Gedeelde bronnen weergeven met de opdracht NET VIEW

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 141229 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Dit artikel is eerder gepubliceerd onder NL141229
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Samenvatting

In dit artikel wordt beschreven hoe u met de opdracht NET VIEW een lijst van computer- of netwerkbronnen kunt weergeven. Met de opdracht NET VIEW geeft u een lijst weer van computers in de opgegeven werkgroep of van gedeelde bronnen die beschikbaar zijn op de opgegeven computer.

Meer informatie

Ga als volgt te werk om de opdracht NET VIEW te gebruiken:
 1. Klik op Start, wijs Programma's aan en klik op MS-DOS-prompt.
 2. Typ bij de opdrachtprompt

  net view \\<computernaam>

  waarbij <computernaam> de naam is van een specifieke computer waarvan u de bronnen wilt weergeven.

  Of typ

  net view /workgroup:<werkgroepnaam>

  waarbij <werkgroepnaam> de naam is van de werkgroep waarvan u de gedeelde bronnen wilt weergeven.
Met de opdracht NET VIEW kunt u de meeste overzichtsfuncties gebruiken die beschikbaar zijn in Netwerkomgeving en Deze computer. U kunt alleen geen overzicht weergeven van werkgroepen.

Als u de opdracht NET VIEW gebruikt zonder opdrachtregelparameters of met de schakeloptie /WORKGROUP, wordt er een overzicht weergegeven van computers waarbij de computernamen in de linkerkolom staan en opmerkingen in de rechterkolom. Als u de Microsoft-client voor NetWare-netwerken gebruikt naast de Microsoft-client voor Microsoft-netwerken, ziet u onder Overige servers ook een lijst van NetWare-servers (NCP-servers).

Als u de opdracht NET VIEW gebruikt met een computernaam, wordt er een overzicht weergegeven van de beschikbare bronnen op de desbetreffende computer. Als u de Microsoft-client voor Microsoft-netwerken en de Microsoft-client voor NetWare-netwerken gebruikt, kan de computernaam de naam zijn van een SMB-computer (Microsoft) of een NCP-computer (NetWare).

Als u de opdracht NET VIEW gebruikt met de naam van uw eigen computer, wordt er een overzicht weergegeven van de beschikbare bronnen op uw computer.

Als u de opdracht NET USE gebruikt, wordt de status weergegeven van netwerkverbindingen, evenals de lokale naam van verbindingen (de toegewezen stationsletters) en de externe naam van verbindingen (de serverlocaties in UNC-notatie).
Opmerking Dit is een artikel voor snelle publicatie dat rechtstreeks is gemaakt vanuit de ondersteuningsorganisatie van Microsoft. De informatie in dit artikel wordt in de huidige vorm aangeboden in reactie op nieuw geconstateerde problemen. Aangezien artikelen van dit type zeer snel moeten worden gepubliceerd, kan de inhoud typografische fouten bevatten en kan de inhoud zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Raadpleeg de Gebruiksrechtovereenkomst voor overige aandachtspunten.

Eigenschappen

Artikel ID: 141229 - Laatste beoordeling: woensdag 5 januari 2011 - Wijziging: 2.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows 95
Trefwoorden: 
kbhowto kbnetwork kbwinme win95 win98 win98se KB141229

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com