A NUMLOCK bejelentkezési problémát okoz a hordozható számítógépeken

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 170903 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU170903
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Amikor a felhasználó megpróbál bejelentkezni a rendszerbe, akkor a NUMLOCK billentyű bekapcsolt állapotban van a hordozható számítógépeken. A felhasználó által begépelt jelszó sokszor nem megfelelő, mert sokszor nem ellenőrzi billentyűzet kijelzőét a jelszavának begépelése előtt.

Oka

Az alapértelmezés szerint a NUMLOCK bekapcsolt állapotban van.

A megoldás

Módosítható a beállítás a Rendszerleíró Adatbázis-szerkesztővel.

FIGYELMEZTETÉS : A Rendszerleíró Adatbázis-szerkesztő (Registry Editor) helytelen használata súlyos és az egész rendszert érintő problémákat okozhat, ami a Windows NT újra telepítését vonhatja maga után. A Microsoft nem garantálja, hogy a Rendszerleíró Adatbázis-szerkesztő (Registry Editor) használata következtében fellépő hibák kijavíthatóak. Ezt a segéd programot a saját felelősségére használhatja.

Normális körülmények között amikor a felhasználó bejelentkezik a beállításai végrehajtódnak, de a felhasználó bejelentkezése előtt az első bekapcsoláskor az alapértelmezett felhasználói profil beállításai lesznek érvényben. Az alapértelmezett felhasználó beállításait kell módosítani ahhoz, hogy a NUMLOCK kikapcsolt állapotba kerüljön. A billentyűzet bejegyzés tartalmazza a felhasználó beállításait, amit a Vezérlő pult Billentyűzet ablakban állított be. A bejegyzés a következő rendszerleíró adatbázis útvonalon érhető el:
   HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\Keyboard

   InitialKeyboardIndicators REG_SZ Number
       Default: 0

Állítsa be a megfelelő értéket. A 0 érték esetén a NumLock kikapcsolt állapotba kerül, miután a felhasználó bejelentkezett, 2-es érték esetén a NumLock bekapcsolt állapotban lesz. Ez a beállítás kijelentkezés vagy kikapcsolás után lép életbe, hogy megőrizze a NumLock állapotát.

A következő érték szintén változhat a felhasználó által végrehajtott beállítás hatására
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Keyboard és ugyanaz a rendszerleíró kulcs.

További információt a következő Microsoft Knowledge Base cikkben találhat:
102978 REG: User Preferences Entries, PART 3.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 170903 - Utolsó ellenőrzés: 2003. április 28. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows NT Workstation 4.0 Developer Edition
  • Microsoft Windows NT Server 4.0 Standard Edition
  • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
  • Microsoft Windows 2000 Server
  • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
Kulcsszavak: 
kbsetup kbprb KB170903
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com