INF: Disaster Recovery Planning voor SQL Server

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 169039 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Samenvatting

Dit artikel bevat twee voorbeelden van eenvoudige herstel plannen die een site overwegen bij het proactief plannen voor gegevens herstel van een catastrofale rampen. Het eerste voorbeeld is bedoeld voor sites met windows beschikbare systeem onderhoud; het tweede voorbeeld is ontworpen voor sites op een 24-uurs basis.

De bedoeling van dit artikel is het uitgangs punt bieden voor nood gevallen herstel planning inspanningen. Dit artikel is niet uw nood herstel Plan. Het is voor u om te overwegen in het licht van uw eigen omgeving, wijzigen Bijgevolg geven en controleren.

Meer informatie

Stel dat een brand plaatsvindt en wordt weggeveegd uit uw 24-uurs data center. Weet u bepaalde dat kunt u herstellen? Hoe lang duurt het voordat u om te herstellen en de systeem beschikbaar? Hoeveel gegevens verlies kunnen uw gebruikers tolereren? Deze moet enkele van de belangrijkste bekommernissen van elke systeembeheerder (SA) en de data base worden Administrator (DBA) belast met het onderhoud van onschatbare waarde systeem gegevens. Noodherstel is het proces waarbij informatiesystemen worden hersteld in geval van een ramp: een natuurlijke of manmade ramp zoals een brand of technische storing, zoals een storing van twee schijf in een RAID 5-array. Nood herstel Planning is het werk gewijd aan de voorbereiding van de acties die plaatsvindt in reactie op een catastrofale gebeurtenis. Noodherstel Beoordeling is een simulatie van een catastrofale gebeurtenis en/of de evaluatie van de nood herstel Plan van capaciteit voor de opgegeven herstel behoeften.

In het ideale geval nood herstel Plan behoort te vermelden hoe lang het herstel moeten nemen en de uiterste data base staat die de gebruikers kunnen verwachten. Bijvoorbeeld: "Na de overname van de opgegeven hardware, herstel moet zijn voltooid in 48 uur en gegevens wordt gegarandeerd alleen tot aan het einde van de vorige week." Het is meestal belangrijk dat beheer duidelijk op de hoogte worden gehouden van deze specificaties. Nood herstel beoordeling moeten kunnen de specificatie staven.

Een nood herstel Plan kan worden opgebouwd veel verschillende manieren, en kan allerlei soorten informatie (hoe hardware die bevatten communiceren wat, wie zijn de mensen die worden opgenomen in het geval van een ramp, hoe moeten ze worden opgenomen, die verantwoordelijk is voor het beheer van de planning, enzovoort). Dit artikel is gewijd alleen aan sommige eerste voorstellen daarom voor de technische realisatie van SQL Server.

Hieronder volgt een voorbeeld voor sites die niet op een 24-uurs werken basis (sites waarvoor windows onderhoud beschikbaar):

Voorbereiden voor nood gevallen, doet u het volgende elke dag (of wanneer de onderhouds venster is):
 1. Sluit SQL Server.
 2. Alle data base apparaatbestanden, bij voorkeur naar een andere computer kopiëren een ander gebouw (maar pas op voor net werk taakverdeling), en ook op een tape apparaat (met de server down, het apparaat bestanden kunnen worden gekopieerd als andere bestanden).
 3. Systeem log boeken op een veilige manier beheren. Vast leggen van de map waarin alle SQL Server-bestanden zich bevinden, met name het Master.dat bestand. Houd records van alle service packs voor zowel Windows NT Server en SQL Server. Bij houden van de netto-bibliotheken gebruikt, de beveiligingsmodus en het SA-wachtwoord.
 4. Een script basisfunctionaliteit voor het snel beoordelen minimale onderhouden mogelijkheid (Zie de opmerking aan het einde van dit artikel).
 5. Uitvoeren van data base te minimaliseren de hoeveelheid gegevens verloren tijdens de dag, en transactie log boek dumpen terwijl het systeem live is. Zie de SQL Server Books Online voor meer informatie over dump, laden en herstel procedures.
 6. Nood herstel volgt van tevoren op een andere beoordeling Server, en de stappen desgewenst wijzigen.
Herstellen na een storing is opgetreden, doet u het volgende na de verwerving geschikte vervangende hardware:
 1. Installeer Windows NT Server en laadt het juiste servicepack. Controleer of dat er passende domeinfunctionaliteit bestaat. Controleer bijvoorbeeld delen van bestanden werkt goed.
 2. Installeer SQL Server en laadt het juiste servicepack. Plaats de apparaat van de hoofd data base in dezelfde map als het oorspronkelijk werd geïnstalleerd. Ook de dezelfde-netwerkbibliotheek, beveiligingsmodus en als wacht woord selecteren voordat.
 3. Controleer of SQL Server goed werkt. Als de Windows NT Server naam is gewijzigd, sp_dropserver en sp_addserver gebruiken om te voldoen aan de Windows NT Server naam.
 4. Stop SQL Server.
 5. Verplaats alle bestanden van de data base apparaat terug naar hun oorspronkelijke locaties met inbegrip van het bestand Master.dat.
 6. De SQL Server opnieuw start.
 7. Als u een data base of transactie log boeken zijn beschikbaar na deze tijd, laden ze.
 8. Controleer de beschikbaarheid van het systeem. Uitvoeren van een script functie adequate exploitatie waarborgen. In het ideale geval voordat gebruikers worden vrij gegeven op de systeem tijd dienen DBCC CHECKDB en NEWALLOC op elke data base en DBCC TEXTALL en TEXTALLOC van deze data bases en tabellen met tekstvelden. Dit is om ervoor te zorgen dat de migratie proces wijzigt niet de bestanden op een ongewenste wijze.
 9. Na het uitvoeren van de DBCC-instructies bevat de data base consistent het test script functionaliteit slaagt, gebruikers toestaan te hervatten.
Hieronder volgt een voorbeeld voor websites waarvoor geen on line onderhoud Windows en die 7 dagen per week, 24 uur per dag worden uitgevoerd:

Voorbereiden voor een ramp, het volgende doen:
 1. Alle data bases, bij voorkeur naar een schijf op een andere regelmatig dump computer in een ander gebouw (maar pas op voor net werk taakverdeling), en ook een tape-apparaat. Transactie log boeken kunnen ook worden verwerkt.
 2. Systeem log boeken op een veilige manier beheren. Vast leggen van de map waarin alle SQL Server-bestanden zich bevinden, met name het Master.dat bestand. Houd records van alle service packs voor zowel Windows NT Server en SQL Server. Bij houden van de netto-bibliotheken gebruikt, de beveiligingsmodus en het SA-wachtwoord. Administratie van de opgegeven data base opties.
 3. Vast leggen in scripts alle formaat wijzigingen voor alle data bases en apparaten. Dit is cruciaal voor het vereenvoudigen van herstel in deze situatie!
 4. Een script basisfunctionaliteit voor het snel beoordelen minimale onderhouden mogelijkheid (Zie de opmerking onder aan dit artikel).
 5. Nood herstel volgt van tevoren op een andere beoordeling Server, en de stappen desgewenst wijzigen.
Herstellen na een storing is opgetreden na het verkrijgen van geschikte hardware:
 1. Installeer Windows NT Server en laadt het juiste servicepack. Controleer of dat er passende domeinfunctionaliteit bestaat. Controleer bijvoorbeeld delen van bestanden werkt goed.
 2. Installeer SQL Server en laadt het juiste servicepack. Zorg ervoor dat u Plaats het apparaat hoofd data base in dezelfde map als vóór. Ook Selecteer de dezelfde-netwerkbibliotheek, beveiligingsmodus en SA-wachtwoord als vóór.
 3. Controleer of SQL Server goed werkt. Als de Windows NT Server naam werd gewijzigd, sp_dropserver en sp_addserver in voeren de Windows NT Server naam.
 4. Create of alter alle apparaten en data bases van de scripts die zijn gemaakt in stap 3 van de vorige sectie hierboven. Data bases kunnen worden gemaakt voor het laden.
 5. Na alle apparaat bestanden en data bases, zijn formaat zoals ze op het tijd stip waren van de laatste dump, als de gebruiker aanmeldings informatie of de afstands bediening aanmeldingsgegevens van de server is aanzienlijk van de met dumping ingevoerde hoofd data base Ga verder met stap 5a. Anders, als ze niet essentieel, doorgaan met stap 6.

  1. SQL Server stoppen.
  2. Start SQL Server in de modus voor één gebruiker vanaf de opdracht regel "SQLSERVR - c -m".
  3. De hoofd data base laden vanaf de laatste dump van vóór de ramp is opgetreden.
  4. Na succes, stop en start SQL Server normaal. Doorgaan met stap 6.
 6. Elk van de gebruikers data bases van de invoer met dumping bestanden laden (en de transactie log boek dumpen, indien van toepassing).
 7. Stop en start de SQL-Server.
 8. Controleer de beschikbaarheid van het systeem. Als de hoofd data base niet is opnieuw geladen in stap 5 c, de data base opties instellen voor elke data base. Uitvoeren een script functionaliteit aan de adequate werking van SQL Server. In het ideale geval voordat gebruikers vrij op het systeem gegeven worden, moet tijd dat DBCC CHECKDB en NEWALLOC uitvoeren op elke data base en DBCC TEXTALL en TEXTALLOC op de data bases en tabellen met tekst velden. Dit is om ervoor te zorgen dat het migratie proces niet veranderen als heeft de bestanden op een ongewenste wijze.
 9. Na het uitvoeren van de DBCC-instructies bevat de data base consistent het test script functionaliteit slaagt, gebruikers toestaan te hervatten.
Beoordeling van de nood herstel biedt de controle van het plan en is bereikt door voldoende hardware, bieden de gedocumenteerde ramp richtlijnen voor herstel en een back-up SA of DBA (iemand die niet betrokken plan ontwikkeling) herstellen van het systeem op deze computer. Periodieke evaluaties van de nood herstel om te controleren of de vitaliteit van uitvoeren de huidige nood herstel Plan.

Als uw gegevens waardevol zijn, het belang van de beoordeling van de nood herstel kan niet genoeg worden benadrukt. Wat is het bedrijfs risico als u uw gegevens niet back-up? Wat zijn de kosten voor elk uur vertraging bij het ophalen van uw systeem back-up en wordt uitgevoerd? Dit is een situatie wordt ervan uitgegaan dat uw gegevens snel terug te vorderen; Controleer of het! De stappen zeer zorgvuldig van tevoren, begrijpen en minimaliseert u de stress en onzekerheid die zijn opgelegd door de omstandigheden van een toekomstige ramp.

Dit artikel is geschreven als een uitbreiding van de data base herstel punt op pagina 48 van de implementatie handleiding van Microsoft SQL Server 6. 5 (gevonden op de World Wide Web ophttp://www.Microsoft.com/SQL/Deploy.htm).Extra informatie over hoofd data base laden SQLSERVR DUMP kan worden gevonden in de SQL Server Books Online en in de Microsoft Knowledge Base.

Opmerking: "Basisfunctionaliteit script" is een partij van code die kan worden gebruikt om snel aantonen dat het wels lagen van de data base uit een perspectief van de specifieke toepassing. Meestal is dit een. SQL bestand met gegroepeerde SQL-opdrachten uitvoeren op de server vanaf ISQL. Voor andere toepassingen een bat-bestand is beter omdat het BCP en ISQL kan bevatten opdrachten. Dit script basisfunctionaliteit is zeer toepassingsspecifieke, en kan veel verschillende vormen aannemen. Bijvoorbeeld op een beslissing Support/rapportage systeem, het script mogelijk slechts een kopie van een paar van de belangrijkste rapportage query's; voor een online Trans act ion processing (OLTP) toepassing kan zijn de uitvoering van een partij van opgeslagen procedures uit te voeren, invoegen, bijwerken, en DELETE-instructies. Het doel is om te bevestigen, vanuit een perspectief bruto dat alles werkt zoals bedoeld. De basisfunctionaliteit script biedt een goed hulp middel voor de SA of DBA te kunnen zien dat de data base is opnieuw een levensvatbare staat, zonder afhankelijk van de eind gebruikers controle.

Eigenschappen

Artikel ID: 169039 - Laatste beoordeling: vrijdag 25 februari 2011 - Wijziging: 2.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft SQL Server 4.21a Standard Edition
 • Microsoft SQL Server 6.0 Standard Edition
 • Microsoft SQL Server 6.5 Standard Edition
Trefwoorden: 
kbenv kbhowto kbusage kbmt KB169039 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:169039
Vrijwaring inhoud KB-artikelen over niet langer ondersteunde producten
Dit artikel heeft betrekking op producten waarvoor Microsoft geen ondersteuning meer biedt. Daarom wordt dit artikel alleen in de huidige vorm aangeboden en wordt het niet meer bijgewerkt.

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com