Az Internet Explorer megnyitja az .exe fájlokat ahelyett, hogy letöltené őket

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 140991
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU140991
FONTOS: Ez a cikk információt tartalmaz a Regisztrációs adatbázis szerkesztésétől. Mielőtt a Registry-t szerkeszti, győződjön meg arról, hogy tudja, hogyan állíthatja vissza, ha a probléma továbbra is fennáll. Információért, hogy hogyan teheti ezt meg, olvassa el "A Registry visszaállítása" súgó témát a regedit.exe alatt, vagy "A Registry-kulcs visszaállítása" súgó témát a Regedt32.exe alatt.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Amikor egy futtatható (.exe) fájlt próbál letölteni az Internet Explore-rel, a fájl megnyílik, ahelyett, hogy letöltődne.

Oka

A 4.0-nál régebbi verziójú Internet Explorer-ekben, amikor először próbál meg letölteni egy fájlt, akkor egy Fájl megnyitás megerősítése ablak jelenik meg. Ebben az Ilyen típusú fájl megnyitása előtt mindig legyen kérdés jelölőnégyzet be van jelölve.

Abban az esetbe, ha az "Ilyen típusú fájl megnyitása előtt mindig legyen kérdés" jelölő négyzetet kitörli, akkor a Regisztrációs adatbázisban ez a beállítás megváltozik és a Fájl megnyitás megerősítés ablak nem jelenik meg a további letöltések során, ehelyett az Internet Explorer automatikusan megnyitja a fájlokat, a letöltésük helyett.

A megoldás

FIGYELEM: A Registry Szerkesztő hibás használata okozhat problémát, ami megkövetelheti az adott operációs rendszer újratelepítését. A Microsoft nem garantálja, hogy a Registry Szerkesztő szakszerűtlen használata megoldja a problémát. Csak saját felelősségére használhatja a Registry Szerkesztőt.

További információért arról, hogy hogyan szerkesztheti a Registry-t, kérjük, olvassa el az "A Kulcsok és az értékek megváltoztatása" Súgó témát a Registry szerkesztőben (Regedit.exe), vagy az "Információk hozzáadása és törlése a Registry-ből" Súgó témát a Regedt32.exe alatt. Jegyezze meg, hogy mi állt a Registry-ben a szerkesztése előtt, hogy ha szükséges, vissza tudja állítani. Amennyiben Windows NT-t futtat, visszaállíthatja a Registry-t az Emergency Repair Disk használatával.

A probléma megkerüléséhez használja az alábbi módszereket.

1. Módszer

A letöltendő fájlt jelölő linkre kattintson az egér jobb gombjával, majd válassz a Cél mentése más néven menüpontot.

2. Módszer

Kapcsolja be az Ilyen típusú fájl megnyitása előtt mindig legyen kérdés opciót. Hogy ezt megtegye használja a Regisztrációs Adatbázis szerkesztőt az EditFlags érték harmadik oktetjének módosításához a Hkey_Classes_Root\exefile kulcs alatt 01-ről 00-ra.

MEGJEGYZÉS : Ez az eljárás nem működik, amennyiben Internet Explorer 4.0-ás vagy későbbi verziót használ.

Például változtassa meg az EditFlags értéket d8 07 01 00 -ről d8 07 00 00 -ra.

MEGJEGYZÉS : Az edit flag (szerkesztés jelző) a Word dokumentumok esetén a következő helyen található:
   [HKEY_CLASSES_ROOT\Word.Document.6]
   @="Microsoft Word 6.0 - 7.0 Document" "EditFlags"=hex:00,00,01,00

Változtassa a 01-et a harmadik oktetben 00-ra.

További információ

A 4.0-nál régebbi verziójú Internet Explorer-ekben, amikor először próbál meg letölteni egy fájlt, akkor egy Fájl megnyitás megerősítése ablak jelenik meg, amiben az Ilyen típusú fájl megnyitása előtt mindig legyen kérdés jelölőnégyzet be van jelölve. Abban az esetben, ha biztos abban, hogy az adott fájlt biztonságos megnyitni, akkor válassza a Megnyitás -t. A fájl elmentéséhez pedig válassza a Mentés másként opciót.

Abban az esetben, ha kitörli a Ilyen típusú fájl megnyitása előtt mindig legyen kérdés jelölőnégyzetet, akkor a továbbiakban nem kap ablakok, hogy megnyitni vagy lemezre menteni szeretné-e az adott fájlt, hanem a fájl automatikusan megnyitásra került.

Amennyiben az ActiveMovie fájlok (ebbe tartozik bármelyik fájltípus, ami az ActiveMovie-t használja, például a .wav, a .mov és a .avi kiterjesztésű fájlok) esetében is tiltásra kerül a Fájl megnyitásának megerősítésére szolgáló ablak, akkor a Regisztrációs Adatbázist is módosítani kell:

   HKEY_CLASSES_ROOT\AMOVIE.ActiveMovie.Control.1

Változtassa meg az EditFlags értékét 00 00 01 00 -ról 00 00 00 00-ra.

Amennyiben Ön Internet Explorer 4.0-t vagy későbbi verziójú Internet Explorer-t használ, akkor a következő regisztrációs kulcsban kell az EditFlags értékét módosítania:

   HKEY_CLASSES_ROOT\AMOVIE.ActiveMovieControl.2

Változtassa meg az EditFlags értékét 00 00 01 00 -ról 00 00 00 00-ra.

Amennyiben Ön Windows Media Player 5.2-t használ, akkor a következő regisztrációs kulcsban kell az EditFlags értékét módosítania a következő képpen:

   HKEY_CLASSES_ROOT\MediaPlayer.MediaPlayer.1

Változtassa meg az EditFlags értékét úgy, hogy minden érték 0 legyen.

Az Ilyen típusú fájl megnyitása előtt mindig legyen kérdés jelölőnégyzet nem jelenik meg az Internet Explorer 4.0 vagy későbbi verziók használata esetén.


Windows Millennium esetén

  1. Kattintson a Sajátgépre , kattintson az Eszközökre , majd a Mappa tulajdonságokra .
  2. Kattintson a Fájl típus-ra, majd jelölje ki a fájl típust.
  3. Kattintson a Speciális fülre, majd a kiválasztáshoz kattintson a Megnyitás megerősítése letöltés után opcióra.
Bővebb információ különböző típusú fájlok letöltéséről a következő cikkben található a Microsoft Tudásbázisában:
177976 Fájl letöltésnél nem lehet a célkönyvtárat kijelölni
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 140991 - Utolsó ellenőrzés: 2011. január 5. - Verziószám: 2.0
Kulcsszavak: 
msient kbenv kbui msiew95 win95 KB140991
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com