Hibás a bejelentkezés az SMB kiszolgálóra nem titkosított jelszóval Service Pack 3 telepítése után

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 166730 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU166730
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Miután frissítette a Windows NT 4.0 operációs rendszerét Service Pack 3–mal (SP3) előfordulhat, hogy nem tud bejelentkezni bizonyos nem Microsoft Service Message Block (SMB ) kiszolgálóra és a következő hibaüzenetet kaphatja:
Rendszerhiba 1240.

Erről az állomásról nem lehet bejelentkezni a fiókba.

Oka

Néhány nem Microsoft SMB kiszolgáló csak a nem titkosított (csak szöveg) jelszót tudja érvényesíteni.

Az SMB kliens átirányító (redirector) a Windows NT 4.0 SP3 és későbbi verziókban másképp kezeli a nem titkosított jelszavakat mint a korábbi Windows NT verziók. A Windows NT 4.0 SP3 verzióval kezdődően az SMB átirányító nem küldi el a nem titkosított jelszót az érvényesítés során az SMB kiszolgálónak, amíg egy meghatározott regisztrációs bejegyzést be nem állítunk.

Az előző verzióban a kliens automatikusan tudta továbbítani a nem titkosított (csak szöveg) érvényesítést, ha kérés érkezett a kiszolgálóról.

A megoldás

Ellenőriztesse az SMB kiszolgáló gyártójával, hogy van e mód titkosított jelszó érvényesítésre, vagy van-e újabb verziója a terméknek ami támogatja a titkosított jelszó érvényesítést.

Egy másik megoldás, hogy engedélyeztetni kell a nem titkosított jelszavak használatát a Windows NT 4.0 SP3 és újabb rendszereken. Ezt a következő módon tehetjük meg a rendszerleíró-adatbázis módosításával:

FIGYELMEZTETÉS : Ezzel engedélyezzük, hogy nem titkosított (plain text) jelszavakat haladjanak át a hálózaton az SMB kiszolgáló felé, amelyik igényli ezt a beállítást, jelszó érvényesítésnél. Ez a beállítás az egész rendszer biztonságát csökkentheti, tehát csak a titkosítás nélküli jelszó forgalom engedélyezése okozta következmények végig gondolása után állítsa át a rendszerét.

FIGYELMEZTETÉS : A Rendszerleíró Adatbázis szerkesztő nem megfelelő használata komoly problémákat idézhet elő, ami a szoftver újratelepítését is eredményezheti. A Microsoft nem tudja garantálni, hogy a Rendszerleíró Adatbázis-szerkesztő nem megfelelő használatának hibája visszaállítható. A Rendszerleíró Adatbázis-szerkesztőt csak saját felelőségére használja.
 1. Indítsa el a regisztrációs adatbázis szerkesztőt (regedt32.exe).
 2. A HKEY_LOCAL_MACHINE mappában menjen az alábbi kulcshoz:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Rdr\Parameters
 3. Válassza ki az Azonosító hozzáadása menüpontot a Szerkesztés menüből.
 4. Adja hozzá a következőt:
     Azonosító név: EnablePlainTextPassword
     Adattípus: REG_DWORD
     Adat: 1
 5. Kattintson az OK -ra, majd lépjen ki a regisztrációs adatbázis szerkesztőből.
 6. Kapcsolja ki és indítsa újra a Windows NT-t.
Ahhoz, hogy a nem titkosított jelszó (csak szöveg) engedélyezve legyen automatizált telepítés esetén a következő módosítást kell elvégezni a regisztrációs adatbázisban:

Adja hozzá a következő sort a Prodict.Add.Reg részhez az Update.inf fájlban:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Rdr\Parameters, "EnablePlainTextPassword", 0x10001, 1

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 166730 - Utolsó ellenőrzés: 2003. augusztus 18. - Verziószám: 2.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows NT Workstation 4.0 Developer Edition
 • Microsoft Windows NT Workstation 4.0 Developer Edition
 • Microsoft Windows NT Workstation 4.0 Developer Edition
 • Microsoft Windows NT Server 4.0 Standard Edition
 • Microsoft Windows NT 4.0 Service Pack 3
Kulcsszavak: 
kbinfo kbnetwork unix lan for hewlett-packard manager KB166730
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com