisztrációs fájlok visszaállításához tegye a következő lépéseket:
 1. Indítsa újra a számítógépet. Nyomja le az F8-as billentyűt, amikor "A Windows 95 indítása..." üzenet megjelenik a képernyőn, és válassza a Csak parancssor csökkentett módban menüpontot.
 2. A parancssorba írja be a következőket és üsse le az ENTER-t minden sor után:
  cd windows
  attrib -r -h -s system.dat
  attrib -r -h -s system.da0
  attrib -r -h -s user.dat
  attrib -r -h -s user.da0
  ren system.dat system.daa
  ren system.da0 system.da1
  ren user.dat user.daa
  ren user.da0 user.da1
  copy system.bu system.dat
  copy user.bu user.dat
  MEGJEGYZÉS: Ez a művelet feltételezi azt, hogy nincs olyan fájl, amelyik System.daa, System.da1, User.daa vagy User.da1 nevet és kiterjesztést használja. Ha már létezik ilyen névvel, válasszon olyan fájl nevet és kiterjesztést, ami nincs használatban.
 3. Indítsa újra a számítógépet.
Megjegyzések:
 • Előfordulhat, hogy több biztonsági másolatot szeretne készíteni arra az esetre, ha a nyilvántartás sérülést tartalmazna, de az csak később jön elő. Ha ezt szeretné, akkor a fenti lépéseket követve a .bu kiterjesztéseket írja át .bu1, .bu2-re és így tovább.
 • Ha egynél több merevlemeze van, vagy rendelkezésére áll egy hálózati meghajtó, lehetősége van arra, hogy a biztonsági másolatot ezeken a meghajtókon helyezze el, így nem az eredeti regisztrációs fájlokkal azonos helyen tárolja.

2. Módszer

Használhatja a Windows 95 Emergency Recovery Utility-t, hogy biztonsági másolatot készítsen a rendszer konfigurációjáról és regisztrációs fájlokról, valamint visszaállíthassa azokat, ha esetlegesen adódik egy probléma.

A Windows 95 Emergency Recovery Utility használatáról a következő Microsoft Knowledge Base cikket nézze meg:
139437 Windows 95 Emergency Recovery Utility

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

A Windows 95 a System.dat és User.dat fájlokban tárolja a hardverek és a telepített szoftverek információit. Ezeket lehetőleg párban, együtt kezelje, úgy a biztonsági másolat elkészítésénél, mint a visszaállításnál. Ezek a fájlok rejtett, csak olvasható attribútummal rendelkeznek.

Megjegyezzük, ha felhasználói profilt használ, az User.dat fájlt a biztonsági másolat elkészítéséhez a következő mappából vegye
  C:\Windows\Profiles\<username>
ahol a <username> annak a személynek a neve, aki belépett a Windows 95-be.

Ha a Regisztrációs adatbázis sérült, különféle hibák jelentkezhetnek vagy a számítógép nem indul megfelelően. A Regisztrációs adatbázis hibáinak javításáról információt a következő Microsoft Knowledge Base cikkben talál:
HU131431 A Regisztrációs adatbázis hibáinak javítása

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 132332 - Utolsó ellenőrzés: 2014. január 24. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows 95
Kulcsszavak: 
kbnosurvey kbarchive kbhowto kbtool win95 KB132332
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com