PRB: Apparaat 'temp_db' veroorzaakt problemen met SQL Server starten

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 158586 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Symptomen

Als SQL Server is gestart zodat tempdb wordt geplaatst in het RAM-geheugen ( expliciet instellen van de optie 'tempdb RAM-geheugen' of door in een minimale starten configuratie modus op de opdracht regel met behulp van de parameter -f), SQL Server niet correct wordt gestart als een apparaat met een apparaatnaam 'temp_db' Er bestaat al.

Oorzaak

Tempdb is geplaatst in het RAM, probeert SQL Server eerst te maken van een RAM-geheugen apparaat met een logische naam 'temp_db', en vervolgens de tempdb maken data base op dit apparaat. Als een apparaat al met de naam bestaat "temp_db", de poging tot het invoegen van een vermelding in de tabel sysdevices wordt mislukken; aldus kan niet tempdb worden gemaakt.

Het fouten log boek van SQL Server bevat de volgende fout reeks berichten:
Poging tot dubbele sleutels invoegrij in object 'sysdevices' met unieke index 'sysdevices' (2601 Msg)

crdb_tempdb: kan niet verplaatsen van tempdb in RAM; RAM-apparaat bestaat niet, kan niet worden gemaakt of niet genoeg ruimte voor tempdb hebben.

De server doorloopt u het opstartproces en zal waarschijnlijk ook andere foutberichten rapporteren.Als u probeert te gebruiken tempdb tijdens het opstarten (bijvoorbeeld in een opstarten opgeslagen procedure), kunnen de volgende foutberichten worden gerapporteerd en de server niet worden gestart:
Msg 906: Kan rij niet vinden in sysobjects voor systeem catalogus 'sysobjects' in de data base 'tempdb'....

615 Kan MSG: Kan niet vinden van de data base tabel-id = 2, naam = 'tempdb'....

Als u probeert toegang te krijgen tot tempdb nadat de server is gestart, het bovenstaande berichten worden geregistreerd, maar de server zal niet stoppen.

Workaround

Op de server wilt starten, gaat u naar een opdrachtprompt en Ga naar de BINN-map waarin SQL Server is geïnstalleerd (bijvoorbeeld SQL60\BINN voor SQL Server 6. 0, of MSSQL\BINN voor SQL Server 6. 5). Vervolgens gebruikt u de volgende opdracht regel is hoofdlettergevoelig, SQL Server starten:
SQLSERVR - c -m-T3609-T4022Houd er rekening mee dat het gebruik van m - SQL Server wordt gestart in de modus voor één gebruiker. Na de eerste geslaagde aanmelding eventuele latere aanvragen ontvangt een Bericht "Login mislukt" tot de eerste verbinding heeft afgemeld. Zorg ervoor zorgen dat u geautomatiseerde processen die probeert aan te melden om te stoppen SQL Server (b.v., SQL Executive, Prestatiemeter, enz.).

Als SQL Server is gestart, met ISQL/w verbinding maken met SQL Server. Let wel: u niet mogelijk gebruik van SQL Enter prise Manager. het is niet beschikbaar bij deze opstartparameters (omdat het gebruikmaakt van tempdb). Eenmaal aangesloten, gebruik de volgende opdracht om de bestaande apparaat genaamd neer 'temp_db', zodat die SQL Server dat apparaat tijdens het opstarten maken kunt.
sp_dropdevice "temp_db"

Als andere data bases behalve tempdb uitgebreid naar het apparaat de opdracht verslag de namen van deze data bases. Deze data bases worden moet worden verwijderd, met de opdracht DROP data base, zodat de temp_db apparaat kan worden verwijderd.Als SQL Server nog steeds niet juist kan worden gestart nadat u de bovenstaande stappen en tempdb had expliciet in het RAM is geplaatst, gebruikt u de volgende opdracht proberen tempdb terug op schijf plaatsen.
sp_configure 'tempdb RAM-geheugen', 0
configureren met overschrijving

Dit moet tempdb terug op de standaardapparaat met standaard plaatsen data base grootte (doorgaans 2 MB op master). Stop en start SQL Server opnieuw. Op dit moment wilt u het apparaat met de naam temp_db neer en een apparaat met een andere naam maken en vouw vervolgens tempdb naar dit nieuwe apparaat.

Eigenschappen

Artikel ID: 158586 - Laatste beoordeling: woensdag 23 februari 2011 - Wijziging: 2.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft SQL Server 6.0 Standard Edition
  • Microsoft SQL Server 6.5 Standard Edition
Trefwoorden: 
kbmt KB158586 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:158586
Vrijwaring inhoud KB-artikelen over niet langer ondersteunde producten
Dit artikel heeft betrekking op producten waarvoor Microsoft geen ondersteuning meer biedt. Daarom wordt dit artikel alleen in de huidige vorm aangeboden en wordt het niet meer bijgewerkt.

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com