Cikk azonosítója: 181050 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Ha olyan webhelyet látogat meg az Internet Explorer böngészővel, mely csak kis idő múlva jeleníti meg a kért weblapot, a böngésző az alábbi hibaüzenetek valamelyikét jelenítheti meg:

1. hibaüzenet:
A Microsoft Internet Explorer 10060-as jelű hibája: A kapcsolat a határidő lejárta miatt megszakadt.
2. hibaüzenet:
Az Internet Explorer nem tudja megnyitni a következő internetes helyet: <webcím>. A művelet időtúllépés miatt megszakadt.
3. hibaüzenet
A lap nem jeleníthető meg. A kiszolgáló nem található, vagy DNS-hiba történt.

Oka

Az Internet Explorer csak egy adott ideig vár a kiszolgálótól érkező adatokra. Ez az időhatár vagy időkorlát az alábbiak szerint alakul:
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
Internet Explorer 4.0 és Internet Explorer 4.01:5 perc
Internet Explorer 5.x és Explorer 6.x:60 perc
Internet Explorer 7 és Internet Explorer 8:60 perc

Ha a kiszolgálón probléma lép fel, az Internet Explorer nem vár a végtelenségig a kiszolgáló adataira.A közvetlenül a WinINet programozási felületet használó alkalmazások esetén az időkorlátot jelző ReceiveTimeout tulajdonság értékei az alábbiak:

A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
WinINet.dll 4.x:5 perc
WinINet.dll 5.x és 6.x:60 perc
WinINet.dll 7.x és 8.x:30 másodperc

A WinINet.dll fájl a %windir%\system32 mappában található, és tulajdonságai között állapítható meg verziószáma.
A megoldás

Sok felhasználó problémaként érzékeli, ha egy oldal nem ad vissza adatot néhány percen belül, és leállítják a lapbetöltést. A kiszolgálói folyamatokat ezért tanácsos úgy kialakítani, hogy hozzávetőlegesen öt percen belül megérkezzen a válasz, mivel így a felhasználóknak nem kell sokáig várakozniuk.

A hosszú folyamatok rendszerint több kisebb részfolyamatra bonthatók. A kiszolgálók állapotadatok küldésével is tájékoztathatják a felhasználókat az adott folyamatok előrehaladásáról. Az üzenetalapú és az aszinkron modellt alkalmazó hosszú folyamatok úgy is kialakíthatók, hogy a vezérlés azonnal visszakerüljön a felhasználóhoz a folyamat indítása után, és a hosszú folyamat végén értesítést kapjon annak befejeződéséről.

További információ

Fontos: Az alábbi szakasz, módszer vagy feladat a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt célszerű biztonsági másolatot készíteni, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows rendszerben
Bár a Microsoft nem javasolja ezt a módszert, a felhasználó módosíthatja az Internet Explorer időkorlátját.

Ha automatikusan szeretné módosítani az Internet Explorer alapértelmezett időkorlátját az 5 perces értékre, folytassa a cikket az Automatikus javítás szakasszal. Ha a probléma javítását saját kezűleg kívánja elvégezni, folytassa a „Kézi javítás” című résszel.

Automatikus javításA probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra vagy a fölötte látható gombra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az automatikus javítási varázsló lépéseit.


A probléma javítása
Microsoft Fix it 50600

Megjegyzések:
 • Az automatikus javítás 5 percre állítja az Internet Explorer alapértelmezett időkorlátját.
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi verziójában is működik.
 • Ha ezt a cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, az automatikus javítást mentse egy USB-meghajtóra vagy CD-re, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.

Ezt követően folytassa az olvasást a „Megoldódott a probléma?” című szakasszal.Kézi javítás

Az alapértelmezett időkorlát módosításának menete az Internet Explorer 4.0 SP1 és újabb verzióiban:
 1. Indítsa el a beállításszerkesztőt.
 2. Keresse meg a következő kulcsot:
  HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings
 3. A kulcsban hozzon létre egy ReceiveTimeout nevű, DWORD (duplaszó) típusú azonosítót, melynek értéke (<időkorlát másodpercben>)*1000. Ha például 8 perces időkorlátot szeretne beállítani, a ReceiveTimeout azonosítónak a 480000 (<480>*1000) értéket kell adnia.
 4. Indítsa újra a számítógépet.
Megjegyzés: A beállított érték globális időkorláttá válik, azaz az Internet Explorer mellett a WinINet felületet használó összes alkalmazás is ezt fogja használni.

Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha a probléma megoldódott, nincs más teendője. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 • Örömmel várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne bejelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mailt.

Hivatkozások

Az Internet Explorer böngészőt használó webes megoldások fejlesztésével kapcsolatban további információkat talál a Microsoft alábbi webhelyein:
http://msdn.microsoft.com/ie/

http://support.microsoft.com/iep

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 181050 - Utolsó ellenőrzés: 2012. február 27. - Verziószám: 4.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Internet Explorer 6.0
 • Windows Internet Explorer 7
 • Windows Internet Explorer 8
Kulcsszavak: 
kbenv kberrmsg kbnavigation kbprb kbmsifixme kbfixme KB181050
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com