Beschrijving van Windows scripthost (WSH)

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 188135 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

Windows Script Host (WSH) in Windows beschreven.

Meer informatie

WSH is een taal onafhankelijke scripthost voor 32-bits Windows-platforms. Microsoft biedt Microsoft Visual Basic Script en Java Script script-engines met WSH. Het fungeert als controller van ActiveX-scripts motoren, net als Microsoft Internet Explorer. Omdat het script host is niet een volledige Internet-browser, moet een kleinere geheugen footprint dan Internet Explorer. WSH is daarom geschikt voor het uitvoeren van eenvoudige, snelle taken. Scripts kunnen worden uitgevoerd vanaf het bureau blad door direct Als u dubbelklikt op een scriptbestand of vanaf een opdrachtprompt. WSH bevat een weinig script ing host die ideaal is voor niet-interactieve scripts behoeften, zoals aanmeldings scripts, beheerscripts, enzovoort. WSH de protected-modus Windows-host kan uit worden uitgevoerd (Wscript. exe) of de real-modus opdracht shell-host (Cscript. exe).

Installeren van Windows scripthost

Windows Script Host installeren, raadpleegt u de volgende Microsoft-website:
http://msdn2.Microsoft.com/en-us/library/ms950396.aspx
OPMERKING: Windows Script Host is opgenomen in Microsoft Internet Explorer 5.

Uitvoeren van Scripts

Uitvoeren van scripts uit in Windows, kunt u een van de volgende methoden gebruiken:
  • Dubbel klik op een. vbs of. JS-bestand.
  • Klik opStart, klik opUitvoeren, en typ vervolgens de naam van een. vbs of. JS-bestand in het vak openen.
OPMERKING: Internet Explorer 4. 0 en later behandelen WSH-objecten als onveilig ActiveX besturings elementen. Als een website probeert te initialiseren of een WSH-object (voor script bijvoorbeeld toegang tot bestanden op uw lokale computer), wordt Internet Explorer niet initialiseren of script het object op hoog of Gemiddeld beveiligingsinstellingen en biedt de volgende waarschuwingen bij een laag beveiligings niveau:

Internet Explorer 5:
Sommige software (ActiveX-besturingselementen) op deze pagina mogelijk onveilig. Het wordt aanbevolen dat u niet het programma uitvoeren. Weet u zeker dat u wilt laten uitvoeren?
Internet Explorer 4. 0, 4. 01, 4. 01 Service Pack 1:
Een ActiveX-besturingselement op deze pagina kan onveilig zijn. Wilt u toestaan te initialiseren en worden geopend door scripts?
Inschakelen Internet Explorer 4. 0 of hoger om te initialiseren en uitvoeren in scripts WSH objecten uit een webpagina zonder waarschuwingen (niet aanbevolen), selecteer een aangepaste instelling voor de beveiligingszone waar de webpagina zich bevindt, en Schakel deActiveX-besturingselementen die niet zijn gemarkeerd als veilig initialiseren enoptie.

Houd er rekening mee dat websites ook koppelingen naar. vbs of. js-bestanden op een Web maken kunnen pagina. Wanneer u klikt op een koppeling in Internet Explorer, eenDownloaden van bestandhet dialoog venster verschijnt waarin u ofwel het bestand te openen uit (standaard) de huidige locatie of het bestand op schijf opslaan. Als u klikt opOpen, het bestand is gedownload en uitgevoerd vanaf het lokale bestandssysteem via Internet Beveiligingsinstellingen van de Explorer.

Belangrijk: Als u klikt opOpenin het bestand downloaden in het dialoog venster en klikt u op deAltijd waarschuwen alvorens bestanden van dit type te openenhet selectie vakje uit Internet Explorer vraagt u niet langer een dialoog venster bestand downloaden. Door Internet Explorer geeft u een dialoog venster bestand downloaden nogmaals, als volgt te werk:
  1. Klik in deze ComputerMap optiesin het menu Beeld.
  2. Op deBestandstypentabblad en selecteer die de juiste geregistreerd bestands type (. vbs of. js).
  3. Klik opBewerken, en klik vervolgens op deOpenen na downloaden bevestigenselectie vakje in om deze te selecteren.
  4. Klik opOK, en klik vervolgens opOKopnieuw.
WSH-objecten gebruiken zijn verschillende "HTML-virussen" gemeld. Bijvoorbeeld: HTML-CODE.Interne (of HTML.Voeg), HTML-code.Off line, en HTML-CODE.Redirect.Companion. anti virus software dient niet te worden beschermen tegen dergelijke virussen indien u veilige computer procedures volgen (geen installatie van software of scripts van onbekende en onbetrouwbare inclusief bronnen). Virussen die gebruikmaken van WSH-objecten niet zichtbaar of misbruik maken van een beveiligings probleem met betrekking tot het pakket Windows of Internet Explorer producten. Wanneer u software installeren of uitvoeren van scripts van onbekende of niet-vertrouwde bronnen kunnen de computer gevaar.

Minimum eisen voor WSH

WSH functie de minimaal vereiste is versie van Internet Explorer 3. 0 of hoger. WSH is afhankelijk van de Visual Basic Script en Java Script motoren die in Internet Explorer.

Problemen met WSH

Diverse voorbeeldscripts worden in de map Windows\Samples\Wsh. geïnstalleerd. Als Deze scripts correct worden uitgevoerd, maar andere niet, neem contact op met de auteur van de script voor ondersteuning. Meer informatie en ondersteuning is ook beschikbaar op de volgende Microsoft-website:
http://msdn2.Microsoft.com/en-us/library/9bbdkx3k.aspx
Opmerking Dit is een artikel voor snelle publicatie dat rechtstreeks is gemaakt vanuit de ondersteuningsorganisatie van Microsoft. De informatie in dit artikel wordt in de huidige vorm aangeboden in reactie op nieuw geconstateerde problemen. Aangezien artikelen van dit type zeer snel moeten worden gepubliceerd, kan de inhoud typografische fouten bevatten en kan de inhoud zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Raadpleeg de Gebruiksrechtovereenkomst voor overige aandachtspunten.

Eigenschappen

Artikel ID: 188135 - Laatste beoordeling: zaterdag 26 februari 2011 - Wijziging: 3.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Windows 98 Standard Edition
Trefwoorden: 
kbinfo kbmt KB188135 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:188135

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com