A Config.nt vagy az Autoexec.nt fájl bejegyzései NTVDM-hibákat okozhatnak

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 156687 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

16 bites alkalmazás indításakor az alábbihoz hasonló hibaüzenetet kaphat:
16 bites Windows alrendszer – Rejtett WOWVDM-konzol.
Az NTVDM processzor érvénytelen utasítást észlelt. Forrás

Oka

Ha 16 bites alkalmazás indításakor WOWVDM hibaüzenetet kap, elképzelhető, hogy a problémát a Config.nt vagy az Autoexec.nt fájl okozza. Ezeket a fájlokat a rendszer minden VDM-indításkor értelmezi. A fentihez hasonló hibaüzenetek akkor jelennek meg, ha ezekkel a fájlokkal kapcsolatos probléma lép fel.

A megoldás

Ilyenkor állítsa helyre a Config.nt vagy az Autoexec.nt fájlt, vagy lássa el megjegyzést jelölő (REM) jelzéssel a szokásostól eltérő sorokat a meglévő fájlokban, hogy kideríthesse, mely fájl a hibaforrás. Távolítsa el a problémát okozó sorokat.

További információ

Ellenőrizze emellett a Command.com fájlok verziószámát is. A módosítás dátumának meg kell egyeznie a Windows rendszer eredeti telepítésének dátumaival.

Amennyiben Windows 95 vagy Windows 98 operációs rendszert is használ a számítógépen, az ezektől eltérő dátumú Command.com fájlverziókat távolítsa el, kivéve a rendszerindító partíció (általában a C: meghajtó) gyökérkönyvtárában lévőt, valamint a Windows mappában találhatót.

Bizonyosodjon meg arról is, hogy csak egyetlen Command.com fájl létezik a rendszerben, és a fájl a System32 mappában található.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 156687 - Utolsó ellenőrzés: 2005. november 3. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows 2000 Server
  • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
  • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
  • Microsoft Windows 2000 Datacenter Server
  • Microsoft Windows NT Workstation 3.5
  • Microsoft Windows NT Workstation 3.51
  • Microsoft Windows NT Workstation 4.0 Developer Edition
  • Microsoft Windows NT Server 3.5
  • Microsoft Windows NT Server 3.51
  • Microsoft Windows NT Server 4.0 Standard Edition
Kulcsszavak: 
kbprb kbusage KB156687
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com