'Niet vinden Project of bibliotheek' wanneer u een Macro uitvoert

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 166273 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Symptomen

In Microsoft Excel 5. 0 of 7. 0, wanneer u probeert uit te voeren in een Visual Basic for Toepassingen macro invoegen in een werkmap of naar een Visual Basic-module een nieuwe macro opneemt, wordt het volgende foutbericht weer gegeven:
Project of bibliotheek niet kunt vinden
Wanneer u op OK klikt, verschijnt het dialoog venster verwijzingen. Een of beide van de volgende items worden weer gegeven in de lijst Beschikbare verwijzingen:
ONTBREKEN: 8. 0 van Microsoft Office-objectbibliotheek

ONTBREKEN: OLE-automatisering
Opmerking: Wanneer u een nieuwe Visual Basic-macro opneemt, u kunt ook ontvangen de volgende bericht:
Kan niet registreren.

Oorzaak

Dit probleem treedt op wanneer alle volgende voorwaarden voldaan wordt:

 • De werkmap bevat een verwijzing op Microsoft Office 8. 0 Object bibliotheek of de OLE Automation-bibliotheek.

  Opmerking: Als u de werkmap in Microsoft Excel 97 maken of als u de Dialoog venster verwijzingen in Microsoft Excel 97 maken de verwijzing naar de werkmap bevat mogelijk verwezen. - en -

 • In Microsoft Excel 97, u de werkmap in Microsoft Excel opgeslagen 5. 0/95-Werk map indeling. - en -

 • U de werkmap hebt geopend in Microsoft Excel 5. 0 of 7. 0 en poging tot Voer een macro in de werkmap of naar een Visual Basic-module invoegen een nieuwe macro opnemen. - en -

 • Geen Microsoft Office 97-programma is geïnstalleerd op de computer waarop u Microsoft Excel 5. 0 of 7. 0 wordt uitgevoerd.

Workaround

Gebruik een van de volgende methoden om dit probleem omzeilen.

Methode 1: Ontbrekende verwijzingen in het dialoog venster verwijzingen uitschakelen

Als het dialoog venster verwijzingen weer gegeven wanneer u een macro uitvoeren een macro invoegt of een nieuwe macro wilt opnemen, volg de volgende stappen:

 1. Schakel de selectie vakjes links in de lijst met beschikbare verwijzingen verwijzingen die zijn gelabeld "Ontbreekt".
 2. Nadat u de ontbrekende verwijzingen wissen, klikt u op OK.
 3. De macro uitvoert, plaats of een nieuwe macro opnemen.
Het dialoog venster verwijzingen niet wordt weer gegeven.

Opmerking: Sla de werkmap voordat u het sluit. Anders is de wijziging van de Dialoog venster verwijzingen kan niet worden opgeslagen. Raadpleeg voor meer informatie het volgende artikel in de Microsoft Knowledge Base:
114627Excel: Er wordt niet gevraagd wijzigingen op te slaan na extra verwijzing wijzigen

Methode 2: Verwijder verwijzingen in Microsoft Excel 97

Microsoft biedt program meer voorbeelden ter illustratie alleen, zonder expliciete of impliciete garantie. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, de impliciete garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel. In dit artikel wordt ervan uitgegaan dat u bekend met de programmeer taal worden opgespoord en met de hulp programma's die worden gebruikt bent voor het maken en waarmee fouten in procedures. Ondersteuningstechnici van Microsoft kunnen helpen verklaren de functionaliteit van een bepaalde procedure, maar zij zal deze voorbeelden om extra functionaliteit of samens tellen van procedures om te voldoen aan uw specifieke vereisten niet wijzigen.U kunt voorkomen dat het dialoog venster verwijzingen weer gegeven in Microsoft Excel 5. 0 of 7. 0 door het verwijderen van verwijzingen die mogelijk ontbreken in de de werkmap die is geopend in Microsoft Excel 97. De volgende voorbeeld macro verwijzingen worden verwijderd:
  Sub RemoveLibraryReferences()

    On Error Resume Next
    Dim xObject As Object

    Set xObject = ThisWorkbook.VBProject.References.Item("Office")
    ThisWorkbook.VBProject.References.Remove xObject

    Set xObject = ThisWorkbook.VBProject.References.Item("stdole")
    ThisWorkbook.VBProject.References.Remove xObject

  End Sub
				
Wanneer u de macro uitvoert, het programma verwijdert de verwijzing naar de 8. 0-Objectbibliotheek van Microsoft Office en OLE-automatisering van de werkmap. Vervolgens kunt u de werkmap opslaan in de werkmap van Microsoft Excel 5. 0/95 indeling. Wanneer u de werkmap in Microsoft Excel 5. 0 of 7. 0 opent, en een macro, een module of record heeft een nieuwe macro foutbericht invoegen niet weer gegeven.

Opmerking: U kunt deze macro niet uitvoeren in Microsoft Excel 5. 0 of 7. 0. De macro werkt alleen in Microsoft Excel 97.

Status

Microsoft heeft bevestigd dat dit probleem in de Microsoft-producten aan het begin van dit artikel worden vermeld.

Meer informatie

Wanneer u een werkmap die is opgeslagen in het Microsoft Excel 5. 0/95 Werk map indeling van Microsoft Excel 5. 0 en 7. 0, dit probleem kan optreden wanneer de objectbibliotheek van Microsoft Office 8. 0 (Mso97. dll) of OLE-automatisering (Stdole2. tlb) is niet beschikbaar. Als u een van de Microsoft Office 97 installeert programma's op uw computer, de bestanden Mso97. dll en Stdole2. tlb moeten beschikbaar.

Houd er rekening mee dat dit probleem treedt alleen op als de werkmap een verwijzing naar bevat de objectbibliotheek Microsoft Office 8. 0 of met OLE-automatisering. In Microsoft Excel 97, kunt u verwijzingen bekijken door te klikken op verwijzingen in het menu Extra in de Visual Basic Editor. In Microsoft Excel 5. 0 of 7. 0, kunt u bekijken verwijzingen op verwijzingen in het menu Extra als u een Visual Basic module is het actieve werk blad.

Referenties

Voor meer informatie over het opvragen van help voor Visual Basic Toepassingen, raadpleegt u het volgende artikel in de Microsoft Knowledge Basis:
163435VBA: Program meer bronnen voor Visual Basic for Applications

Eigenschappen

Artikel ID: 166273 - Laatste beoordeling: woensdag 23 februari 2011 - Wijziging: 2.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Excel 97 Standard Edition
 • Microsoft Excel 95 Standard Edition
 • Microsoft Excel 5.0 Standard Edition
Trefwoorden: 
kberrmsg kbprb kbmt KB166273 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:166273
Vrijwaring inhoud KB-artikelen over niet langer ondersteunde producten
Dit artikel heeft betrekking op producten waarvoor Microsoft geen ondersteuning meer biedt. Daarom wordt dit artikel alleen in de huidige vorm aangeboden en wordt het niet meer bijgewerkt.

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com