Fout bij het laden van Kernel. U moet Windows opnieuw installeren

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 146419 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Als het foutbericht dat u ontvangt niet wordt beschreven in dit artikel, raadpleegt u het volgende Microsoft Knowledge Base-artikel voor meer artikelen waarin foutberichten:
315854Windows 98 en Windows Me Resource Center voor fout berichten
Dit artikel verwijst naar een oude versie van Windows. Als u Help-informatie over het installeren, opnieuw installeren of verwijderen van Windows, gaat u naar de volgende Microsoft-website:
http://Windows.Microsoft.com/en-us/Windows/Help/Install-REINSTALL-Uninstall
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Symptomen

Wanneer u Windows start, wordt het volgende foutbericht weer gegeven:
Fout bij het laden van Kernel. U moet Windows opnieuw installeren.
Nadat u dit foutbericht ontvangt, wordt Windows afgesloten.

Oorzaak

Deze fout kan optreden als het bestand Kernel32. dll ontbreekt of beschadigd is.

Oplossing

Deze situatie oplossen, pak een nieuwe kopie van het bestand Kernel32. dll vanaf de oorspronkelijke diskettes of cd-rom. Hiertoe voert u de volgende stappen:
 1. Start de computer opnieuw op. Als u het bericht ' starten van Windows 95 ' ziet Druk op de toets F8 en kiest u vervolgensAlleen een opdracht regeluit deOpstartenmenu. Als u Windows 98 gebruikt, start u de computer opnieuw op drukken en Houd de CTRL-toets ingedrukt terwijl de computer opnieuw, opstart totdat deWindows 98 opstartenin het menu en kies vervolgensAlleen een opdracht regel. Als u Windows Millennium Edition (ME) gebruikt, moet u de computer opstart met de opstartdiskette van Windows Me.
 2. Typ de volgende opdrachten en druk na elke regel op ENTER:

  cd\windows\system
  ren Kernel32. dll kernel32.xxx
 3. Pak een nieuwe kopie van het bestand Kernel32. dll van uw oorspronkelijke Windows diskettes of cd-rom naar de map. Voor meer informatie over het gebruik van het hulp programma Extract typt uextractbij de opdrachtprompt of raadpleegt u het volgende artikel in de Microsoft Knowledge Base:
  ARTIKEL-ID:129605
  TITEL: Het oorspronkelijke gecomprimeerde Windows-bestanden uitpakken
 4. Start de computer opnieuw op.

Meer informatie

OPMERKING: Dit artikel werd vermeld in een valse virus waarschuwing met betrekking tot een probleem met Windows 95 en Windows 98 werkt goed voor en na 31 December 1999. In dit artikel beschreven probleem is niet jaar 2000 (Y2K) gerelateerd en Microsoft zich niet bewust van datum-gerelateerde problemen in Kernel32. dll.

Eigenschappen

Artikel ID: 146419 - Laatste beoordeling: maandag 26 september 2011 - Wijziging: 3.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows 95
Trefwoorden: 
kbenv kberrmsg kbkern32dll kbprb kbmt KB146419 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:146419

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com