ODBC-stuurprogramma Excel kan verkeerd gegevenstype bepalen

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 141284 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Symptomen

Wanneer u een Microsoft Excel-werkblad gebruikt als gegevensbron in Microsoft Query en u wilt een join maken tussen twee velden van schijnbaar vergelijkbare gegevenstypen Microsoft Query kan de volgende waarschuwing genereren bericht:
Kolommen <name>en <name>dat u lid zijn van verschillende typen. De join toch maken? </name></name>
Als u Ja voor deze optie kiest, ontvangt u een van de volgende fouten:

Versie 1.0 van Microsoft Query

Typen komen niet overeen.

Versie 2.0 van Microsoft Query

Gereserveerde error(-3079); Er is geen bericht voor deze fout.

Microsoft Query versie 8.0

Typen komen niet overeen in JOIN-expressie.
Dit gebeurt ook het aantal 'Rijen Scan' u opgegeven bij het instellen van de gegevensbron.

Oorzaak

Dit probleem treedt op omdat de twee velden blijkbaar vergelijkbaar evalueren van verschillende gegevenstypen. Dit verschil in type veroorzaakt een fout en het voltooien van de join voorkomt.

Het stuurprogramma voor Microsoft Excel Open Database Connectivity (ODBC) biedt optie rijen te scannen. Deze optie geeft u het aantal rijen gescand om het gegevenstype van elke kolom bepalen. Het gegevenstype Gezien het maximale aantal soorten gegevens bepaald. Als gegevens aangetroffen die niet overeenkomt met het veronderstelde gegevenstype van de kolom het gegevenstype wordt geretourneerd als een NULL-waarde. De ODBC.HLP-bestand opgenomen voor de ODBC-stuurprogramma bevat de volgende informatie:
Voor Microsoft Excel-stuurprogramma kan u een nummer invoeren van 1 tot en met 16 voor de rijen te scannen; de waarde wordt echter altijd standaard 1. (Een getal buiten de limiet wordt een fout geretourneerd.)
Deze informatie is onjuist. Gebruik de optie rijen te scannen altijd typt u de eerste acht rijen gegevens bepalen de gegevens van een bepaalde veld van de opgegeven rijen. In het geval waarin de eerste 8 rijen bevatten vier tekstwaarden en vier numerieke gegevens typt voor de kolom standaard nummer.

Workaround

Om ervoor te zorgen dat Microsoft Query, Microsoft Excel-gegevens benadert Zorg ervoor dat alle waarden in een bepaalde kolom van hetzelfde gegevenstype zijn. Meng geen tekst en numerieke gegevens in één kolom. Als u nodig hebt gemengde gegevens in een veld, de kolom opmaken in Microsoft Excel als tekst (op de In het menu Opmaak op cellen en selecteert u de optie tekst op het tabblad getallen) voordat u gegevens invoert.

Status

Microsoft is dit probleem onderzocht en wordt in de Microsoft Knowledge Base als het wordt hier beschikbaar.

Referenties

Klik op Help in de gegevens toevoegen voor meer informatie over de rijen te scannen. In het dialoogvenster gegevensbron. In de ODBC-Help, klikt u op de Index tab en typ de de volgende tekst:
rijen te scannen

Eigenschappen

Artikel ID: 141284 - Laatste beoordeling: vrijdag 13 juli 2012 - Wijziging: 4.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Excel 97 Standard Edition
  • Microsoft Excel 5.0 Standard Edition
Trefwoorden: 
kbualink97 kbmt KB141284 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 141284
Vrijwaring inhoud KB-artikelen over niet langer ondersteunde producten
Dit artikel heeft betrekking op producten waarvoor Microsoft geen ondersteuning meer biedt. Daarom wordt dit artikel alleen in de huidige vorm aangeboden en wordt het niet meer bijgewerkt.

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com