Pogreška "connection timed out" (veza je prekinuta zbog isteka vremena) u pregledniku Internet Explorer kada poslužitelj ne reagira

Prijevod članka Prijevod članka
ID članka: 181050 - Pregledajte proizvode na koje se odnosi ovaj članak.
Proširi sve | Sažmi sve

SIMPTOMI

Prilikom povezivanja na web-mjesto koje se neko vrijeme učitava prije nego što pošalje informacije pregledniku Internet Explorer možete primiti jednu od sljedećih poruka o pogrešci.

Prva poruka o pogrešci
Microsoft Internet Explorer error 10060 connection timed out. (Pogreška preglednika Microsoft Internet Explorer 10060 veza je istekla.)
Druga poruka o pogrešci
Internet Explorer cannot open the Internet site <Web address>. (Internet Explorer ne može otvoriti web-mjesto.) The operation timed out. (Operacija je istekla.)
Treća poruka o pogrešci
The page cannot be displayed. (Stranicu nije moguće prikazati.) Cannot find server or DNS Error. (Nije pronađen poslužitelj ili je došlo do DNS pogreške.)

UZROK

Internet Explorer ograničava vrijeme za vraćanje podataka s poslužitelja. Prema zadanim postavkama ograničenje za istek je sljedeće:
Sažmi ovu tablicuProširi ovu tablicu
Internet Explorer 4.0 i Internet Explorer 4.015 minuta
Internet Explorer 5.x i Internet Explorer 6.x60 minuta
Internet Explorer 7 i Internet Explorer 860 minuta

Kada postoji problem s poslužiteljem, Internet Explorer neće beskonačno čekati da poslužitelj vrati podatke.Aplikacije koje izravno koriste WinINet API imat će sljedeće vrijednosti za ReceiveTimeout:

Sažmi ovu tablicuProširi ovu tablicu
WinINet.dll verzija 4.x5 minuta
WinINet.dll verzije 5.x i 6.x60 minuta
WinINet.dll verzije 7.x i 8.x30 sekundi

Verziju datoteke WinINet.dll možete pronaći u mapi %windir%\system32.
RJEŠENJE

Ako stranica ne vrati podatke nakon nekoliko minuta, mnogo korisnika zaključit će da je došlo do problema i zaustavit će proces. Stoga biste svoje poslužiteljske procese trebali dizajnirati tako da podatke vraćaju u roku od približno pet minuta da korisnici ne bi trebali dugo čekati.

Duge procese obično možete podijeliti na manje dijelove. Poslužitelj, isto tako, može vratiti statusne podatke i korisnike na taj način informirati o procesu. Nadalje, možete napraviti duge poslužiteljske procese koji koriste pristup koji se temelji na porukama ili asinkroni pristup tako da se podaci odmah vraćaju korisniku nakon što se zadatak podnese, a korisnika se zatim obavješćuje kada je dugi proces završio.

DODATNE INFORMACIJE

Važno Ovaj odjeljak, postupak ili zadatak sadrži upute za izmjenu registra. No nepravilnim izmjenama registra možete prouzročiti ozbiljne probleme. Zato pažljivo slijedite ove upute. Radi dodatne zaštite prije izmjene stvorite sigurnosnu kopiju registra. Na taj ćete način moći vratiti registar ako se pojave problemi. Dodatne informacije o sigurnosnom kopiranju i vraćanju registra potražite u članku iz Microsoftove baze znanja pod brojem
322756 Sigurnosno kopiranje i vraćanje registra u sustavu Windows (Tekst je možda na engleskom)
Iako Microsoft ne preporuča ovaj pristup, možete promijeniti postavku zadanog isteka za Internet Explorer.

Da bismo umjesto vas promijenili zadanu vrijednost isteka vremena za Internet Explorer na 5 minuta, idite na odjeljak "Popravite mi to". Ako biste radije sami riješili problem, prijeđite na odjeljak "Popravit ću to sam".

Popravite mi toDa biste automatski riješili problem, kliknite gumb ili vezu Fix it (Popravak). U dijaloškom okviru File Download (Preuzimanje datoteke) kliknite Run (Pokreni), a zatim slijedite korake u čarobnjaku za popravak.


Riješi taj problem
Microsoftov popravak 50600

Napomene
 • Ovaj automatski ispravak promijenit će zadanu postavku isteka vremena za Internet Explorer na 5 minuta.
 • Čarobnjak je možda samo na engleskom jeziku. No automatski popravak funkcionira i u verzijama sustava Windows na drugim jezicima.
 • Ako trenutno ne radite na računalu na kojemu se pojavljuje problem, rješenje za popravak možete spremiti na izbrisivi memorijski pogon ili na CD, a zatim ga pokrenuti na računalu na kojem se problem pojavljuje.

Zatim prijeđite na odjeljak "Je li to riješilo problem?".Popravit ću to sam

Da biste promijenili zadanu postavku isteka za Internet Explorer u pregledniku Internet Explorer sa servisnim paketom Service Pack 1 (SP1) ili novijoj verziji, pratite ove korake:
 1. Pokrenite Uređivač registra.
 2. Potražite sljedeći potključ:
  HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings
 3. U tom potključu dodajte unos ReceiveTimeout DWORD vrijednosti (<broj sekundi>)*1000. Ako, na primjer, želite da trajanje isteka bude 8 minuta, vrijednost unosa ReceiveTimeout postavite na 480000 (<480>*1000).
 4. Ponovno pokrenite računalo.
Napomena Ova postavka postat će novi globalni istek koji će se primjenjivati i na Internet Explorer i na sve WinINet aplikacije.

Je li to riješilo problem?

 • Provjerite je li problem riješen. Ako je problem riješen, gotovi ste s ovim odjeljkom. Ako problem nije riješen, obratite se službi za podršku.
 • Voljeli bismo od vas dobiti povratne informacije. Da biste nam poslali povratne informacije ili prijavili eventualne probleme s ovim rješenjem, ostavite komentar na blogu "Popravite mi to" ili nam pošaljite poruku e-pošte.

REFERENCE

Dodatne informacije o razvoju web-rješenja za Microsoft Internet Explorer potražite na sljedećim Microsoftovim web-mjestima:
http://msdn.microsoft.com/ie/

http://support.microsoft.com/iep?ln=hr
Note This is a "FAST PUBLISH" article created directly from within the Microsoft support organization. The information contained herein is provided as-is in response to emerging issues. As a result of the speed in making it available, the materials may include typographical errors and may be revised at any time without notice. See Terms of Use for other considerations.

Svojstva

ID članka: 181050 - Posljednja izmjena: 27. veljače 2012. - Revizija: 1.0
ODNOSI SE NA:
 • Microsoft Internet Explorer 6.0
 • Windows Internet Explorer 7
 • Windows Internet Explorer 8
Ključne riječi: 
kbenv kberrmsg kbnavigation kbprb kbmsifixme kbfixme KB181050

Pošaljite povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com