Hogyan tud az Internetre Csatlakozni a Windows 95 és Windows 98-ban

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 138789 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU138789
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ez a cikk leírja, hogyan tud az Internetre csatlakozni a Telefonos Hálózaton keresztül a Windows 95 és Windows 98-ban.

Javasoljuk, hogy a Windows beállítása előtt, olvassa el az egész cikket.

MEGJEGYZÉS: Sokkal hatásosabban tud keresni a Microsoft Knowledge Base-ben, ha az Ön problémájával összefüggő kulcsszavakat használja, amikor a keresést elindítja. Ha hibaelhárítási információk után keres, amit ez a cikk nem tárgyal, akkor próbálja meg az újrakeresést a Microsoft Knowledge Base-ben a következő cikkben található kulcsszavak segítségével:
242450 How to Query the Microsoft Knowledge Base Using Keywords

További információ

A Windows 95 és Windows 98-nak van egy beépített támogatása, amivel csatlakozni tud az Internet szolgáltatóhoz (Internet service provider (ISP)), a PPP (Point-to-Point Protocol) vagy a SLIP (Serial Line Internet Protocol) klienst használva. SLIP támogatást a Windows 95 és Windows 98 CD-ROM-n találja meg.

Első Lépések

Az internethez történő csatlakozáshoz, szüksége van egy PPP vagy SLIP fiókhoz egy ISP-nél. A következő adatokra van szüksége, melyeket az ISP-tól kap meg:
 • Felhasználó név
 • Jelszó
 • A helyi elérés telefonszáma
 • Az Ön Gazda és Domain neve
 • A DNS kiszolgáló IP címe
 • Azonosítási technika(vagyis, hogy használ-e vagy sem terminál ablakot)
Az Ön ISP-ja további IP címmel és egy alhálózati maszkkal is elláthatja Önt. Ezek az opcionális elemek csak akkor szükségesek, ha az ISP egy dedikált IP címet ad Önnek, amit minden alkalommal használnia kell a betárcsázáskor.

Hogyan állíthatja be a Telefonos Hálózatot

Mielőtt beállítja az Internet kapcsolatot, ellenőrizze, hogy a telefonos Hálózat telepítve van-e a számítógépen. Ehhez kattintson a Start gombra és mutasson a Programok -ra. Ezen belül mutasson a Kellékekre , és nézze meg, hogy létezik-e Telefonos Hálózat nevű mappa. Ha van Telefonos Hálózati mappája, akkor nézze meg a "Hogyan telepítsen TCP/IP protokolt".

Ha nincs Telefonos Hálózati mappája, akkor addja hozzá a rendszerhez. Ehhez a következőt tegye:
 1. Kattintson a Start gombra és mutasson a Beállítások -ra. Kattintson a Vezérlőpult -ra, majd ezen belül duplán kattintson a Programok Hozzáadása ikonra.
 2. A Windows Telepítő fülön kattintson a Kommunikáció -ra (ne kattintson a bejelölő négyzetre), és utána a Részletek gombra kattintson.
 3. Kattintással válassza ki a Telefonos Hálózat jelölő négyzetet, majd kattintson az OK -ra.
 4. A Windows Telepítő fülön kattintson az OK gombra.
MEGJEGYZÉS: : A SLIP az Admin\Apptools\Dscript mappában található a Windows 95 CD-ROM-n. Ha a Windows 95 lemezes verzióját használja és a SLIP támogatásra van szüksége, akkor nézze meg a következő cikket a Microsoft Knowledge Base-ben:
135315 Microsoft Windows 95 Frissítés CD-ROM Extrái
Ha egy SLIP fiókot szeretne használni a Windows 95-ben, hogy az ISP-hez csatlakozzon, telepítse a SLIP támogatást. Ehhez a hövetkező lépéseket tegye. MEGJEGYZÉS: Ezekre a lépésekre nincs szüksége, ha a Windows 98-at használja. A SLIP támogatás alapértelmezésben telepítésre kerül a Windows 98-ban.
 1. Kattintson a Start gombra és mutasson a Beállítások -ra. Kattintson a Vezérlőpult -ra és duplán kattintson a Programok Hozzáadása ikonra.
 2. A Windows Telepítő fülön kattintson a Saját Lemez gombra.
 3. Tegye be a szükséges hajlékonylemezt vagy CD-ROM-t, mutasson az Admin\Apptools\SLIP mappára, és utána kattintson az OK -ra.

Hogyan telepítsen TCP/IP protokolt

Miután telepítette a Telefonos Hálózatot(vagy ha már telepítve volt a Telefonos Hálózat), Telepítse a Transmission Control Protocol/Internet Protocol (TCP/IP) protocolt. Ehhez tegye a következőket:
 1. Kattintson a Start gombra és mutasson a Beállítások -ra, kattintson a Vezérlőpult -ra, majd duplán kattintson a Hálózat ikonra.
 2. Kattintson a Hozzáadás gombra a Beállítás fülön. Kattintson a Protokoll -ra, majd a Hozzáadás -gombra. Kattintson a Microsoft -ra a Gyártók dobozban, majd kattintson a TCP/IP -re a Hálózati Protokollok dobozban. Kattintson az OK gombra.
 3. Ha csak az Internethez szeretne csatlakozni, akkor csak a következő hálózati összetevőkre van szüksége:
  Microsoft Networks ügyfél Telefonos Hálózati csatoló TCP/IP
  Egy összetevő eltávolításához kattintson az összetevőre és után a Eltávolítás -ra.

  MEGJEGYZÉS: : A Telefonos Hálózati csatolóhoz további protokollok is lehetnek kötve, ha másik Telefonos Hálózati kiszolgálóhoz történő csatlakozáshoz szükség van azokra.
 4. Miután a szükséges összetevőket telepítette, kattintson az OK -ra és utána indítsa újra a számítógépet.
MEGJEGYZÉS: Ekkor még nincs szüksége a TCP/IP beállítására. Információt a beállításokról ebben a cikkben fog találni, egy kicsit később.

A következő lista leírja az alap TCP/IP beállításokat:
 • Az IP cím az IP-cím automatikus megállapítása opcióra van állítva.
 • A WINS beállítás a A WINS kiszolgáló címét a DHCP kiszolgáló adja meg opcióra van állítva.
 • Nincs telepített Átjáró
 • A DNS beállításoknál a DNS tiltása az alapértelmezett.

Hogyan hozhat létre és állíthat be egy Új Kapcsolatot a PPP fiókhoz

MEGJEGYZÉS: Ha egy SLIP kapcsolattal rendelkezik, akkor nézze meg a "Hogyan hozhat létre és állíthat be egy Új Kapcsolatot a SLIP fiókhoz" bekezdést ebben a cikkben. Egy új kapcsolat létrehozása és beállítása PPP fiókhoz:
 1. Kattintson a Start gombra és mutasson a Programok -ra. mutasson a Kellékek -re, majd a Kommunikáció -ra és utána kattintson a Telefonos Hálózat -ra.
 2. Ha ez a legelső eset, hogy a telefonos hálózatot használja, egy Köszöntő varázsló jelenik meg. Ha a varázsló nem jelenik meg, kattintson duplán az Új Kapcsolat Létrehozása ikonra és kövesse a megjelenő utasításokat egy új kapcsolat létrehozásához.
 3. Miután létrehozta a kapcsolatot, egy ikon fog megjelenni a Telefonos Hálózati mappában, amire duplán kattintva csatlakozhat az internetre.
Ha az ISP megköveteli, hogy manuálisan lépjen be a PPP fiókjával a csatlakozás után, akkor a következő támogatás engedélyezésére van szükség:
 1. Jobboldali egérgombbal kattintson az újonnan létrehozott ikonra a Telefonos Hálózat mappában. Kattintson a Tulajdonságok -ra.
 2. Az Általános fülön kattintson a Beállítások -ra.
 3. A Beállítások fülön kattintson a "A terminálablkak megnyitása a tárcsázás után " bejelölő négyzetre, majd kattintson az OK -ra.
 4. Az Általános fülön kattintson a Kiszolgálótípusok fülre.
 5. Kattintson a PPP: Windows 95, Windows NT 3.5, Internet vagy PPP: Internet, Windows NT Server, Windows 98 -ra a Telefonos hálózati kiszolgáló típusa dobozban és utána kattintással jelölje be a TCP/IP bejelölő négyzetet az Engedélyezett hálózati protokoll szakaszban. Amikor kiválasztja a TCP/IP jelölőnégyzetet, akkor gyorsabban tud csatlakozni az Internethez, miután felhívta az ISP-t. Nincs szükség más opciók kiválasztására az Internethez történő kapcsolódáshoz.
 6. Kattintson a TCP/IP Beállítások -ra.

  Az Internetes erőforrások használatához, be kell gépelni a DNS kiszolgáló címét. Szintén itt kell begépelni azt a fix IP címet, amivel az ISP látta el.

Hogyan tud kapcsolódni a PPP fiókhoz

A PPP fiókhoz történő csatlakozáshoz:
 1. Kattintson a Start gombra és mutasson a Programok -ra. Mutasson a Kellékek -re, majd a Kommunikáció -ra. Kattintson a Telefonos Hálózat -ra.
 2. Kattintson duplán a Telefonos Hálózat ikonra, amit Ön készített el.
 3. A Csatlakozás párbeszédablakban gépelje be a felhasználó nevét és jelszavát, majd kattintson a Csatlakoztatás gomra.

  Ha bejelölte A Terminálablak megnyitása a tárcsázás után jelölő négyzetet egy terminál ablak jelenik meg, amlyikbe begépelheti a belépési adatokat. Miután begépelte a nevet és a jelszót, kattintson a Folytatás -ra. Az a sorrend, amelyben belép és megadja szükséges információkat változhat, attól függően, hogy azt az ISP hogyan állítja be.
A Csatlakoztatva a következőhöz párbeszédablak megjelenése után már csatlakoztatva van az Internethez.

Hogyan hozhat létre és állíthat be egy Új Kapcsolatot a SLIP fiókhoz

MEGJEGYZÉS: Ha nem rendelkezik SLIP fiókkal, nincs szüksége az ebben a bekezdésben feltüntetett lépések végrehajtására. Egy Új kapcsolat létrehozásához és beállításához a SLIP fiókhoz:
 1. Kattintson a Start gombra és mutasson a Programok -n belül a Kellékekre . Mutasson a Kommunikáció -ra és kattintson a Telefonos Hálózat -ra.
 2. Ha ez a legelső eset, hogy a telefonos hálózatot használja, egy Köszöntő varázsló jelenik meg. Ha a varázsló nem jelenik meg, kattintson duplán az Új Kapcsolat Létrehozása ikonra és kövesse a megjelenő utasításokat egy új kapcsolat létrehozásához.
 3. Miután létrehozta a kapcsolatot, egy ikon fog megjelenni a Telefonos Hálózati mappában, amire duplán kattintva csatlakozhat az internetre.
 4. Jobboldali egérgombbal kattintson az újonnan létrehozott ikonra a Telefonos Hálózat mappában. Kattintson a Tulajdonságok -ra.
 5. Az Általános fülön kattintson a Kiszolgálótípusok fülre.
 6. Kattintson a SLIP: UNIX Connection -ra a Telefonos hálózati kiszolgáló típusa dobozban és utána kattintással jelölje be a TCP/IP bejelölő négyzetet az Engedélyezett hálózati protokoll szakaszban. Amikor kiválasztja a TCP/IP jelölőnégyzetet, akkor gyorsabban tud csatlakozni az Internethez, miután felhívta az ISP-t. Nincs szükség más opciók kiválasztására az Internethez történő kapcsolódáshoz.

  MEGJEGYZÉS: Ha egy CSLIP (compressed SLIP) fiókkal rendelkezik és Windows 95-el rendelkezik, kattintson a CSLIP: UNIX Kapcsolat IP fejléc tömörítéssel opcióra. Az ISP-nek kell megmondani, melyik típusú SLIP fiókkal rendelkezik!
 7. Kattintson a TCP/IP Beállítások -ra.

  Az Internetes erőforrások használatához, be kell gépelni a DNS kiszolgáló címét. Szintén itt kell begépelni azt a fix IP címet, amivel az ISP látta el.

Hogyan tud kapcsolódni egy SLIP fiókhoz

 1. Kattintson a Start gombra és mutasson a Programok -ra. Mutasson a Kellékek -re, majd a Kommunikáció -ra. Kattintson a Telefonos Hálózat -ra.
 2. Kattintson duplán a Telefonos Hálózat ikonra, amit Ön készített el.
 3. A Csatlakozás párbeszédablakban kattintson a Csatlakoztatás gomra.
 4. A modem tárgyalási eljárása után, egy Terminál ablak jelenik meg, amlyikbe begépelheti a belépési adatokat. Miután begépelte a felhasználónevet és jelszót a terminálablakban, egy üzentet kap az ISP-től, ami arról értesíti, hogy melyik IP címet kapta, erre az időszakra. A legtöbb szolgáltató egy üzenetet használ, úgy mint "Az IP címe a következő " vagy "SLIP folyamat ###.###.###.### -tól ###.###.###.### -ig", ahol a második számkészlet a kapott IP cím.

  Az a sorrend, amelyben belép és megadja szükséges információkat változhat, attól függően, hogy azt az ISP hogyan állítja be. Vegye fel a kapcsolatot az ISP-vel, ha kérdése volna a belépési eljárással.
 5. Jegyezze meg az IP címét és utána kattintson a Folytatás -ra.
 6. Erősítse meg, hogy az IP cím a SLIP Kapcsolat IP címe párbeszédablakban helyes, azzal, hogy begépeli a 4. lépésben kapott IP címet. Kattintson az OK -ra.

  Ha nem biztos benne, mi az IP címe, vegye fel a kapcsolatot az ISP-vel és kérdezze meg, hogy hogyan határozhatja meg a SLIP fiók IP címét.

A PPP előnyei a SLIP-hez képest

Ha egy SLIP fiókja van, lehet, hogy meg akarja vizsgálni egy PPP kapcsolat beszerzésének lehetőségét, a jelenlegi helyett. A PPP fiók gyorsabb, hibajavítást kínál, nem szükséges a terminálablak használata a belépésnél és nem szükséges az IP cím manuális begépelése.

Hibaelhárító tippek

Ha problémákat tapasztal, amikor megpróbál csatlakozni az Internethez:
 • Ellenrőzze, hogy a kiszolgáló típusa helyes-e. pl. ha egy PPP fiókkal rendelkezik, ellenőrizze, hogy a kiszolgálótípus PPP-re van beállítva és nem SLIP vagy CSLIP-re.
 • Ha SLIP fiókja van, ellenőrizze, hogy a begépelt IP cím, a beléptetési folyamat alatt helyes-e.
Ha SLIP fiókot használ, problémákat tapasztalhat az interentre történt csatlakozás után, és sikeresen tudja ping-elni a másik számítógépet, de nem tudja használni a WinSock programokat egy internet erőforráshoz csatlakozva, akkor változtassa meg a kiszolgáló típusát SLIP-ről CSLIP-re (vagy épp fordítva).

Ellenőrizze, hogy az Interent kapcsolat megfelelően működik-e. Használja a Ping parancsot, hogy megpingeljen egy ismert IP címet . Ehhez tegye a következőket:
 1. Kattintson a Start gombra és mutasson a Programok -ra, majd kattintson az MS-DOS Parancssor -ra.
 2. Gépelje be a következő parancsot egy MS-DOS paracssorba, ahol IP cím egy ismert IP cím és nyomja meg az ENTER-t:
  ping IP cím
Ha sikeresen meg tudja pingelni az ismert IP címet, az alap TCP/IP kapcsolati funkciók megfelelően működnek. Ezután próbáljon meg egy ismert IP címhez tartozó nevet pingelni. Ehhez a következő parancsot gépelje be az MS-DOS parancssorba, ahol Név egy Web helyhez tartozó Uniform Resource Locator (URL), ezután nyomja meg az ENTER-t:
ping Név .com
Ha ez működik, akkor a DNS beállítások megfelelően működnek.

Szójegyzék

 • Domain Name Service (DNS):

  Néha úgy hivatkoznak rá, mint a BIND szolgáltatás egy BSD UNIX-ban, mely egy statikus, hierarchikus névszolgáltatás a TCP/IP gépekhez. Egy DNS kiszolgálóserver fenntart egy adatbázist, hogy megoldja a gépnév és IP cím közötti kapcsolatot, lehetővé téve a számítógép felhasználója számára, hogy úgy határozzon meg egy távoli számítógépet, hogy annak nevét hsználja és nem az IP címét. A DNS domain-ket ne keverjük össze a Windows NT Hálózati domain-kel.

  Pl. ha begépeli ping ftp.microsoft.com akkor megpingeli azt a DNS kiszolgálót, amit meghatározott, visszakeresi a hely IP címét és utána megpingeli az IP címet.
 • Point-to-Point Protocol (PPP):

  Egy ipari szabvány, mely része a Windows Telefonos Hálózatnak, hogy biztosítani tudja az együttműködést távoli elérésű szoftverekkel más gyártóktól. PPP lehetővé teszi, hogy IPX, TCP/IP és NetBEUI protokollt használjon egy szabványos telefonvonalas kapcsolaton keresztül.
 • Serial Line Internet Protocol (SLIP):

  Egy másik ipari szabvány, mely része a Windows Telefonos Hálózatnak, hogy biztosítani tudja az együttműködést távoli elérésű szoftverekkel más gyártóktól. A PPP-vel ellentétben, a SLIP csak egyetlen protocollal működik. A Windows TCP/IP -vel működik egy szabványos telefonvonalas kapcsolaton keresztül.
 • Password Authentication Protocol (PAP):

  Ez egy azonosítási módszer, amit az ISP-hez történő csatlakozáskor használ. Ez lehetővé teszi, a terminálablak mellőzését. Amikor a PAP-t használja, a jelszót szöveges formátumban kerül küldésre, mely nem nyújt védelmet a visszakeresétől.
 • Challenge-Handshake Authentication Protocol (CHAP):

  Ez egy másik azonosítási módszer, melyet az ISP-hez történő csatlakozáskor használ. Ez szintén lehetővé teszi a terminál ablak mellőzését, ugyanakkor, a jelszót nem szöveges formátumban küldi, így sokkal biztonságosabb, mint a PAP.
További információt az Internetről és a Windows 95-ről, az Internet.txt fájlban talál, mely a Microsoft Plus! for Windows 95 része.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 138789 - Utolsó ellenőrzés: 2005. november 21. - Verziószám: 2.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows 95
 • Microsoft Windows 98 Standard Edition
 • Microsoft Windows 98 Second Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto dun win98se win98 95 kbfaq win95 KB138789
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com