ACC: Hoe de QueryTimeout-waarde voor ODBC-verbindingen instellen

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 153756 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

Belangrijk: Dit artikel bevat informatie over het bewerken van het register. Voordat u het register bewerkt, moet u eerst een back-up van maken de registerbestanden (System.dat en User.dat). Beide zijn verborgen bestanden in de Windows-map.

Geavanceerd: Vereist deskundige codering, interoperabiliteit en meerdere gebruikers vaardigheden.

Dit artikel wordt beschreven hoe u de eigenschap QueryTimeout voor query 's voor ODBC-gegevensbronnen worden uitgevoerd.

Meer informatie

Wanneer u een ODBC-database zoals Microsoft SQL Server, kunnen er zijn vertragingen optreden vanwege netwerkverkeer of druk gebruik van de ODBC-server. Voor onbepaalde tijd wachten, kunt u opgeven hoe lang moet worden gewacht voordat Er treedt een fout op de Microsoft Jet database engine. Standaard Instelling van de eigenschap QueryTimeout is 60 seconden. Deze instelling mogelijk niet lang genoeg om te kunnen sommige query's uit te voeren op ODBC-gegevensbronnen. De volgende twee methoden laten zien hoe de eigenschap QueryTimeout te wijzigen.

Opmerking: Wanneer de eigenschap QueryTimeout, de waarde wijzigen met behulp van methode 1 wordt ingesteld voor een bepaalde QueryDef-object. Wanneer u een nieuwe query maken via de gebruikersinterface in Microsoft Access 97, de QueryTimeout eigenschap standaard 60.

Opmerking: Wanneer de stappen van methode 2 in te stellen de QueryTimeout-waarde in het register alle nieuwe en bestaande query binnen Microsoft Access blijft de waarde 60 voor het De eigenschap QueryTimeout. Als de waarde in is het register groter dan de waarde die is gedefinieerd binnen de afzonderlijke query wordt Microsoft Access de waarde in het register gebruiken om te bepalen hoe lang moet wachten voordat een QueryTimeout plaatsvindt.

Methode 1

Maak een subroutine de eigenschap wilt instellen.

Maken en de volgende subroutine wordt uitgevoerd wanneer u de database openen:
  Sub SetTimeout()
   Dim Mydb as Database
   Set Mydb=CurrentDB
   MYdb.QueryTimeout=120
 End Sub
				

Als deze eigenschap is ingesteld, overschrijven de Windows-registerinstelling of de standaardwaarde.

Opmerking: Als u eventuele met de eigenschap QueryTimeout problemen u mogelijk moet bijwerken naar de meest recente versie van de Microsoft Jet voor uw versie van Microsoft Access database-engine. Pas vervolgens, als u problemen met CurrentDB.QueryTimeout, u kan ook proberen DBEngine (0)(0). Het is echter raadzaam dat de huidige de versie van de Microsoft Jet database engine.

Voor informatie over het verkrijgen van Microsoft Jet 3.51, raadpleegt u de volgende artikel in de Microsoft Knowledge Base:

172733 ACC97: Bijgewerkte versie van Microsoft Jet 3.5 beschikbaar voor downloaden

Voorbeeld met DBEngine


 Sub mytest()
   Dim mydb As Database
   Set mydb = DBEngine(0)(0)
   mydb.QueryTimeout = 120
   MsgBox mydb.QueryTimeout
 End Sub
				

Methode 2

Stel de eigenschap in het register.

Waarschuwing: Onjuist gebruik van Register-Editor kan ernstige problemen veroorzaken mogelijk moet u Windows opnieuw installeren. Microsoft kan niet garanderen dat problemen die voortkomen uit een onjuist gebruik van Register-Editor kunnen worden opgelost. Gebruik de Register-Editor op eigen risico.

Voor informatie over het bewerken van het register wijzigen van sleutels en weergeven Help-onderwerp waarden in Register-Editor (Regedit.exe). Opmerking u een back-up van de registerbestanden (System.dat en User.dat) te maken voordat u het register bewerken.

Met behulp van Microsoft Access 97


 1. Ga naar de volgende registersleutel:
     HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Jet\3.5\Engines\ODBC
  						
 2. QueryTimeout selecteren, klikt u op bewerken en te wijzigen. De DWORD-waarde wijzigen de waarde naar de gewenste instelling. De waarde geeft het aantal seconden voor time-out.

Met behulp van Microsoft Access versie 7.0


 1. Maak de volgende registersleutel:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Access\7.0\Jet\3.0\Engines\ODBC
  						
 2. Klik op wijzigen en selecteer vervolgens een DWORD-waarde. QueryTimeout toevoegen en instellen de time-out voor een geheel getal. Deze waarde staat voor het nummer seconden voor time-out.
Opmerking: Als u dit wijzigen in het register is gemaakt terwijl Microsoft Access is uitgevoerd, moet u eerst sluiten en vervolgens Microsoft Access opnieuw voordat wijzigen wordt herkend.

Referenties

Raadpleeg voor meer informatie over back-ups van het register van de volgende artikel in de Microsoft Knowledge Base:

135120 Hulpprogramma voor configuratie van back-up voor Back-Up van het register

Eigenschappen

Artikel ID: 153756 - Laatste beoordeling: dinsdag 17 juli 2012 - Wijziging: 4.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Access 97 Standard Edition
Trefwoorden: 
kbhowto kbusage kbmt KB153756 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 153756
Vrijwaring inhoud KB-artikelen over niet langer ondersteunde producten
Dit artikel heeft betrekking op producten waarvoor Microsoft geen ondersteuning meer biedt. Daarom wordt dit artikel alleen in de huidige vorm aangeboden en wordt het niet meer bijgewerkt.

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com