ID на статията: 181050 - Преглед на продукти, за които се отнася тази статия.
Разгъване на всички | Сгъване на всички

СИМПТОМИ

Когато се свържете към уеб сайт, който се изпълнява известно време, преди да върне информация към Internet Explorer, може да получите едно от следните съобщения за грешка.

Съобщение за грешка 1
Грешка 10060 на Microsoft Internet Explorer "времето на свързване е изтекло".
Съобщение за грешка 2
Internet Explorer не може да отвори интернет сайта <уеб адрес>. Времето за операцията изтече.
Съобщение за грешка 3
Страницата не може да бъде показана. Не може да се намери сървърът или DNS грешка.

ПРИЧИНА

Internet Explorer налага време на изчакване за връщане на данни от сървъра. По подразбиране ограничението на времето за изчакване е както следва:
Сгъване на таблицатаРазгъване на таблицата
Internet Explorer 4.0 и Internet Explorer 4.015 минути
Internet Explorer 5. x и Internet Explorer 6.x60 минути
Internet Explorer 7 и Internet Explorer 860 минути

Когато сървърът изпитва проблем, Internet Explorer не изчаква безкрайно връщане на данни от сървъра.Приложения, които използват API на WinINet директно, ще получат следните стойности на ReceiveTimeout:

Сгъване на таблицатаРазгъване на таблицата
WinINet.dll версия 4.x5 минути
WinINet.dll версии 5.x и 6.x60 минути
WinINet.dll версии 7.x и 8.x30 секунди

Можете да намерите версията на WinINet.dll в директорията %windir%\system32.
РАЗРЕШЕНИЕ

Ако страницата не върне нищо в рамките на няколко минути, много потребители имат усещане, че е възникнал проблем, и спират процеса. Следователно, трябва да конструирате своите сървърни процеси така, че да връщат данни в рамките на приблизително пет минути, за да не трябва потребителите да изчакват дълго време.

Обикновено можете да разделите дългите процеси на по-малки парчета. Или сървърът може да върне данни за състоянието, за да съобщи на потребителите какво става с процеса. Освен това можете да създадете дълъг процес на сървъра, който има подход, който е асинхронен или се базира на съобщения, така че да се върне незабавно към потребителя след подаване на заданието, а след това да уведоми потребителя, че дългият процес е завършил.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Важно Този раздел, метод или задача съдържа информация за модифициране на системния регистър. Имайте предвид, че при неправилна промяна на системния регистър е възможно да възникнат сериозни проблеми. Затова следвайте внимателно тези стъпки. За допълнителна защита направете резервно копие на системния регистър, преди да го промените. В случай на възникване на проблем чрез това копие ще можете да възстановите системния регистър. За допълнителна информация как да направите резервно копие на системния регистър или да го възстановите, щракнете върху следния номер на статия от Базата знания на Microsoft, за да я прегледате:
322756 Създаване на резервно копие и възстановяване на системния регистър в Windows
Въпреки че Microsoft не насърчава този подход, можете да промените настройката по подразбиране на времето за изчакване за Internet Explorer.

За да сменим настройката на време на изчакване по подразбиране на 5 минути за Internet Explorer, отидете на раздела "Решете моя проблем". Ако предпочитате да решите проблема сами, отидете на раздела "Нека реша проблема сам".

Решете моя проблемЗа да решите автоматично този проблем, щракнете върху бутона или връзката Fix it. Щракнете върху Изпълнение в диалоговия прозорец Изтегляне на файлове и следвайте стъпките в съветника "Fix it".


Решаване на проблема
Microsoft Fix it 50600

Забележки
 • Това автоматично коригиране ще промени настройката по подразбиране на времето за изчакване на 5 минути за Internet Explorer.
 • Възможно е този съветник да е само на английски език. Автоматичната корекция обаче работи и за други езикови версии на Windows.
 • Ако не сте на проблемния компютър, можете да запишете решението на проблема на флаш устройство или компактдиск и след това да го изпълните на проблемния компютър.

След това отидете на раздела "Това реши ли проблема?".Нека реша проблема сам

За да смените настройката на време на изчакване по подразбиране за Internet Explorer в Internet Explorer 4.0 Service Pack 1 (SP1) или по-нова версия, изпълнете следните стъпки:
 1. Стартирайте редактора на системния регистър.
 2. Намерете следния подключ:
  HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings
 3. В този подключ добавете запис ReceiveTimeout (Време на изчакване за получаване) тип DWORD, който има стойност (<брой секунди>)*1000. Ако например искате продължителността на времето на изчакване да е 8 минути, задайте стойността на записа ReceiveTimeout на 480000 (<480>*1000).
 4. Рестартирайте компютъра.
Забележка Тази настройка става ново глобално време на изчакване, което се отнася както за Internet Explorer, така и за всяко приложение на WinINet.

Това реши ли проблема?

 • Проверете дали проблемът е решен. Ако е решен, не е необходимо да четете по-нататък в този раздел. Ако проблемът не е решен, може да се обърнете към поддръжката.
 • Ще ви бъдем признателни за предоставената от вас обратна информация. За да предоставите обратна информация или да съобщите за проблеми с това решение, добавете коментар в блога "Решете моя проблем" или ни изпратете имейл.

БИБЛИОГРАФИЯ

За повече информация как да разработват уеб базирани решения за Internet Explorer, посетете следните уеб сайтове на Microsoft:
http://msdn.microsoft.com/ie/

http://support.microsoft.com/iep
Note This is a "FAST PUBLISH" article created directly from within the Microsoft support organization. The information contained herein is provided as-is in response to emerging issues. As a result of the speed in making it available, the materials may include typographical errors and may be revised at any time without notice. See Terms of Use for other considerations.

Свойства

ID на статията: 181050 - Последна рецензия: 27 февруари 2012 г. - Редакция: 1.0
ВАЖИ ЗА:
 • Microsoft Internet Explorer 6.0
 • Windows Internet Explorer 7
 • Windows Internet Explorer 8
Ключови думи: 
kbenv kberrmsg kbnavigation kbprb kbmsifixme kbfixme KB181050

Изпратете обратна информация

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com