Problemen met de modus MS-DOS compatibiliteit met PCI IDE-Controllers

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 151911 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Als uw hardwareprobleem niet wordt beschreven in dit artikel, raadpleegt u de volgende Microsoft-website voor meer artikelen over hardware:
http://support.Microsoft.com/default.aspx/w98?SID=460
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Symptomen

Als uw computer een schijf-controller voor Peripheral Component Interconnect (PCI) Integrated Drive Electronics (IDE bevat) werkzaam serialisatie tussen de twee IDE-kanalen, treden de de volgende problemen:
 • toegang tot bestanden voor 32-bits en 32-bits virtuele geheugen zijn niet beschikbaar

  - en -
 • In Apparaatbeheer wordt een uitroepteken (!) in een gele cirkel voor de primaire en secundaire IDE-kanalen
Als u verwijderen en opnieuw de vaste-schijfcontroller installeren, wordt dit probleem niet opgelost.

Oorzaak

Dit probleem kan optreden als de protected-modus stuurprogramma voor de vaste-schijfcontroller is niet juist geïnitialiseerd wanneer u Windows start. Wanneer dit gebeurt, wordt de waarde van een NOIDE geplaatst in het register waardoor Windows aanbrengt, zullen pogingen de protected-modus stuurprogramma initialiseren.

Oplossing

Belangrijk Deze sectie, methode of taak bevat stappen voor het wijzigen van het register. Echter, kunnen ernstige problemen optreden als u het register onjuist bewerkt. Zorg ervoor dat u deze zorgvuldig stappen. Reservekopie van het register voordat u het wijzigt voor extra bescherming. Vervolgens kunt u het register herstellen als er een probleem optreedt. Voor meer informatie over de back-up en terugzetten van het register, klikt u op het volgende artikel in de Microsoft Knowledge Base:
322756 Back-up en terugzetten van het register in Windows

Opmerking: het doel van de registerwaarde die wordt vermeld in deze sectie wordt voorkomen dat gegevens beschadigd. Voordat u deze waarde wijzigt, wordt het aanbevolen dat u de stappen voor probleemoplossing in het volgende Microsoft Knowledge Base-artikel uitvoeren:
130179 MS-DOS-compatibiliteitsmodus op vaste schijven oplossen

Alle versies

Ervoor zorgen dat Windows probeert om de protected-modus IDE initialiseren stuurprogramma:
 1. Klik op Start, uitvoeren, typ Regedit in het vak openen en druk op ENTER.
 2. Zoek en klik op de volgende registersleutel:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\VxD\IOS
 3. In het rechterdeelvenster met de rechtermuisknop op de waarde NOIDE en klik vervolgens op verwijderen.
 4. Sluit de Register-Editor.
Windows opnieuw starten na het bijwerken van het register. U probeert Windows het protected-modus stuurprogramma voor de controller te initialiseren. Als Windows het protected-modus stuurprogramma voor de controller het bestandssysteem initialiseren kunt en virtueel geheugen in 32-bits modus en Apparaatbeheer wordt niet weergegeven voor een uitroepteken in een gele cirkel voor de IDE-kanalen.

De protected-modus stuurprogramma niet correct is geïnitialiseerd, wordt een foutbericht weergegeven als de waarde NOIDE wordt gemaakt. Windows maakt gebruik van het bestandssysteem voor compatibiliteit met MS-DOS-modus de volgende keer dat u de computer start.

Alleen Windows 98

Als u met Windows 98 op uw computer, zoek de map Tools\Mtsutil op de CD-ROM van Windows 98 met de rechtermuisknop op het bestand Noide.inf en klik vervolgens op installeren. Wanneer u dit doet, wordt de waarde NOIDE wordt verwijderd als deze bestaat. Nadat u dit bestand wilt gebruiken, moet u de computer opnieuw.

Meer informatie

Dit probleem kan optreden als uw computer heeft een IDE-controller waarvoor serialisatie tussen de primaire en secundaire IDE-kanalen. De protected-modus stuurprogramma's voor deze IDE-controllers kunnen niet worden geïnitialiseerd als een van de volgende situaties voordoet:
 • Als u een IDE-kanaal is een ondersteunde vaste schijf en het tweede kanaal heeft een CD-ROM of een ander type station waarvoor Real-modus stuurprogramma's. Omdat er serialisatie tussen de twee IDE-kanalen zijn moeten, kan Windows de vaste schijf in Protected-modus en het andere apparaat gebruiken in Real-modus. Wanneer dit gebeurt, wordt het Protected-modus stuurprogramma is niet geïnitialiseerd en de NOIDE schakeloptie wordt geplaatst in het register om fouten te voorkomen. Beide schijfapparaten kunnen vervolgens werken in Real-modus.

  - of -
 • Als u het stuurprogramma voor de IDE-controller handmatig van apparaat verwijderen Manager en vervolgens opnieuw te installeren, of als u uitschakelen en opnieuw inschakelen van de protected-modus stuurprogramma. Sommige PCI-controller-stuurprogramma's zijn niet ontworpen voor dynamisch in- en uitschakelen, en kan het Protected-modus stuurprogramma niet juist initialiseren.
De Windows-stuurprogramma voor de volgende domeincontrollers kunnen dit gedrag veroorzaken:
 • CMD PCI-0640 PCI-IDE-controller
 • Standard Dual PCI-IDE-controller
 • Opti Dual PCI-IDE-controller
 • Intel 82371 AB/EB Pci Bus Master IDE-Controller
 • ALi M5229 PCI Bus-Master IDE-Controller
Andere PCI IDE-controllers die serialisatie tussen de IDE-kanalen gebruiken kan dit probleem ook veroorzaken.

Eigenschappen

Artikel ID: 151911 - Laatste beoordeling: dinsdag 17 juli 2012 - Wijziging: 4.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows 95
Trefwoorden: 
kbdiskmemory kbenv kbhardware kbprb kbmt KB151911 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 151911

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com