Bij elke afdruktaak wordt een extra pagina afgedrukt

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 132425 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Dit artikel is eerder gepubliceerd onder NL132425
Dit artikel is gearchiveerd. Het wordt aangeboden in de huidige vorm en wordt niet meer bijgewerkt.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Symptomen

Wanneer u afdrukt naar een Hewlett-Packard-printer (of naar een printer die een Hewlett-Packard-printer emuleert) die via een parallelle poort van het type PS/2 is aangesloten op de computer, wordt er mogelijk vóór elke afdruktaak een extra pagina afgedrukt. De extra pagina bevat ofwel PJL-codes, ofwel slechts één teken in de linkerbovenhoek. De uitvoer op deze pagina is afhankelijk van het gegeven of bidirectionele communicatie is in- of uitgeschakeld.

OPMERKING: dit probleem treedt niet op bij een algemeen/alleen tekst-printerstuurprogramma.

Oplossing

U kunt dit probleem op een van de volgende manieren oplossen:
 • Stel de poort bij de CMOS-instellingen van uw computer in op een niet-PS/2-modus (gebruik bijvoorbeeld de standaard LPT-modus of de ECP- of EPP-modus).

  OPMERKING: deze optie wordt niet door alle computers ondersteund.
 • Op de cd-rom van Windows 95 staat een bijgewerkte versie van het bestand Lpt.vxd. Als u deze versie installeert, is het probleem opgelost. Ga als volgt te werk om de bijgewerkte versie te installeren:

  1. Wijzig met Windows Verkenner de naam van het bestand Lpt.vxd in Lpt.oud. Dit bestand bevindt zich in de map Windows\System.
  2. Kopieer het bestand Lpt.vxd van de map Drivers\Printer\LPT op de cd-rom van Windows 95 naar de map Windows\System op de vaste schijf.
  3. Start Windows 95 opnieuw op.
  OPMERKING: als u niet over de cd-rom-versie van Windows 95 beschikt, gebruikt u het bijgewerkte bestand Lpt.vxd uit Microsoft Windows 95 Service Pack 1. Als u wilt weten hoe u in het bezit kunt komen van Microsoft Windows 95 Service Pack 1, raadpleegt u het volgende artikel in de Microsoft Knowledge Base:
  142794Beschikbaarheid van Microsoft Windows 95 Service Pack 1

Meer informatie

Als u meer informatie wilt over het bestand Lpt.vxd, raadpleegt u het bestand Readme.txt in de map Drivers\Printer\LPT op de cd-rom van Windows 95.

De cd-rom van Windows 95 bevat versie 4.00.503 van het bestand Lpt.vxd. Als u wilt controleren welke versie van Lpt.vxd op uw computer is geïnstalleerd, klikt u in Windows Verkenner op dit bestand. Klik op Eigenschappen in het menu Bestand en klik daarna in het dialoogvenster met bestandseigenschappen op het tabblad Versie.

De symptomen die in dit artikel worden beschreven, kunnen ook worden veroorzaakt door een printerschakeldoos. Als u een printerschakeldoos gebruikt, koppelt u deze los om na te gaan of het probleem dan nog steeds optreedt.

Eigenschappen

Artikel ID: 132425 - Laatste beoordeling: donderdag 23 januari 2014 - Wijziging: 1.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows 95
Trefwoorden: 
kbnosurvey kbarchive banner win95 wpp95 KB132425

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com