A Windows Regisztrációs Adatbázis Ellenőrző leírása (Scanreg.exe)

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 183887 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU183887
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Amikor sikeresen elindítja a számítógépet, egyszer egy nap a Windows Regisztrációs Adatbázis Ellenőrzője egy biztonsági másolatot készít a rendszer fájlokról és a regisztrációs adatbázis konfigurációs információiról (beleértve a felhasználó jogosultsági információit, protokoll kötéseket, alkalmazások beállításait, felhasználói beállításokat). Többek között a következő fájlokról készül biztonsági mentés: System.dat, User.dat, System.ini, Win.ini.

További információ

Windows Regisztrációs Adatbázis Ellenőrző automatikusan ellenőrzi a Rendszernyilvántartás helytelen bejegyzéseit és üres adattömbjeit, amikor elindul. Ha egy helytelen bejegyzést észlelt, Windows Regisztrációs Adatbázis Ellenőrző automatikusan visszaállítja az előzőnapi mentést. Ez egyenértékű a scanreg /autorun uttatásával parancssorból. Ha nincs biztonsági másolat a Windows Regisztrációs Adatbázis Ellenőrző megpróbálja helyreállítani a nyilvántartást. Ez a művelet egyenértékű a scanreg /fix parancs futtatásával parancssorból. Ha a Nyilvántartás több mint 500K üres adattömböt tartalmaz, a Windows Regisztrációs Adatbázis Ellenőrző automatikusan optimalizálja.

A Windows 98 telepítője a Windows Regisztrációs Adatbázis Ellenőrző futtatásával ellenőrzi a meglévő Rendszernyilvántartás sértetlenségét, mielőtt elvégzi a frissítést. Ha sérülést talál benne, megpróbálja azt automatikusan javítani.

A Windows Regisztrációs Adatbázis Ellenőrző védett módú verziója (ScanregW.exe) el tud készíteni egy biztonsági másolatot a rendszerfájlokról és ellenőrzi tudja , hogy a nyilvántartás tartalmaz-e hibás bejegyzéseket. Ha érvénytelen bejegyzést észlelt, akkor megoldásként a Windows Regisztrációs Adatbázis Ellenőrző valós módú verziójára (Scanreg.exe) hivatkozik.

A Windows Regisztrációs Adatbázis Ellenőrzőt, a Scanreg.ini fájlal lehet konfigurálni. A konfigurálás a következő beállítási lehetőségeket foglalja magában:
 • Engedélyezi vagy Tiltja az eszközt
 • Fenntartott biztonsági másolatok számát (ötnél kevesebb ajánlott)
 • A biztonsági másolatokat tartalmazó mappa helyét
 • Beállítási lehetőség további fájlok mentéséhez
A Scanreg.ini-ről további információt a következő Microsoft Knoledge Base cikkben talál:
183603 Hogyan lehet testre szabni a Regisztrációs Adatbázis Ellenőrző beállításait
A Windows Regisztrációs Adatbázis Ellenőrző futtatásához kattintson a Start menü Futtatás pontjára és írja be scanregw.exe a megnyitás dobozba, majd kattintson az OK gombra.

MEGJEGYZÉS : A Windows Regisztrációs Adatbázis Ellenőrző /restore kapcsolójának használatához a Windows-t csak parancssor módban kell elindítani. Ha az előzőek alapján járt el, akkor, ha létezik, öt biztonsági másolat közül választhat.

Egyéni fájlok visszaállítása

Egyéni fájlok visszaállításához a következőket tegye:
 1. Kattintson a Start -ra, mutasson a Keresésre , majd kattintson a Fájlok vagy Mappák -ra.
 2. A Név dobozba írja be rb0*.cab , majd kattintson a Keresés most -ra.
 3. Duplán kattintson azon a Kabinet fájlon, amelyikből vissza szeretné állítani az adott fájlt.
 4. Jobb egérgombbal kattintva a visszaállítandó fájlon, a Gyorsmenüből válassza az Extract , parancsot, majd válassza ki azt a mappát, ahová el akarja helyezni a fájlt.
 5. Indítsa újra a számítógépet MS-DOS módban (a Windows Millennium Edition-ben ez azt jelenti, hogy indítsa újra a Windows Millennium Edition indító lemezzel).
 6. Másolja a kitömörített fájlt a megfelelő mappába. Ne felejtse el, hogy a registry .dat fájl általában rejtett vagy csak olvasható, így használnia kell az attrib és a copy parancsokat is hogy áthelyezze a már meglévő fájlt az újonnan kitömörítettel.

A Regisztrációs Adatbázis Ellenőrzővel kapcsolatban felmerült ismert kérdések

Ha a Regisztrációs Adatbázis tartalmaz olyan bejegyzést, amelyik hivatkozik egy fájlra (mint például egy .VXD fájlra), ami már nem létezik, a Javító eszköz ezt a bejegyzést nem javítja. Az ilyen hibák nem konkrétan sérülésre utalnak, és ha szeretné, manuálisan el is tudja távolítani azt. Az ilyen jellegű hibákról információt a Microsoft Knowledge Base következő cikkében talál:
132008 Hibaüzenet: Nem talál egy eszköz fájlt, ami lehet, hogy szükséges...
Meghatározott méretű konvencionális memóriára van szükség a Regisztrációs Adatbázis Ellenőrzőnek, amit a Rendszernyilvántartás mérete határoz meg. Lehet, hogy 580K vagy több szabad konvencionális memóriára is szüksége lehet a teljes javítási eljáráshoz. Ha találkozik egy Kevés a memória hibaüzenettel, akkor optimalizálja a rendszert, hogy legyen elég szabad konvencionális memóriája. A memória foglalás optimalizálásához információt a Microsoft Knowledge Base következő cikkében talál:
134399 Hogyan tudja növelni a szabad konvencionális memóriát az MS-DOS alapú programok futtatásához
MEGJEGYZÉS : A Regisztrációs Adatbázis Ellenőrző helyes működéséhez XMS memóriára is szükség van, így az nem futtatható, ha a számítógépet Csak parancssor csökkentett módban indítja el. Kivétel ez alól a scanreg /restore parancs, amely az egyetlen scanreg funkció, amely az XMSmemória nélkül is futtatható.

Hivatkozások

További információt a Regisztrációs Adatbázis Ellenőrző parancssori kapcsolóiról a következő Microsoft Knowledge Base cikkben talál:
184023 A Regisztrációs Adatbázis Ellenőrző parancssori paraméterezése

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 183887 - Utolsó ellenőrzés: 2004. december 29. - Verziószám: 1.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows 98 Standard Edition
 • Microsoft Windows Millennium Edition
Kulcsszavak: 
kbinfo kbwinme kbtool kbenv win98 KB183887
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com