SCSI- & Basic Setup SCSI-problemen oplossen in Windows

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 133285 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Als het foutbericht dat u ontvangt niet wordt beschreven in dit artikel, raadpleegt u het volgende Microsoft Knowledge Base-artikel voor meer artikelen waarin foutberichten:
315854Windows 98 en Windows Me Resource Center voor fout berichten
Als uw hardwareprobleem niet wordt beschreven in dit artikel, raadpleegt u de volgende Microsoft-website voor meer artikelen over hardware:
http://support.Microsoft.com/default.aspx/w98?SID=460
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

Setup en tips die u kunt gebruiken voor probleemoplossing beschreven SCSI-controllers in Windows.

Meer informatie

SCSI-Adapters in Windows 95 en Windows 98 instellen

Alvorens de installatie van de Windows protected-modus stuur programma's voor uw SCSI adapter, controleert u of de adapter werkt in real-modus configuratie. Controleer dat de stuur programma's voor de adapter in het bestand Config. sys worden geladen en/of Autoexec bat. Nadat de adapter goed in real werkt modus die kunt u de protected-modus stuur programma's instellen. Opmerking: Deze sectie is niet van toepassing op Windows Millennium Edition (ME).

Uitvoeren naar een Windows protected-modus stuur programma voor SCSI-controller geïnstalleerd, toevoegen Wizard Nieuwe Hardware in het Configuratie scherm. Windows ondersteunt momenteel SCSI en 2 SCSI-adapter. Als de SCSI-adapter kan niet gedetecteerd de adapter handmatig selecteren uit de lijst met SCSI-controllers toevoegen Wizard Nieuwe Hardware.

Als uw controllerkaart niet wordt vermeld, voert Windows momenteel niet ondersteund. Windows wordt protected-modus stuur programma's voor de adapter niet geladen en moet u real-modus stuur programma's. U kunt contact opnemen met de kaart de fabrikant om te zien of er een protected-modus stuur programma voor Windows beschikbaar is.


Plug en Play SCSI-specificaties

 • De adapter moet ten minste het niveau 1 protocol TRUC voor ondersteunen automatische toewijzing van SCSI-ID. TRUC (SCSI automatisch geconfigureerd) verwijst naar een voorstel voor de standaard-3 SCSI-interface.
 • Automatische beëindiging van de SCSI-bus door de SCSI-controller moet optreden.
SCSI-controllers die niet voldoen aan deze vereisten kunnen compatibel zijn. met Windows, maar zijn niet met Plug en Play-functionaliteit.

Problemen oplossen

Is een van de eerste stap bij het oplossen van een conflict verwijderen apparaat stuur programma en het programma opnieuw installeren in Apparaatbeheer. Een uitroep teken in een gele cirkel of een "X" in een rode cirkel in Apparaatbeheer betekent een potentiële hardwareconflict of een apparaat dat is uitgeschakeld. Opnieuw opstarten Windows in de veilige modus en verwijder eventuele conflicterende SCSI-apparaat stuur programma's in Apparaatbeheer. Windows opnieuw en start de wizard Nieuwe Hardware Wizard door te dubbel klikken op het pictogram nieuwe Hardware in het Configuratie scherm.

Als u steeds problemen ondervindt nog, controleert u de volgende items:
 • De SCSI-bus moet correct zijn geconfigureerd voor Windows te laden protected-modus stuur programma's. Kan de configuratie van een SCSI-bus onderverdeeld in de volgende twee procedures:

  1. De SCSI-bus zelf configureren. Hierbij wordt beëindigd beide uiteinden van de SCSI-bus, het instellen van de logische eenheid nummer (LUN), en het instellen van de apparaat-id's. Het LUN wordt gebruikt om aan te wijzen die SCSI-controller wordt benaderd in een systeem met meer dan één de controller wordt gebruikt. De SCSI-apparaat-ID is vergelijkbaar, maar is de aanduiding voor meerdere apparaten op één controller.

   Controleer of beëindiging correct is. Onjuiste beëindiging is een veelvoorkomend probleem bij het instellen van SCSI-apparaten. Raadpleeg de handleiding van de SCSI-controller of de fabrikant voor meer informatie op configureren van de SCSI-bus.
  2. De SCSI hostadapter configureren. Dit geldt ook voor de IRQ toewijzen lijn, DMA-kanaal, UMB bereik, enzovoort. Neem contact op met de SCSI-controller handleiding of de fabrikant voor meer informatie.
 • De meeste ASPI-compatibele kaarten hebben een optie inschakelen of uitschakelen hun boot ROM BIOS. Het BIOS inschakelen, maakt het SCSI-station opstartbaar. SCSI-schijven zijn echter vaak gebruikt als een secundaire schijfsubsystemen (met het traditionele IDE/ATA-station als de opstartschijf subsysteem). Het BIOS uitschakelen als de computer niet vanaf Start de SCSI-station.
 • Voor Windows 95 en Windows 98 als de SCSI-kaart in MS-DOS werkt maar is niet volledig functioneel in Windows het protected-modus stuur programma's gebruikt, bekijkt u de parameters in de real-modus stuur programma regel in het bestand Config sys en schakel opties of parameters op het tabblad instellingen in Apparaatbeheer wijzigen. Het Windows-stuurprogramma's ondersteunen alleen de schakel opties en parameters die worden ondersteund door de real-modus stuur programma's van de fabrikant.
 • Voor Windows 95 en Windows 98, Windows mogelijk problemen overschakelen van real-modus stuur programma's protected-modus stuur programma's niet getest real-modus stuur programma's van derden. De real-modus stuur programma's in het bestand Config. sys tijdelijk uit te schakelen en/of Autoexec. bat-bestanden door het woord "'REM' (zonder aanhalings tekens) aan het begin van de regels. Start Windows opnieuw en probeer het de SCSI-station of het selectie vakje Apparaatbeheer openen voor niet-functionerende apparaten.
 • Bekijk het bestand Bootlog. txt. Controleer de volgende items:

  • Zijn de SCSI-stuurprogramma's correct geïnitialiseerd?
  • Het SCSI-station toegankelijk helemaal?
  • Een beschermings fout van Windows (WPE) ontvangen en is een SCSI-VxD/MPD/PDR de laatste vermelding in het bestand?

Eigenschappen

Artikel ID: 133285 - Laatste beoordeling: zaterdag 24 september 2011 - Wijziging: 4.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows 95
Trefwoorden: 
kbenv kbhowto kbsetup kbtshoot kbwinprotecterr kbmt KB133285 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:133285

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com