XL: De Wizard Opzoeken gebruiken voor Microsoft Excel (Lookup.xla)

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 147255 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

De Wizard Opzoeken maakt deel uit van een reeks wizards die Microsoft heeft verbeteren van het gebruik van Microsoft Excel beschikbaar gesteld. De Wizard Opzoeken helpt u bij het schrijven van formules die de waarde van het snijpunt van een kolom en een rij in een rechthoekig bereik van cellen in een werkblad.

In in dit artikel wordt geleverd "as is" en niet door Microsoft garanderen dat deze kan worden gebruikt in alle situaties. Hoewel Microsoft Technische Support professionals kunnen helpen bij de installatie en bestaande functionaliteit van deze invoegtoepassing ze zal niet wijzigen in te leveren nieuwe functionaliteit.

Opmerking: De Wizard Opzoeken is opgenomen in Microsoft Excel 97 of Microsoft Excel 98 Macintosh editie.

Meer informatie

De Wizard Opzoeken maakt lookup formules die de waarde van de snijpunt van een kolom en een rij. De formules die u de wizard maakt Gebruik een combinatie van de zoeken-functies die beschikbaar in Microsoft zijn Excel. Hieronder vindt u een gedetailleerde beschrijving van elke stap in de wizard gevolgd door een voorbeeld.

Stap 1 van de Wizard

In deze stap moet u het bereik van cellen met gegevens opgeven die de formule wordt gebruikt. Dit bereik moet kolomlabels bevatten en rijlabels. Voor het grootste deel betekent dit moet u de gehele selecteren de lijst op het werkblad.

Zoals de meeste van de Microsoft Excel-invoegtoepassingen wordt in het dialoogvenster geopend het bereik bewerken wordt ingevuld. Microsoft Excel (versie 5.0 en hoger) ontworpen om te bepalen waar uw lijst is. Als het bereik niet ingevuld goed, moet u het juiste bereik met de muis of door deze te typen in handmatig.

Opmerking: Het is belangrijk dat rij- en kolomlabels in het gegevensbereik van opgegeven. De wizard gebruikt deze labels in de volgende stappen.

Stap 2 van de Wizard

Het resultaat van de formule die deze wizard maakt is de doorsnede van een rij en kolom. In deze stap moet u de rij en kolom opgeven labels die overeenkomen met de doorsnede die de wizard zoekt. Zal er een lijst voor de kolom en rij etiketten. Selecteer een label in elke lijst.

In beide lijsten de eerste optie ("geen kolomlabel precies overeenkomen met" en "No rijlabel precies overeenkomen met") wordt gebruikt om een nieuwe waarde. Microsoft Excel de grootste rij- of kolomlabel kleiner dan of gelijk aan de nieuwe waarde wordt gebruikt. Als u een nieuwe waarde voor het argument van de kolom en vervolgens een bestaande label gemaakt moet worden gekozen voor het argument rij. Evenzo, als u een nieuwe waarde wordt gemaakt. voor het argument rij moet een bestaande label voor de kolom worden gekozen argument. Als u een nieuwe waarde voor zowel de kolom en rij argumenten, het volgende bericht weergegeven:
U moet minimaal één bestaande waarde. Uw bestaande waarde kan een rijlabel of een kolomlabel. Probeer het opnieuw.

Stap 3 van de Wizard

In deze stap kopieert de wizard de formule in het werkblad. Er zijn twee verschillende manieren dat de wizard de formule naar het werkblad kopiëren kunt. Gebruik een van de volgende opties:

 • Kopieer de lookup-formule die is gegenereerd uit de huidige instellingen. (Of alleen de formule kopiëren naar een enkele cel.)

  Deze optie kopieert de formule in het werkblad en geselecteerd door Standaard.
 • Huidige parameters van de zoekactie in het werkblad opnemen, zodat ze kunnen gemakkelijk worden gewijzigd. (Of kopiëren van de formule en lookup parameters.)

  Deze optie kopieert de formule als de waarden van de zoeken parameters voor het werkblad. Als u deze optie gebruikt, kunt u de waarden van de parameters opzoeken zonder de formule wijzigen of de Wizard opnieuw doorlopen.

Stap 4 van de Wizard

Afhankelijk van welke optie u hebt gekozen in stap 3 van de wizard de de informatie die nodig is in deze stap wijzigt. Afhankelijk van welke optie u hebt gekozen, een van de volgende manieren te werk:

 • Als u de eerste optie hebt gekozen in stap 3 (dat wil zeggen kopieert alleen de opzoek formule die is gegenereerd op basis van de huidige instellingen), moet u Geef de verwijzing naar cel waarin de formule wordt geplaatst. U de muis kunt gebruiken om de celverwijzing of typt u deze in.
 • Als u de tweede optie hebt gekozen in stap 3 (dat is, zijn huidige lookupparameters in het werkblad), moet u de cel waarbij de parameter opzoekwaarden en formule moet zijn van de geplaatst. U moet een verwijzing naar één cel selecteren omdat de wizard plus de volgende twee cellen in die rij opgegeven celverwijzing gebruikt. (De wizard maakt een totaal van 3 cellen.) Kunt u de cel met de muis of u kunt de celverwijzing typt.

Voorbeeld van de Wizard Opzoeken

Opmerking: Voordat u dit voorbeeld gebruiken kunt, moet u de invoegtoepassing. Voer Download het bestand en Zie het Leesmij-bestand voor de installatie instructies. In Microsoft Excel 97 en Microsoft Excel 98 Macintosh Edition, klikt u op invoegtoepassingen in het menu Extra en selecteer Wizard opzoeken.

De invoegtoepassing die in dit artikel besproken kan worden verkregen uit de Microsoft TechNet-cd en Online Services.

Voor meer informatie over een bestand downloaden vanaf on line Services Raadpleeg het volgende artikel in de Microsoft Knowledge Base:
119591Microsoft-ondersteuningsbestanden via Online Services ophalen


Gebruik van de Wizard Opzoeken als volgt te werk:

 1. Typ het volgende in een nieuw werkblad:
      A1:      B1: Comp A  C1: Comp B  D1: Comp C  E1: Comp D
      A2: 8/1/95  B2: 99.45  C2: 70    D2: 43.5   E2: 92
      A3: 8/3/95  B3: 100   C3: 50.5   D3: 44    E3: 90.12
      A4: 8/5/95  B4: 103.5  C4: 53.25  D4: 43    E4: 91.5
      A5: 8/7/95  B5: 102.12  C5: 55    D5: 43.12  E5: 93.5
      A6: 8/9/95  B6: 101.5  C6: 53.25  D6: 43.75  E6: 95.75
      A7: 8/11/95  B7: 100.75  C7: 50.2   D7: 44.12  E7: 95.12
      A8: 8/13/95  B8: 101.25  C8: 48.75  D8: 44.5   E8: 93.25
      A9: 8/15/95  B9: 101.75  C9: 48    D9: 44.12  E9: 94
     A10: 8/17/95 B10: 100.25 C10: 50   D10: 43.75  E10: 94.5
 2. Klik in het menu Extra op Wizard opzoeken. (Of klik op het menu Extra wijst de Wizard en klik op zoeken.)
 3. In stap 1 van de wizard het bereik $A$ 1:$ E$ 10 moet worden ingevuld. Als niet, typ het juiste bereik. Klik op volgende.
 4. Selecteer in stap 2 van de wizard het label "Comp C" en de rij label '8/11/95"in de lijsten. Klik op volgende.
 5. Selecteer in stap 3 van de wizard 'alleen de formule kopiëren in één cel." Klik op volgende.
 6. In stap 4 van de wizard de verwijzing naar de cel op het werkblad kopiëren de formule is F $$ 1. Klik op de knop Voltooien. Het antwoord op F1 wordt 44.12 en de formule wordt de volgende:
     =INDEX($A$1:$E$10,MATCH(DATEVALUE("8/11/95"),$A$1:$A$10,),
       MATCH("Comp C",$A$1:$E$1,))

Eigenschappen

Artikel ID: 147255 - Laatste beoordeling: maandag 16 juli 2012 - Wijziging: 4.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Excel 97 Standard Edition
 • Microsoft Excel 95 Standard Edition
 • Microsoft Excel 5.0 Standard Edition
 • Microsoft Excel 98 voor Macintosh
Trefwoorden: 
kbhowto kbmt KB147255 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 147255
Vrijwaring inhoud KB-artikelen over niet langer ondersteunde producten
Dit artikel heeft betrekking op producten waarvoor Microsoft geen ondersteuning meer biedt. Daarom wordt dit artikel alleen in de huidige vorm aangeboden en wordt het niet meer bijgewerkt.

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com