Artikel ID: 181050 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Symptomen

Wanneer u verbinding maakt met een website die een tijdje bezig is voordat gegevens aan Internet Explorer worden geretourneerd, verschijnt een van de volgende foutberichten:

Foutbericht 1
Microsoft Internet Explorer fout 10060 er heeft een time-out plaatsgevonden voor de verbinding.
Foutbericht 2
De website <webadres> kan niet worden geopend door Internet Explorer. Er heeft een time-out van de bewerking plaatsgevonden.
Foutbericht 3
De pagina kan niet worden weergegeven. Kan de server niet vinden of DNS-fout

Oorzaak

Internet Explorer legt een time-outlimiet op waarbinnen de server gegevens moet retourneren. Standaard is de maximale time-out als volgt:
Deze tabel samenvouwenDeze tabel uitklappen
Internet Explorer 4,0 en Internet Explorer 4,015 minuten
Internet Explorer 5.x en Internet Explorer 6.x60 minuten
Internet Explorer 7 en Internet Explorer 860 minuten

Wanneer de server een probleem heeft, blijft Internet Explorer niet eindeloos wachten tot de server gegevens retourneert.Toepassingen die rechtstreeks gebruikmaken van de WinINet-API krijgen te maken met de volgende ReceiveTimeout-waarden:

Deze tabel samenvouwenDeze tabel uitklappen
WinINet.dll versie 4.x5 minuten
WinINet.dll versies 5.x en 6.x60 minuten
WinINet.dll versie 7.x en 8.x30 seconden

De versie van WinINet.dll kunt u vinden in de map %windir%\system32.
Oplossing

Als de server niet binnen enkele minuten reageert, nemen veel gebruikers doorgaans aan dat er een probleem is opgetreden en breken ze het proces af. Stel de serverprocessen daarom zodanig in dat er binnen ongeveer vijf minuten gegevens worden geretourneerd en dat gebruikers niet lang hoeven te wachten.

U kunt meestal lange processen in kleinere delen opsplitsen. Of de server kan statusgegevens retourneren om gebruikers op de hoogte te houden van het proces. Daarnaast kunt u lange serverprocessen maken met een op berichten gebaseerde of asynchrone benadering. De server keert bij deze benadering onmiddellijk nadat de taak is ingediend en stelt de gebruiker op de hoogte nadat het lange proces is voltooid.

Meer informatie

Belangrijk Deze sectie, methode of taak bevat stappen voor het bewerken van het register. Als u het register onjuist bewerkt, kunnen er echter grote problemen optreden. Het is dan ook belangrijk dat u deze stappen zorgvuldig uitvoert. Maak tevens een back-up van het register voordat u wijzigingen aanbrengt. Als er een probleem optreedt, kunt u het register altijd nog herstellen. Als u meer informatie wilt over het maken van een back-up van het register en het herstellen van het register, klikt u op het volgende artikelnummer, zodat het desbetreffende Microsoft Knowledge Base-artikel wordt weergegeven:
322756 Back-ups van het register maken en het register terugzetten in Windows
Hoewel dit niet wordt aangeraden, kunt u de standaard time-out-instelling voor Internet Explorer wijzigen.

Als u de standaardtime-outperiode voor Internet Explorer door ons wilt laten wijzigen in 5 minuten, gaat u naar de sectie Het probleem voor mij oplossen. Als u dit probleem liever zelf oplost, gaat u naar de sectie Dit probleem zelf oplossen.

Het probleem voor mij oplossenAls u dit probleem automatisch wilt oplossen, klikt u op de knop of koppeling Dit probleem oplossen. Klik vervolgens op Uitvoeren in het dialoogvenster Bestand downloaden en volg de stappen in de wizard.


Dit probleem oplossen
Microsoft Fix it 50600

Opmerkingen
 • Door deze automatische correctie wordt de standaardinstelling voor time-out voor Internet Explorer gewijzigd in 5 minuten.
 • Deze wizard is mogelijk alleen beschikbaar in het Engels. De automatische correctie werkt echter ook voor andere taalversies van Windows.
 • Als u niet op de computer werkt waarop het probleem optreedt, kunt u de Fix it-oplossing opslaan op een flashstation of een cd, zodat u deze software kunt uitvoeren op de computer waarop het probleem optreedt.

Ga vervolgens naar de sectie Is het probleem opgelost?Dit probleem zelf oplossen

Als u de standaardinstelling voor time-out voor Internet Explorer wilt wijzigen in Internet Explorer 4.0 Service Pack 1 (SP1) of een latere versie, volgt u de volgende stappen:
 1. Start de Register-editor.
 2. Zoek de volgende subsleutel:
  HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings
 3. Voeg binnen deze subsleutel een DWORD ReceiveTimeout toe met een waarde (<aantal seconden>)*1000. Als u bijvoorbeeld wilt dat de duur van de time-out 8 minuten is, stelt u de waarde van de ReceiveTimeout in op 480000 (<480>*1000).
 4. Start de computer opnieuw op.
Opmerking Deze instelling wordt de nieuwe algemene time-out die zowel voor Internet Explorer als voor elke andere WinINet-toepassing geldt.

Is het probleem opgelost?

 • Controleer of het probleem is opgelost. Als het probleem is opgelost, bent u klaar met deze sectie. Als het probleem niet is verholpen, kunt u contact opnemen met de ondersteuning.
 • Wij stellen uw feedback op prijs. Als u feedback hebt of als u problemen met deze oplossing wilt rapporteren, kunt u een bericht plaatsen op het blog Het probleem voor mij oplossen of u kunt ons een e-mail sturen.

Referenties

Bezoek de volgende Microsoft-websites voor meer informatie over het ontwikkelen van weboplossingen voor Internet Explorer:
http://msdn.microsoft.com/nl-nl/ie/

http://support.microsoft.com/iep

Eigenschappen

Artikel ID: 181050 - Laatste beoordeling: maandag 27 februari 2012 - Wijziging: 4.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Internet Explorer 6.0
 • Windows Internet Explorer 7
 • Windows Internet Explorer 8
Trefwoorden: 
kbenv kberrmsg kbnavigation kbprb kbmsifixme kbfixme KB181050

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com