PRB: Anti virus programma's veroorzaken Named Pipes verbinding probleem

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 170338 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
BelangrijkDit artikel bevat informatie waarmee u het beveiligingsinstellingen kunt verlagen of beveiligingsfuncties op een computer uit te schakelen. U kunt deze wijzigingen een specifiek probleem te omzeilen. Voordat u deze wijzigingen aanbrengt, raden wij aan het evalueren van de risico's die gekoppeld zijn aan deze oplossing implementeren in uw specifieke omgeving. Als u deze methode implementeert, nemen alle mogelijke extra maatregelen om uw systeem te beschermen.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Symptomen

Anti virus software op clientcomputers kan veroorzaken Named Pipes verbindingen met Microsoft SQL Server worden uitgevoerd. Kan de clienttoepassing reageert, lang duren of soms fout 231, "Verbinding bezet". In het log boek in SQL Server fout, fout 17832 "kan niet lezen aanmeldings pakket"vastgelegd. Verbindingen met SQL Server met een andere net werk protocol werken normaal.

Oorzaak

Wanneer de clienttoepassing vraagt een pipe te openen en de anti-virus software is geconfigureerd voor het scannen van alle bestanden, de anti virus software behandeld de pipe als een bestand en probeert te scannen. Dit resulteert in de opening de pipe is een "deny"-modus, waardoor de clientsoftware niet kan lezen of schrijven naar de pipe terwijl verbonden met de server. Na het openen van de pipe in deze modus wordt de client het aanmeldings pakket versturen is de server. Dit leidt tot fout 17832 'niet lezen aanmeldings pakket' verhogen in het log boek van SQL Server fout.

Andere Named Pipes verbindingen vanaf dezelfde client mislukt omdat de pipe al is geopend in de modus "deny" waardoor het gebruik van dezelfde pipe door deze verbindingen. Dit scenario leidt ontvangen fout 231 "Pipe bezet"of"Verbinding bezet".

Workaround

WaarschuwingDeze oplossing kan uw computer of net werk kwetsbaarder voor aanvallen door kwaad will ende gebruikers of schadelijke software zoals virussen doen. Wij raden u deze oplossing niet, maar verschaft u deze informatie zodat u deze oplossing naar eigen goeddunken kunt implementeren. Gebruik deze tijdelijke oplossing voor uw eigen risico.

BelangrijkDeze stappen kunnen het beveiligings risico vergroten. Deze stappen kunt ook uw computer of net werk kwetsbaarder voor aanvallen door kwaad will ende gebruikers of schadelijke software zoals virussen. Microsoft adviseert het proces dat in dit artikel wordt beschreven dat programma's werken zoals ze zijn bedoeld of om specifieke programma functies te implementeren. Voordat u deze wijzigingen aanbrengt, raden wij aan het evalueren van de risico's die gekoppeld zijn aan de implementatie van dit proces in uw specifieke omgeving. Als u dit proces te implementeren, nemen alle mogelijke extra maatregelen om uw systeem te beschermen. Wij raden u aan gebruik te maken van dit proces alleen als dat echt noodzakelijk is.

Probeer de volgende suggesties om dit probleem:
  • De anti virus software scant alleen programmabestanden configureren.
  • De anti virus software en evalueren de Named Pipes van SQL Server-verbinding.
  • Neem contact op met de leverancier van anti virus voor suggesties over het configureren van de software.

Eigenschappen

Artikel ID: 170338 - Laatste beoordeling: vrijdag 25 februari 2011 - Wijziging: 2.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft SQL Server 6.0 Standard Edition
  • Microsoft SQL Server 6.5 Standard Edition
Trefwoorden: 
kb3rdparty kbnetwork kbprb kbmt KB170338 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:170338
Vrijwaring inhoud KB-artikelen over niet langer ondersteunde producten
Dit artikel heeft betrekking op producten waarvoor Microsoft geen ondersteuning meer biedt. Daarom wordt dit artikel alleen in de huidige vorm aangeboden en wordt het niet meer bijgewerkt.

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com