Τρόπος δημιουργίας ονομάτων αρχείων 8.3 από μεγάλα ονόματα αρχείων

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 142982 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Περίληψη

Τα Windows υποστηρίζουν μεγάλα ονόματα αρχείων έως 255 χαρακτήρες σε μήκος. Επίσης, τα Windows δημιουργούν ένα όνομα αρχείου (σύντομη) Μ-DOS συμβατό με μορφή 8.3, για να επιτρέψετε Μ-s-DOS ή προγράμματα 16-bit που βασίζεται στα Windows για να αποκτήσουν πρόσβαση στα αρχεία.

Περισσότερες πληροφορίες

Τα Windows δημιουργούν μικρά ονόματα αρχείων από μεγάλα ονόματα αρχείων κατά τον ακόλουθο τρόπο:
 • Τα Windows διαγράφουν οποιαδήποτε μη έγκυρους χαρακτήρες και τα διαστήματα από το όνομα του αρχείου. Μη έγκυροι χαρακτήρες περιλαμβάνουν:
  . " / \ [ ] : ; = ,
 • Μικρά ονόματα αρχείων μπορεί να περιέχει μόνο μία τελεία (.), τα Windows καταργεί επιπλέον περιόδους από το όνομα του αρχείου εάν περιέχει χαρακτήρες έγκυρο, χωρίς κενό διάστημα μετά την τελευταία περίοδο στο όνομα αρχείου. Για παράδειγμα, τα Windows δημιουργούν το σύντομο όνομα αρχείου
  Thisis ~ 1.txt
  από το μεγάλο όνομα αρχείου
  Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη filename.123.456.789.txt
  Διαφορετικά, τα Windows αγνοεί την τελική περίοδο και χρησιμοποιεί την επόμενη στην τελευταία περίοδο. Για παράδειγμα, τα Windows δημιουργούν το σύντομο όνομα αρχείου
  Thisis ~ 1.789
  από το μεγάλο όνομα αρχείου
  Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη filename.123.456.789.
 • Τα Windows περικόπτει το όνομα αρχείου, εάν είναι απαραίτητο, με έξι χαρακτήρες και προσαρτά μια περισπωμένη (~) και ένα ψηφίο. Για παράδειγμα, κάθε μοναδικό όνομα αρχείου δημιουργείται τελειώνει με το "~ 1." Τέλος ονόματα διπλότυπου αρχείου με "~ 2", "~ 3" και ούτω καθεξής.
 • Τα Windows περικόπτει την επέκταση ονόματος αρχείου σε τρεις χαρακτήρες ή λιγότερους.
 • Τα Windows μετατρέπει όλους τους χαρακτήρες στο όνομα αρχείου και επέκταση σε κεφαλαία γράμματα.
Σημείωση που αν ένα όνομα φακέλου ή αρχείου περιέχει ένα κενό διάστημα, αλλά μικρότερος από οκτώ χαρακτήρες, τα Windows εξακολουθούν να δημιουργεί ένα σύντομο όνομα αρχείου. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα εάν επιχειρείτε να αποκτήσετε πρόσβαση όπως ένα αρχείο ή φάκελο σε ένα δίκτυο. Για να επιλύσετε αυτήν την κατάσταση, αντικαταστήστε ένα έγκυρο χαρακτήρα, όπως ένα χαρακτήρα υπογράμμισης (_), ο χώρος. Εάν το κάνετε αυτό, τα Windows δεν δημιουργεί ένα διαφορετικό σύντομο όνομα αρχείου

Για παράδειγμα, "Afile~1.doc" δημιουργείται από "A file.doc" επειδή το μεγάλο όνομα αρχείου περιλαμβάνει ένα κενό διάστημα.

Δεν υπάρχει σύντομο όνομα αρχείου δημιουργείται από "A_file.doc", επειδή το όνομα αρχείου περιέχει λιγότερα από οκτώ χαρακτήρες και δεν περιέχει ένα κενό διάστημα.

Το σύντομο όνομα αρχείου "Alongf~1.txt" δημιουργείται από το μεγάλο όνομα αρχείου "Ένα μεγάλο filename.txt" επειδή το μεγάλο όνομα αρχείου περιέχει περισσότερους από οκτώ χαρακτήρες.
Σημείωση Αυτό είναι ένα άρθρο «ΤΑΧΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ» που δημιουργήθηκε απευθείας από τον οργανισμό υποστήριξης της Microsoft. Οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε αυτό το άρθρο, παρέχονται ως απόκριση σε θέματα που προκύπτουν. Ως αποτέλεσμα της ταχύτητας διάθεσής του, το υλικό ενδέχεται να έχει τυπογραφικά λάθη και να αναθεωρηθεί ανά πάσα στιγμή χωρίς ειδοποίηση. Ανατρέξτε στους Όρους χρήσης για άλλα ζητήματα.

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 142982 - Τελευταία αναθεώρηση: Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010 - Αναθεώρηση: 4.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Windows 95
 • Microsoft Windows NT Server 4.0 Standard Edition
 • Microsoft Windows NT Workstation 4.0 Developer Edition
Λέξεις-κλειδιά: 
kbinfo kbui kbmt KB142982 KbMtel
Μηχανικά μεταφρασμένο
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αυτό το άρθρο είναι προϊόν λογισμικού μηχανικής μετάφρασης της Microsoft και όχι ανθρώπινης μετάφρασης. Η Microsoft σάς προσφέρει άρθρα που είναι προϊόντα ανθρώπινης αλλά και μηχανικής μετάφρασης έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα άρθρα της Γνωσιακής Βάσης μας στη δική σας γλώσσα. Ωστόσο, ένα άρθρο που έχει προκύψει από μηχανική μετάφραση δεν είναι πάντα άριστης ποιότητας. Ενδέχεται να περιέχει λεξιλογικά, συντακτικά ή γραμματικά λάθη, όπως ακριβώς τα λάθη που θα έκανε ένας μη φυσικός ομιλητής επιχειρώντας να μιλήσει τη γλώσσα σας. Η Microsoft δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ανακρίβειες, σφάλματα ή ζημίες που προκύψουν λόγω τυχόν παρερμηνειών στη μετάφραση του περιεχομένου ή χρήσης του από τους πελάτες της. Επίσης, η Microsoft πραγματοποιεί συχνά ενημερώσεις στο λογισμικό μηχανικής μετάφρασης.
Η αγγλική έκδοση αυτού του άρθρου είναι η ακόλουθη:142982

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com