INF: Wat Bufwait en Writelog-out berichten

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 167711 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Samenvatting

Bij het onderzoek van het fouten log boek van SQL Server kan u regelmatig ziet de de volgende soorten berichten:
bufwait: time-out, BUF_IO, bp 0xd37ab0, pg 0x5e74e, stat 0x1008/0x400003 OBJ, 0x6d4f8c1b, bpss 0x2069e1f0
- of -
writelog: time-out voor database-id 2, 0x22(0x22), dbstat2, 0/1 eigenaar k1/k2 = 3, waittype = 0x81
In dit artikel wordt uitgelegd dat de betekenis van bufwait en writelog-out berichten.

Meer informatie

SQL Server gebruikt de asynchrone i/o-aanroepen ReadFile (), ReadFileEx(), WriteFile () en WriteFileEx() bij het uitvoeren van leest en schrijft. Deze Win32 API-aanroepen een i/o-aanvraag indient bij Windows NT Server en laat de toepassing doorgaan met andere bewerkingen tijdens het wachten op de de bewerking is voltooid. Bij voltooiing, krijgt de toepassing die de schrijven is voltooid door middel van een synchronisatie gebeurtenis of voltooiing routine.

De bufwait en logwrite berichten daadwerkelijk waarschuwingen zijn en mag niet noodzakelijk zijn een teken van een probleem met de computer of SQL Server. Als SQL Server is langer gewacht dan het aantal seconden dat is geconfigureerd in de resource timeout-instelling (die standaard is 10 seconden), wordt een foutbericht dat de time-out. Wel moet blijven wachten op de i/o-aanvraag te voltooien voordat u kunt doorgaan. Het bericht bufwait komt overeen met een vertraging in een pagina lezen van de schijf in de cache, zetten of een pagina in de cache uit afboeken op schijf. Het bericht logwrite is specifiek om te lezen of schrijven van log boek records.

Methoden voor SQL Server gebruikt threads synchronisatie te waarborgen besteld toegang tot het transactie log boek. In de data base van een writelog-outbericht ID is opgegeven in het veld dbid, alsmede de proces-ID (eigenaar) van de andere verbinding waarop moet wachten. In het bovenstaande voorbeeld bericht u ziet dat het huidige proces tempdb (database-id 2) gebruikt en dat wachten op het controle proces (eigenaar = 3). Bij het onderzoek naar de oorzaak van writelog-outs, kan het nuttig zijn om regelmatig query informatie verzamelen over welke soorten verwerking sysprocesses worden uitgevoerd door de "eigenaar" spid die worden vermeld in het bericht writelog.

Zware rollback activiteit toegevoegd extra log boek en schijf-i/o-conflicten, en deze activiteit is waar genomen als een bijdrage tot de writelog-outs. Voor beste prestaties, poging tot het minimaliseren van het aantal transacties dat moet worden hersteld; Als de activiteit op de server wordt verhoogd met behulp van een time-out van query dat is te kort kan het probleem door veroorzaakt onnodig verder exacerbate terugdraaiversies. Begin met SQL Server 6. 5 Service Pack 2, een nieuwe toegevoegde configuratie optie LogLRU buffers die kunnen verbeteren prestaties in omgevingen met zware log boek leest, zoals vereist zou zijn. een rollback of signaal verwerking vereist. Houd er rekening mee dat deze optie reserves ruimte voor log boek pagina's in de cache, de hoeveelheid gegevens te verminderen cache beschikbaar. Zie het bestand Readme. txt in het servicepack voor meer informatie over het bepalen van een optimale waarde voor deze parameter.

Als deze berichten verschijnt slechts af en toe, zijn ze niet indicatief voor probleem. Echter, als ze op een vrij regelmatige basis, kan het zijn een teken dat het schijf subsysteem capaciteit is bereikt, en dat het handig kan zijn uit de i/o-belasting te spreiden over een groter aantal controllers of schijven hoe lang die u moet wachten tot de bewerking te verminderen voltooien.

Om te bepalen wat het schijf subsysteem geladen verwerken, kunt u Prestatiemeter de meter geschikt is voor uw systeem bekijken. Het item Percentage schijf tijd voor de logische schijf en/of fysieke controle die overeenstemmen met uw apparaten en de log boek gegevens; Als de waarde voortdurend hoog rekening houden met de i/o-belasting te spreiden en zoek vermeldingen die de schijf subsysteem is de limiet is bereikt. U kunt uitvoeren Extra fijn afstemming met de lees tijd schijf % en % schrijf tijd schijf prestatie meter items die zou kunnen nauwkeuriger in de i/o-belasting te spreiden over de schijven en controllers. Geeft een grote reserve in een grote waarde voor de wacht rij lengte voor schijf I/o-verzoeken en u wilt meer schijven toevoegen onderzoeken of extra controllers de i/o-belasting te spreiden. U vindt aanvullende informatie over de meter in de documentatie bij Windows NT Server Windows NT Server Resource Kit, en het volgende artikel in de Microsoft Knowledge Base:
102020: Procedure schijf prestaties controleren met Prestatiemeter

Terwijl deze berichten het gevolg zijn van een vertraging in de i/O, verschillende SQL Server configuratiewaarden hebben een directe invloed op de algehele i/O doorvoer snelheid van het systeem: max asynchrone i/O; Max lazywrite i/O; slaap logwrite; en resource-out.

Het maximum aantal asynchrone i/O' configuratie waarde bepaalt het maximum aantal uitstaande asynchrone i/o-aanvragen die door SQL Server wordt toegestaan, beperking van het aantal aanvragen in behandeling. Wanneer een asynchrone i/O request is aangebracht, moet Windows NT Server wachtrij verzoek, een bijbehorende heeft overhead. Tijdens asynchrone i/o-aanvragen kunnen de prestaties verbeteren wanneer op de juiste wijze gebruikt, een limiet kan worden bereikt op welk punt verder gebruik van mei begint op de systeem prestaties nadelig beïnvloeden. Deze limiet is grotendeels afhankelijk de controller, stuur programma's en bijbehorende schijf subsysteem. Als u voortdurend een van de bovenstaande fouten ontvangt en deze instelling hebt gewijzigd zijn standaard waarde, kunt u het terug naar de standaard waarde in te stellen.De parameter maximum lazywrite i/O' nauw verwant is aan de "max asynchrone i/O' het aantal uitstaande aanvragen instellen, maar specifiek throttles door het Lazywriter proces. Het Lazywriter proces probeert te gewijzigde leegmaken pagina's uit de cache naar de schijf zodat er altijd vrije ruimte in de gegevens cache. De hoeveelheid ruimte die het proces probeert te houden gratis beheerd door de "gratis buffers" configuratie optie.

De configuratie-instelling 'slaap logwrite' is een geavanceerde configuratie Deze optie zorgt ervoor een opzettelijke vertraging dat voordat het log boek pagina's naar de schijf schrijven. Omdat het log boek pagina's fysiek worden doorgevoerd moet naar de schijf voordat u gegevens wijzigingen worden aangebracht, u over het algemeen deze schrijf bewerkingen worden uitgevoerd als spoedig mogelijk. In bepaalde gevallen kunt u de prestaties verbeteren door een vertraging opzettelijk dwingen zodat meerdere processen "inpakken kunnen" melden records op een enkele pagina en dus het aantal schrijf bewerkingen te beperken. De hoeveelheid tijd die wordt gebruikt in deze opzettelijke vertraging wordt geteld als onderdeel van de time-outperiode voor de algehele schrijf bewerking, zodat kan een writelog-out kunstmatig veroorzaakt worden doordat de configuratie 'slaap logwrite' instelling. De waarde voor deze configuratie moet alleen worden gewijzigd een beheerste wijze om ervoor te zorgen dat de prestaties niet wordt gehinderd.De configuratie-instelling bron timeout bepaalt de totale time-out op de asynchrone i/o-bewerkingen. De instelling is standaard ingesteld op 10 (seconden), zodat elke bewerking die duurt langer dan 10 seconden resulteert in een time-out waarschuwing. Deze waarde te laag instelt, kan leiden tot timeouts in een onrealistisch korte tijd. Als u vaak bufwait of writelog-outs, kunt u deze instelling te verminderen de frequentie verhogen dat deze fouten worden gegenereerd.

Omdat SQL Server het i/o-subsysteem zo uitgebreid benadrukt, is ook belangrijk om te controleren of u werkt met de nieuwste versies van de station en de controller firmware, evenals de meest recente stuur programma. Neem ook contact op met de fabrikant van uw hardware voor elk mogelijk voor opleidingssystemen diagnostics het schijf subsysteem.

Als het probleem opgelost door de bovenstaande informatie niet helpt, kunt u Overweeg krachten op het systeem op een wijze vergelijkbaar met die uitgevoerd door SQL Server. Om u te helpen als u dat doet, is met het hulp programma SQLHDTST geschreven. Voor meer informatie over het hulp programma en dat zij locaties kunnen worden gedownload, raadpleegt u het volgende artikel in de Microsoft Knowledge Basis:
178444Hulp programma SQL Server bestanden beschikbaar
SQL Server vereist systemen ter ondersteuning van "gegarandeerde levering stabiele media" als uiteengezet in het programma Microsoft SQL Server Always-On opslag oplossing bekijken. FOVoor meer informatie over de vereisten voor invoer en uitvoer voor de SQL Server-database-engine, klikt u op het volgende artikelnummer in de Microsoft Knowledge Base:
967576Microsoft SQL Server-Database-Engine uitvoer vereisten

Eigenschappen

Artikel ID: 167711 - Laatste beoordeling: woensdag 23 februari 2011 - Wijziging: 2.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft SQL Server 6.0 Standard Edition
  • Microsoft SQL Server 6.5 Standard Edition
  • Microsoft SQL Server 2008 Developer
  • Microsoft SQL Server 2008 Enterprise
  • Microsoft SQL Server 2008 Express
  • Microsoft SQL Server 2008 Standard
Trefwoorden: 
kbenv kbhardware kbinfo kbmt KB167711 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:167711
Vrijwaring inhoud KB-artikelen over niet langer ondersteunde producten
Dit artikel heeft betrekking op producten waarvoor Microsoft geen ondersteuning meer biedt. Daarom wordt dit artikel alleen in de huidige vorm aangeboden en wordt het niet meer bijgewerkt.

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com