Πώς θα διαπιστώσετε πρόγραμμα επικάλυψης μονάδας δίσκου εάν είναι εγκατεστημένα στα Windows

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 186057 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Εάν το άρθρο αυτό δεν περιγράφει το θέμα που αφορά το υλικό σας, ανατρέξτε στην ακόλουθη τοποθεσία της Microsoft στο Web, για να προβάλετε περισσότερα άρθρα σχετικά με το υλικό:
http://support.microsoft.com/default.aspx/w98?sid=460
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Σε αυτήν τη σελίδα

Περίληψη

Αυτό το άρθρο περιγράφει τον τρόπο προσδιορισμού εάν εκτελείται ένα πρόγραμμα επικάλυψης μονάδας δίσκου στον υπολογιστή σας που βασίζεται στα Windows.

Περισσότερες πληροφορίες

Ένα πρόγραμμα επικάλυψης μονάδας δίσκου παρέχονται από άλλους κατασκευαστές και φορτώνεται στη μνήμη πριν φορτώνονται τα αρχεία εκκίνησης του συστήματος του υπολογιστή σας. Μπορεί να εγκατασταθεί ένα πρόγραμμα επικάλυψης μονάδας δίσκου για οποιονδήποτε από τους παρακάτω λόγους:
 • Ο υπολογιστής σας δεν υποστηρίζει λογικών μπλοκ διεύθυνσης (LBA). Ίσως επειδή το βασικό σύστημα εισόδου/εξόδου (BIOS) της μητρικής πλακέτας δεν υποστηρίζουν σκληρούς δίσκους που είναι μεγαλύτερες από 528 megabyte (MB).

  Για πληροφορίες σχετικά με το LBA, ανατρέξτε στο ακόλουθο άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft:
  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟΥ:122052
  ΤΙΤΛΟΣ: Λογικού Block Addressing (LBA) από
 • Ο υπολογιστής σας έχει έναν σκληρό δίσκο μεγαλύτερο από 1024 κυλίνδρων ή 4096 κυλίνδρους.
 • Ο υπολογιστής σας διαθέτει ασύμβατο μονάδες σκληρού δίσκου που πρέπει να χρησιμοποιηθούν μαζί.
Οι ακόλουθες μέθοδοι μπορεί ή δεν μπορεί να εντοπίσει αν υπάρχει ένα πρόγραμμα επικάλυψης μονάδας δίσκου στον υπολογιστή σας που βασίζεται στα Windows. Εάν δεν είστε εάν είναι εγκατεστημένο ένα πρόγραμμα επικάλυψης μονάδας δίσκου βέβαιοι, επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή του σκληρού δίσκου του κατασκευαστή της μητρικής πλακέτας ή. Για να διαπιστώσετε εάν είναι εγκατεστημένο ένα πρόγραμμα επικάλυψης μονάδας δίσκου, χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε τις ακόλουθες μεθόδους:

Μήνυμα επικάλυψης μονάδας δίσκου

Όταν ξεκινάτε τον υπολογιστή σας, ενδέχεται να εμφανιστεί ένα μήνυμα στην οθόνη που εμφανίζει το όνομα του κατασκευαστή ή να σας ζητά να πιέσετε ένα πλήκτρο για εκκίνηση από μια δισκέτα. Τρέχουσες εκδόσεις των προγραμμάτων επικάλυψης μονάδας δίσκου ενδέχεται να μην εμφανίζονται από προεπιλογή αυτό το μήνυμα.

Ημερομηνία BIOS

Οι υπολογιστές που έχουν γίνει πριν 1994 δεν παρέχουν υποστήριξη LBA. Για να εξακριβώσετε εάν το BIOS του υπολογιστή σας υποστηρίζει LBA, συμβουλευτείτε την τεκμηρίωση του κατασκευαστή ή επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή του υπολογιστή σας.

Το Fdisk κατάσταση εντολών

Ξεκινήστε τον υπολογιστή σας με τη δισκέτα εκκίνησης των Windows 95/98, πληκτρολογήστε "Fdisk /status" (χωρίς τα εισαγωγικά) στη γραμμή εντολών και στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι το άθροισμα των υπαρχόντων διαμερισμάτων είναι μεγαλύτερο από το χώρο σκληρού δίσκου συνολικά.

Η δισκέτα εκκίνησης των Windows 95/98

Σβήστε τον υπολογιστή σας, περιμένετε 10 δευτερόλεπτα, ξεκινήστε τον υπολογιστή σας με δισκέτα εκκίνησης των Windows (Αυτό εμποδίζει το πρόγραμμα επικάλυψης μονάδας δίσκου κατά τη φόρτωση) και, στη συνέχεια, κάντε εκκίνηση σε μια γραμμή εντολών. Συγκρίνετε την ημερομηνία και το μέγεθος των αρχείων συστήματος για μικρές ασυνέπειες στο φάκελο των Windows. Εάν το μέγεθος του φυσικού δίσκου είναι πολύ μεγαλύτερη από 528, πληκτρολογήστε "c:" (χωρίς τα εισαγωγικά) και, στη συνέχεια, πιέστε το πλήκτρο ENTER. TYPECD \windows\commandΓια να προσδιορίσετε εάν είναι δυνατή η πρόσβαση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτό ισχύει μόνο εάν αυτός ο υποφάκελος δημιουργήθηκε μετά τις πρώτες 528 MB συμπληρώνονται.

Επαλήθευση αρχείων

Ορισμένα αρχεία επικάλυψης μονάδας δίσκου, χρησιμοποιήστε ένα .ovl ή μια επέκταση .bin. Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε "Dir /a * .bin" ή "*.ovl /a Dir" (χωρίς εισαγωγικά) για να ελέγξετε για την ύπαρξη των αρχείων εκτός του drvspace.bin και dblspace.bin.

Ελέγξτε το Config.sys

Λογισμικό επικάλυψης μονάδας δίσκου μπορεί να φορτωθεί από το αρχείο Config.sys για πρόσβαση σε μονάδες δίσκου εκτός από το διαμέρισμα εκκίνησης του ενεργού της κύριας μονάδας δίσκου στον πρωτεύοντα ελεγκτή IDE.

Έλεγχος μνήμης

Εκκίνηση εντολών μόνο, και στη συνέχεια ελέγξτε τη μνήμη του υπολογιστή σας. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
 1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και πιέστε το πλήκτρο F8 όταν εμφανιστεί το μήνυμα "Starting Windows 95".
 2. Επιλέξετε μόνο γραμμή εντολών και κατόπιν πιέστε το πλήκτρο ENTER.
 3. Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε "MEM/c" για να προσδιορίσετε το συνολικό ποσό της συμβατικής μνήμης. Έναν αριθμό μικρότερο από το 655,360 μπορεί να δηλώνει την ύπαρξη ενός προγράμματος επικάλυψης μονάδας δίσκου, ωστόσο ένα μικρότερο αριθμό αντί για αυτό μπορεί να δηλώνει την ύπαρξη μιας μονάδας δίσκου SCSI ή το Master Boot Record ιών.

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε συμβατική μνήμη πολλές πρόσφατες εκδόσεις το λογισμικό επικάλυψης μονάδας δίσκου.
Σημείωση Αυτό είναι ένα άρθρο «ΤΑΧΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ» που δημιουργήθηκε απευθείας από τον οργανισμό υποστήριξης της Microsoft. Οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε αυτό το άρθρο, παρέχονται ως απόκριση σε θέματα που προκύπτουν. Ως αποτέλεσμα της ταχύτητας διάθεσής του, το υλικό ενδέχεται να έχει τυπογραφικά λάθη και να αναθεωρηθεί ανά πάσα στιγμή χωρίς ειδοποίηση. Ανατρέξτε στους Όρους χρήσης για άλλα ζητήματα.

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 186057 - Τελευταία αναθεώρηση: Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010 - Αναθεώρηση: 4.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Windows 95
Λέξεις-κλειδιά: 
kbenv kbhowto kbmt KB186057 KbMtel
Μηχανικά μεταφρασμένο
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αυτό το άρθρο είναι προϊόν λογισμικού μηχανικής μετάφρασης της Microsoft και όχι ανθρώπινης μετάφρασης. Η Microsoft σάς προσφέρει άρθρα που είναι προϊόντα ανθρώπινης αλλά και μηχανικής μετάφρασης έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα άρθρα της Γνωσιακής Βάσης μας στη δική σας γλώσσα. Ωστόσο, ένα άρθρο που έχει προκύψει από μηχανική μετάφραση δεν είναι πάντα άριστης ποιότητας. Ενδέχεται να περιέχει λεξιλογικά, συντακτικά ή γραμματικά λάθη, όπως ακριβώς τα λάθη που θα έκανε ένας μη φυσικός ομιλητής επιχειρώντας να μιλήσει τη γλώσσα σας. Η Microsoft δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ανακρίβειες, σφάλματα ή ζημίες που προκύψουν λόγω τυχόν παρερμηνειών στη μετάφραση του περιεχομένου ή χρήσης του από τους πελάτες της. Επίσης, η Microsoft πραγματοποιεί συχνά ενημερώσεις στο λογισμικό μηχανικής μετάφρασης.
Η αγγλική έκδοση αυτού του άρθρου είναι η ακόλουθη:186057

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com