XL2000: Módszerek az Adatok kimentésére sérült fájlból

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 179871 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU179871
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ön többféle módszert alkalmazhat az adatok visszanyerésére amennyiben az Excel fájlja valamilyen okból megsérült. Ez a leírás tartalmazza ezeket a lehetőségeket, valamint hivatkozásokat más Microsoft Tudásbázis leírásokra, amelyek további részletes információkat adnak a megoldásokkal kapcsolatban.

Módszerek felsorolása az adatok kimentésére

 • Fájl mentése Hypertext Markup Language (HTML) formátumban.
 • Külső csatolás alkalmazása a sérült fájlra.
 • Ha a fájl megnyitható, akkor SYLK formátumba el lehet menteni.
 • Válassza a Visszatérés a mentett dokumentumból parancsot.
 • Ha van diagram a sérült fájlhoz csatolva, akkor használjon egy makrót az adatok kicsomagolásához.
 • Használja a Microsoft Excel fájl visszaállító (Recovery) makróját.
 • Nyissa meg a fájlt Microsoft Word alkalmazással.
 • Nyissa meg a fájlt Microsoft Excel Nézőke alkalmazással.

További információ

Fájl mentése Hypertext Markup Language (HTML) formátumban

Ha meg tudja nyitni a hibás Microsoft Excel fájlt, alkalmazhat egy "szűrőt", ha elmenti HTML formátumban, bezárja a fájlt, majd újra megnyitja azt. Ehhez tegye a következő lépéseket:
 1. A Fájl menüben kattintson a Mentés másként -re. A Fájl típus listában, kattintson a Web Page (*.htm, *.html) -re.
 2. A Mentés alatt, kattintson a Teljes munkafüzet -re, majd a Mentés -re.
 3. Zárja be a fájlt.
 4. Nyissa meg újra a fájlt Excel-ben.
 5. A Fájl menüben kattintson a Mentés másként -re. A Fájl típus listában kattintson a Microsoft Excel Munkafüzet -re. Változtassa meg a fájl nevét hogy létrehozzon egy új "szűrt" másolatot anélkül, hogy áthelyezné az eredeti fájlt.
MEGJEGYZÉS : Néhány tulajdonság elveszhet, amikor HTML formátumba ment.

Külső csatolás alkalmazása a sérült fájlra

A legtöbbször használható módszer az adatok visszanyerésére, hogy egy külső csatolást létesítünk a sérült fájllal egy másik fájlból. A fájl szerkezetének teljesnek kell lenni máskülönben a Microsoft Excel nem tudja olvasni ezeket az információkat.

Részletes információt a következő Microsoft Tudásbázis cikk tartalmaz:
214253 XL2000: Linking to Data in a Damaged File

Fájl mentése SYLK (Symbolic Link) formátumba

Amennyiben gyanús, hogy az Excel fájlja megsérült, de még sikerült megnyitni, akkor ezt a fájlt még meg lehet "szűrni" úgy, hogy elmenti SYLK formátumban, majd újra megnyitja.

Válassza a Visszatérés a mentett dokumentumból parancsot

Amennyiben még fájl mentés előtt a Microsoft Excel munkafüzet szerkesztése közben válik sérültté a fájl akkor a következő a teendő:

 1. Válassza a Fájl menü Megnyitás parancsát. A Megnyitás párbeszédpanelen válassza ki újra az éppen szerkesztett dokumentumot. A párbeszédpanel a "Visszatérés a mentett dokumentumra?" kérdéssel fog megjelenni.
 2. kattintson az Ok-ra, és az éppen használt a .xls újbóli megnyitásra kerül az eredetileg elmentett formában.

Ha van diagram a sérült fájlhoz csatolva, akkor használjon egy makrót az adatok kicsomagolásához

Az 5.0–ás Excelben vagy a későbbiekben, az adatok visszanyerhetőek egy diagramból, még akkor is ha az adatok egy belső munkafüzeten vagy munkalapon vannak. Ez a viselkedés igen hasznos lehet amikor egy diagram egy másik fájlból lett elkészítve vagy egy másik fájlra mutat, abba becsatolva, és más módon nem állítható vissza.

Amikor a diagramhoz tartozó forrás adatok elvesznek, akkor magukat az adatokat visszanyerheti a diagramból, egy Visual basic makró használatával.

Részletes információt a következő Microsoft Tudásbázis cikk tartalmaz:
213814 XL2000: Macro to Extract Data from a Chart

Használja a Microsoft Excel fájl visszaállító (Recovery) makróját

Ha nem tud megnyitni egy Excel munkafüzetet, akkor használhatja a Microsoft Excel visszaállító makróját a munkalapok, XLM moduloldalak, és moduloldalak helyrehozásához. Ez a makró továbbá készít egy log fájlt, ezért később azonosítani tudja a hiba okát amikor az adatokat egyik munkalapról a másikba viszi át. Ha a Microsoft Excel Helyreállító makrója is leáll, akkor nézze meg az utolsó log fájlt, hogy megállapíthassa mely elemek okozták a hibát. Utána hozza létre a munkalapot immár ezen elemek nélkül.

Bővebb információt talál erről a makróról és használatáról, ha megnézi az alábbi Internet címet. Itt a makrót is letöltheti:
http://www.microsoft.com/office/ork/

Fájl megnyitása Microsoft Word vagy Wordpad alkalmazással

Amennyiben van Microsoft Excel konverter telepítve, akkor az Excel munkafüzet megnyitható a Microsoft Word-el. Ha a fájlt sikerült Word-el megnyitni, akkor modult, makrót, párbeszédet, grafikont, vagy egyéb beágyazott objektumokat nem lehet megmenteni, valamint a cella formázások is elvesznek. Ebben az esetben csak az adatok jelennek meg Word táblában, melyek megmenthetők.

Ezen kívül az Excel adatokat Microsoft WordPadben is megnézheti ha a fájl megnyílik, akkor a Visual basic kódot visszaállíthatja a modulokban és az osztálymodulokban keressen rá a "Sub" vagy "Function" szavakra a kódban.

Fájl megnyitása Microsoft Excel Viewer alkalmazással

Amennyiben van Microsoft Excel Viewer (nézőke) installálva, akkor az Excel munkafüzet megnyitható a Microsoft Excel nézőkével. Ha a fájlt sikerült nézőkével megnyitni, akkor modul, makró, párbeszéd, grafikon, vagy egyéb beágyazott objektumokat nem lehet megmenteni, valamint a cella formázások is elvesznek. Ebben az esetben csak az adatok jelennek meg.

A Microsoft Excel Viewer letölthető a következő Microsoft Web címről:
http://officeupdate.com/2000/downloadDetails/xlviewer.htm?s=/downloadCatalog/dldExcel.asp

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 179871 - Utolsó ellenőrzés: 2011. szeptember 19. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Excel 2000 Standard Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto KB179871
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com