XADM: Problemen met intensief CPU-gebruik door Store.exe oplossen

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 172813 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Samenvatting

In dit artikel worden de stappen beschreven voor het oplossen van problemen met intensief CPU-gebruik door Store.exe. Intensief CPU-gebruik betekent dat het CPU-gebruik van Store.exe voortdurend 90 tot 100% bedraagt. Het is echter normaal dat het CPU-gebruik van Store.exe op willekeurige momenten toeneemt, afhankelijk van de activiteit van het systeem.

Meer informatie

Aan de hand van de versies van Windows NT en Exchange Server die u uitvoert, kunt u vaststellen of het probleem kan worden verholpen met een servicepack of hotfix.

Voor Windows NT is een RPC-hotfix beschikbaar. Voor meer informatie raadpleegt u Microsoft Knowledge Base-artikel 159176XADM: Store reageert niet meer bij intensief CPU-gebruik

Als daarnaast Microsoft Exchange Server versie 4.0 met Service Pack 4 op de computer wordt uitgevoerd, past u de post-SP4-hotfix toe die zich bevindt op:
ftp://ftp.microsoft.com/bussys/exchange/exchange-public/fixes/eng/ exchg4.0/Post-SP4-Store
Alle servicepacks die nieuwer zijn dan de Post-SP4-Storefix, bevatten de hotfix.

Voor Exchange Server versies 5.0 en 5.5 raadpleegt u het volgende artikel in de Microsoft Knowledge Base:
181410, 'Store reageert niet meer bij intensief CPU-gebruik voor een thread' voor meer informatie.
Als geen van beide hotfixes een oplossing biedt voor het probleem of als de hotfixes al zijn toegepast, gaat u als volgt te werk:

 1. Stop het informatiearchief en start het opnieuw op. Is het probleem hiermee opgelost? Hoe lang duurt het voordat het informatiearchief is gestopt?
 2. Start zo mogelijk de server opnieuw op. Helpt dat?

  Als dat helpt, is het informatiearchief waarschijnlijk in orde en zorgt een 'externe' eenheid ervoor dat het archief vastloopt. Dit kan een beschadigd bericht, een connector of een toepassing zijn.
 3. Worden er reservekopieën gemaakt van de MTA-wachtrijen? Zijn de berichten inkomend of uitgaand?

  Als dat zo is, verwijdert u het oudste bericht om te kijken of het probleem daarmee is opgelost.
 4. Probeer de MTA en andere connectors te stoppen. Als het CPU-gebruik afneemt, is het waarschijnlijk een van de gestopte services die het probleem veroorzaakt.
 5. Controleer of er een zichzelf eindeloos herhalend bericht is dat dit probleem veroorzaakt. Berichtcontrole kan u hierbij helpen.

  1. Controleer ook of de bestanden Priv.edb of Pub.edb snel in omvang toenemen.
  2. Controleer de Mailbox Resources en de Public Folder Resources in het Exchange Server Administrator Program om te zien of er postbus- of openbare mappen zijn die snel in omvang toenemen.
 6. Kunnen de gebruikers e-mail verzenden en ontvangen? Reageren de clients snel of zijn ze langzaam?

  Deze informatie geeft aan of het informatiearchief is vastgelopen of gewoon bezet is.
 7. Controleer of er een probleem is met de bestanden van het informatiearchief. Hiertoe stopt u het informatiearchief, wijzigt u de naam van alle MDBDATA-mappen, maakt u nieuwe MDBDATA-mappen en start u het informatiearchief.

  Treedt het probleem opnieuw op?

  Als het probleem opnieuw optreedt, zit het probleem niet in de databasebestanden van het informatiearchief. Als het probleem niet opnieuw optreedt, zet u de oorspronkelijke databasebestanden terug en voert u de ISINTEG-patch uit.
 8. Worden er Exchange Server-toepassingen van derden uitgevoerd op het persoonlijke of het openbare informatiearchief op deze server?

  Controleer de huidige aanmeldingen in de eigenschappen van het persoonlijke informatiearchief en het openbare informatiearchief om vast te stellen of dergelijke programma's worden uitgevoerd op dit informatiearchief.

  Bij producten van derden kan Store.exe een intensief CPU-gebruik en geheugengebruik veroorzaken. Als er programma's van derden worden uitgevoerd op dit informatiearchief, probeert u de betreffende programma's te stoppen.
 9. Worden er viruscontroleprogramma's van derden uitgevoerd op deze server?

  Als dat zo is, probeert u deze programma's te stoppen.

  Wat is de grootte van de bestanden Priv.edb en Pub.edb? Is er voldoende vrije schijfruimte op alle stations? Het kan handig zijn een offline defragmentatie van de twee EDB-bestanden te plannen.
 10. Als geen van bovenstaande procedures een oplossing biedt, maakt u een reservekopie van de bestaande databasebestanden. Daarna voert u ISINTEG -fix -pri en ISINTEG -fix -pub uit.
Raadpleeg de volgende Microsoft Knowledge Base-artikelen voor meer informatie:
159297XADM: Intensief CPU-gebruik van Store.exe tijdens IS-onderhoud

159176XADM: Store reageert niet meer bij intensief CPU-gebruik

Eigenschappen

Artikel ID: 172813 - Laatste beoordeling: dinsdag 24 januari 2006 - Wijziging: 3.2
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Exchange Server 4.0 Standard Edition
 • Microsoft Exchange Server 5.0 Standard Edition
 • Microsoft Exchange Server 5.5 Standard Edition
Trefwoorden: 
kbhowto KB172813
Vrijwaring inhoud KB-artikelen over niet langer ondersteunde producten
Dit artikel heeft betrekking op producten waarvoor Microsoft geen ondersteuning meer biedt. Daarom wordt dit artikel alleen in de huidige vorm aangeboden en wordt het niet meer bijgewerkt.

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com