A NUM LOCK billentyű engedélyezése a bejelentkezési képernyőn

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 154529 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Megjegyzés: Ez a cikk nem vonatkozik a Windows NT 4.0 Terminal Server, valamint a terminálszolgáltatásokat futtató Windows 2000 Server vagy Windows 2000 Advanced Server rendszerre.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Problémaleírás

A NUM LOCK billentyű állapota minden felhasználó esetén egyedi, és alapértelmezés szerint le van tiltva. Ha azt szeretné, hogy a NUM LOCK billentyű használata engedélyezve legyen, mielőtt a felhasználó a bejelentkezéshez lenyomja a CTRL+ALT+DEL billentyűkombinációt, akkor a beállításszerkesztő segítségével módosítsa az alapértelmezett viselkedést.

Ha azt szeretné, hogy a probléma megoldása automatikusan történjen, ugorjon az „Automatikus javítás” című részhez. Ha a probléma javítását saját kezűleg kívánja elvégezni, ugorjon a Kézi javítás című részhez.

Automatikus javítás

A probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, majd kövesse a varázsló lépéseit.

A probléma javítása
Microsoft Fix it 50087


Megjegyzés: Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven jelenik meg. Az automatikus javítás azonban a Windows más nyelvi változatai esetében is használható.

Megjegyzés: Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy flash meghajtóra vagy CD lemezre, majd futtassa azon a számítógépen, amelyen a hiba jelentkezik.

Ugorjon a „Megoldódott a probléma?” című részhez.

Kézi javítás

Fontos: Az alábbi bekezdés, módszer, illetve feladat a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows XP rendszerben

A NUM LOCK billentyűnek a felhasználók bejelentkezését megelőző engedélyezéséhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Nyissa meg a Beállításszerkesztőt.
 2. Lépjen az
  HKEY_USERS\.Default\Control Panel\Keyboard
  bejegyzésre.
 3. Az InitialKeyboardIndicators értékét módosítsa 0 értékről 2 értékre.

Megoldódott a probléma?

Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha a probléma megoldódott, nem kell továbbolvasnia ezt a cikket. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.

Hivatkozások

217884 A terminálkiszolgálóról való kijelentkezés után a NUM LOCK billentyű beállítása visszaáll az alaphelyzetbe (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
262625 A NUM LOCK billentyű bejelentkezési állapotának beállítása egy bejelentkezési parancsfájl segítségével (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 154529 - Utolsó ellenőrzés: 2011. szeptember 25. - Verziószám: 6.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
 • Microsoft Windows NT Workstation 3.51
 • Microsoft Windows NT Workstation 3.5
 • Microsoft Windows NT Workstation 4.0 Developer Edition
 • Microsoft Windows NT Server 3.51
 • Microsoft Windows NT Server 4.0 Standard Edition
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Starter
 • Windows Vista Ultimate
Kulcsszavak: 
kbfixme kbmsifixme kbenv kbhowto KB154529
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com