Hogyan lehet módosítani a Windows indítólemezét egy másik Eszközmeghajtóval

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 188127 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU188127
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ez a cikk leírja, hogyan lehet egy módosított Windows 98 Indítólemezt elkészíteni ahhoz, hogy sikeresen elérhessen olyan hardver eszközöket, amelyek harmadik fél által gyártott meghajtókat használnak és ezek nincsenek rajta a Windows 98 CD-ROM-on.

További információ

A Windows 98 Indítólemez támogatja a legtöbb típusú CD-ROM meghajtót, beleértve az Integrated Device Electronics (IDE) és Small Computer System Interface (SCSI) CD-ROM meghajtókat is vagy más hardvereszközöket (úgy, mint szalagos egységek vagy eltávolítható adathordozók). Ahhoz, hogy sikeresen elérhesse ezeket a hardvereket a számítógép indításakor, lehet, hogy a Windows 98 Indítólemez módosítására is szüksége van. Ehhez használja valamelyik eljárást az alábbiak közül:

A Windows 98 Indítólemez módosítása

  1. Nézze meg a számítógép vagy a hardver dokumentációját arra vonatkozólag, hogy szükséges-e valamilyen fájl a hardver eléréséhez.
  2. Másolja a fájlt a Windows 98 Indítólemezre.
  3. Használjon egy szövegszerkesztőt (mint pl. Notepad vagy Edit) és a Windows 98 Indítólemezen lévő Config.sys [COMMON] szakaszához adjon hozzá egy sort, amelyik betölti a meghajtót.
  4. Ellenőrizze a Windows 98 Indítólemezen lévő Autoexec.bat fájlban szükséges módosításokat.

    MEGJEGYZÉS: Ha egy előző Operációs rendszerről frissíti Windows 98-ra a számítógépét, a szükséges módosítások, lehet, hogy megjelennek a jelenlegi verziójú Config.sys és Autoexec.bat fájlokban a merevlemezen.
A Windows 98 Indítólemezen hozzávetőleg 248,832 byte szabad hely van a hardverek által igényelt fájlok elhelyezésére. Ha több helyre volna szükség, törölhetők a nem használt eszközvezérlők.

További információért a Windows 98 Startup disk által tartalmazott fájlokról, nézze meg a következő cikket a Microsoft Knowledge Base-ben:
185645 Contents of the Windows 98 Startup Disk

Az Ebd mappa módosítása vagy fájlok hozzáadása

Bármikor készíthet egy módosított Windows 98 Indítólemezt, ha futtatja a Bootdisk.bat fájlt, ami rámásolja a szükséges eszközmeghajtókat a Windows\command\Ebd mappából és ezután módosítja a Config.sys és Autoexec.bat fájlokat az Ebd mappában, ahogy szükséges. Minden fájl az Ebd mappában bemásolásra kerül a Windows 98 Indítólemezre, ezért győződjön meg arról, hogy a mappa nem tartalmaz több fájlt, mint amennyit a lemez tárolni tud (megközelítőleg 1,234,432 byte).

MEGJEGYZÉS: Ha a Windows 98 Indítólemezt a Vezérlőpult Programok hozzáadása segítségével készíti el, akkor az Ebd mappához adott fájlok nem jelennek meg a lemezen, mivel a fájlok a Windows 98 CD-ROM-ról kerülnek átmásolásra.

A Windows 98 Indítólemez Vezérlőpult/Programok hozzáadásán keresztül való elkészítéséről információt a Start, Súgó-ból kaphat. Kattintson a Tárgymutató fülre és írja be Indítólemez , majd kattintson duplán a "Indítólemez készítés" témakörön.

A Windows 98 Indítólemez Bootdisk.bat fájl használatán keresztül való elkészítéséhez információt a következő Microsoft Knowledge Base cikkben talál:
186300 Hogyan készíthetünk Windows 98 indítólemezt MS-DOS-ban

További információért a specifikus CD-ROM meghajtókról melyek valós idejű meghajtókat igényelnek hogy működjenek a Windows-ben, nézze meg a következő cikket a Microsoft Knowledge Base-ben:
131499 CD-ROM Drives Requiring Real-Mode Drivers

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 188127 - Utolsó ellenőrzés: 2004. december 29. - Verziószám: 2.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows 98 Standard Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto kbenv kbhw win98 KB188127
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com