Terminálkiszolgáló-licencek eltávolítása RDP-ügyfélről

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 187614 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Fontos: Ebben a cikkben a rendszerleíró adatbázis módosításával kapcsolatos tudnivalók olvashatók. A rendszerleíró adatbázis módosítása előtt feltétlenül készítsen biztonsági másolatot arról, és csak akkor fogjon hozzá, ha tisztában van a rendszerleíró adatbázis visszaállításának módjával probléma esetén. A rendszerleíró adatbázis biztonsági mentéséről, visszaállításáról és módosításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
256986 A Microsoft Windows rendszerleíró adatbázisának ismertetése
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

Ha egy licenccel nem rendelkező ügyfél először csatlakozik a terminálkiszolgálóhoz, akkor a kiszolgáló egy ideiglenes terminálkiszolgálói ügyfél-hozzáférési tokent (CAL) ad. Miután a felhasználó bejelentkezett a munkamenetbe, a terminálkiszolgáló utasítja a licenckiszolgálót, hogy érvényesítés alatt állóként jelölje meg a terminálkiszolgáló CAL tokenjét. Az ügyfél következő kapcsolódásakor a kiszolgáló az ideiglenes terminálkiszolgálói CAL tokent megpróbálja frissíteni teljes terminálkiszolgálói CAL tokenre. Ha nem érhető el licenctoken, akkor az ideiglenes terminálkiszolgálói CAL token még 90 napig érvényes marad. A licenc az ügyfél rendszerleíró adatbázisában tárolódik.

Harminckét bites RDP ügyfelek az alábbi rendszerleíró kulcsban tárolják a licencet: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\MSLicensing.

Figyelmeztetés: A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő helytelen használata komoly problémákat okozhat, amelyek akár az operációs rendszer újratelepítését is szükségessé tehetik. A Microsoft nem garantálja a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő nem megfelelő használata miatt fellépő problémák megoldhatóságát. A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt csak saját felelősségére használhatja.

Az ügyfél licencének eltávolításához törölje a fenti kulcsot és a hozzá tartozó alkulcsokat. Az ügyfél következő kapcsolódásakor másik licencet fog kapni a kiszolgálótól.

16 bites RDP ügyfelek esetén futtassa a regedit /v parancsot, majd az ügyféllicenc eltávolításához törölje a kulcsokat az alábbi bejegyzés alatt: „\Software\Microsoft\MSLicensing” Ezen felül a BIN-fájlokat is törölheti a \Windows\System\Regdata mappából.

Macintosh rendszeren az RDP ügyfelek a licencet a számítógép /users/Shared/Microsoft/RDC Crucial Server Information/ mappájában tárolják. A Macintosh ügyféllicenc eltávolításához törölje a mappa tartalmát. Az ügyfél új licencet fog kapni a kiszolgálótól a következő kapcsolódáskor.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 187614 - Utolsó ellenőrzés: 2006. február 9. - Verziószám: 5.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows NT Server 4.0, Terminal Server Edition
  • Microsoft Windows 2000 Server SP1
  • Microsoft Windows 2000 Server SP2
  • Microsoft Windows 2000 Advanced Server SP1
  • Microsoft Windows 2000 Advanced Server SP2
  • Microsoft Windows 2000 Datacenter Server SP2
Kulcsszavak: 
kbinfo KB187614
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com