A Regedit.exe és a Regedt32.exe közötti eltérések

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 141377 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A Windows NT alapú operációs rendszerekben két segédprogram áll rendelkezésre a rendszerleíró adatbázis szerkesztéséhez: a Regedit.exe és a Regedt32.exe. Ebből a cikkből a két program közötti különbséget ismerheti meg az egyes Windows NT alapú operációs rendszerek esetében.

További információ

Windows NT 3.x

Regedit.exe

A Regedit.exe a 16 bites Windows rendszerleíróadatbázis-szerkesztője. Segítségével módosítható a Windows rendszerleíró adatbázisa. Az adatbázis a Windows könyvtárban található Reg.dat néven. Az adatbázis a 16 bites alkalmazások adatait tartalmazza, és a fájlkezelő a fájlok megnyitásához és nyomtatásához használja. Az objektumcsatolást és -beágyazást (OLE) támogató alkalmazások is használják. A Reg.dat fájlt a Windows on Windows (WOW) és a 16 bites Windows alkalmazások használják és kezelik. A WOW réteg a Virtual DOS Machine (VDM) felett található.

A Regedit.exe olyan 16 bites alkalmazás, amely a korábbi 16 bites alkalmazásokkal való kompatibilitás miatt része a Windows NT rendszernek. A Regedit a Reg.dat vizsgálatára szolgáló módszert biztosít Windows NT rendszerben. A Reg.dat adatbázisfájlt áttelepítheti a Windows NT rendszerleíró adatbázisába a Windows NT kezdeti telepítésébe való első bejelentkezés során.

Regedt32.exe

A Regedt32.exe a Windows NT konfigurációs szerkesztője. Segítségével módosítható a Windows NT konfigurációs adatbázisa vagy rendszerleíró adatbázisa. A szerkesztő használatával megtekintheti és módosíthatja a Windows NT rendszerleíró adatbázisát. A szerkesztőben ablakokban tekintheti meg a rendszerleíró adatbázis egyes részeit, vagyis a struktúrát. Minden ablak két részből áll. A bal oldalon látható mappák a rendszerleíró kulcsok. A jobb oldalon jelennek meg a kiválasztott rendszerleíró kulcshoz tartozó értékek. A Regedt32 nagyon érzékeny eszköz. A rendszerleíró értékek módosításakor különös figyelemmel járjon el. Ha a rendszerleíró adatbázis egyes értékei hiányoznak vagy helytelenek, a Windows NT telepítése használhatatlan lehet.

Windows NT 4.0 és Windows 2000

Regedit.exe

A Regedit.exe elsősorban keresési képessége miatt része a Windows NT 4.0 és a Windows 2000 rendszernek. A Regedit.exe segítségével módosíthatja a Windows NT 4.0 és a Windows 2000 rendszerleíró adatbázisát, de nem tekintheti meg és nem szerkesztheti az összes funkciót és adattípust.

A Regedit.exe program Windows NT 4.0 és Windows 2000 rendszerben található verziójára a következő korlátozások érvényesek:
 • A rendszerleíró kulcsok biztonságát nem állíthatja be.
 • Nem tekintheti meg, nem szerkesztheti és nem keresheti az értékek adattípusát:
  REG_EXPAND_SZ
  és
  REG_MULTI_SZ
  . Ha megpróbálja megtekinteni a
  REG_EXPAND_SZ
  értéket, a Regedit.exe bináris adattípusként jeleníti meg. Ha megpróbálja szerkeszteni bármelyik adattípust, a Regedit.exe a következő névvel menti:
  REG_SZ
  , és az adattípus nem látja el a kívánt funkciót.
 • A kulcsokat nem mentheti és nem állíthatja vissza struktúrafájlként.
A Microsoft azt javasolja, hogy a Regedit.exe programot csak keresésre használja Windows NT 4.0 és Windows 2000 rendszerrel működő számítógépeken.

Regedt32.exe

A Regedt32.exe a Windows NT 4.0 és a Windows 2000 konfigurációszerkesztője. A Regedt32.exe segítségével módosíthatja a Windows NT konfigurációs adatbázisát vagy rendszerleíró adatbázisát. A szerkesztő használatával megtekintheti és módosíthatja a Windows NT rendszerleíró adatbázisát. A szerkesztőben ablakokban tekintheti meg a rendszerleíró adatbázis egyes részeit, vagyis a struktúrát. Minden ablak két részből áll. A bal oldalon látható mappák a rendszerleíró kulcsok. A jobb oldalon jelennek meg a kiválasztott rendszerleíró kulcshoz tartozó értékek. A Regedt32 nagyon érzékeny eszköz, ezért a rendszerleíró értékek módosításakor különös figyelemmel járjon el. Ha a rendszerleíró adatbázis egyes értékei hiányoznak vagy helytelenek, a Windows telepítése használhatatlan lehet.

Megjegyzés A Regedit.exe programtól eltérően a Regedt32.exe nem támogatja a regisztrációs bejegyzések fájljait (.reg).

Windows XP és Windows Server 2003

Regedit.exe

A Regedit.exe a Windows XP és a Windows Server 2003 konfigurációszerkesztője. A Regedit.exe segítségével módosíthatja a Windows NT konfigurációs adatbázisát vagy rendszerleíró adatbázisát. A szerkesztő segítségével megtekintheti és módosíthatja a Windows NT rendszerleíró adatbázisát. Támogatja a rendszerleíró kulcsok biztonságának beállítását, a következők megtekintését és szerkesztését:
REG_EXPAND_SZ
és
REG_MULTI_SZ
, valamint a struktúrafájlok mentését és visszaállítását. A bal oldalon látható mappák a rendszerleíró kulcsok. A jobb oldalon jelennek meg a kiválasztott rendszerleíró kulcshoz tartozó értékek. A Regedit nagyon érzékeny eszköz. A rendszerleíró értékek módosításakor különös figyelemmel járjon el. Ha a rendszerleíró adatbázis egyes értékei hiányoznak vagy helytelenek, a Windows telepítése használhatatlan lehet.

Regedt32.exe

Windows XP és Windows Server 2003 rendszerben a Regedt32.exe csak egy kis program, amely egyszerűen futtatja a Regedit.exe programot.

Hivatkozások

További információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
256986 A Microsoft Windows rendszerleíró adatbázisának ismertetése
A Regedit és a Regedt32 eszközről további információkat talál az eszközök súgójában, illetve a Windows NT Resource Kit csomagban, a csomag eszközeit áttekintő súgóban.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 141377 - Utolsó ellenőrzés: 2011. május 15. - Verziószám: 9.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Web Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Small Business Server 2003 Premium Edition
 • Microsoft Windows Small Business Server 2003 Standard Edition
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 Update Rollup 2
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows NT Server 4.0 Standard Edition
 • Microsoft Windows NT Workstation 4.0 Developer Edition
 • Microsoft Windows NT Workstation 3.5
 • Microsoft Windows NT Workstation 3.51
 • Microsoft Windows NT Server 3.51
Kulcsszavak: 
kbinfo KB141377
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com