Nyomtatók felhasználói beavatkozás nélküli felvétele Windows rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 189105 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

Windows 2000 és Windows Server 2003 rendszerben lehetőség van nyomtatók parancssori telepítésére. Ez a szolgáltatás akkor különösen hasznos, ha bejelentkezési parancsfájl használatával vagy ütemezett feladat keretében felhasználócsoporthoz ad nyomtatót vagy távolít el belőle.

Jóllehet a Microsoft Windows NT 4.0 Zero Administration Kit (ZAK) szoftvercsomag tartalmaz olyan eszközöket, mint a Con2prt.exe, a Con2prt.exe kizárólag hálózati nyomtatók felvételét és eltávolítását teszi lehetővé. Windows 2000 rendszerben helyi nyomtatók módosítása és törlése is lehetséges. Ennek eredményeként a rendszergazda minden téren szabályozhatja a felhasználók nyomtatási lehetőségeit úgy, hogy a felhasználókkal kötegfájlt vagy bejelentkezési parancsfájlt futtat.

MEGJEGYZÉS: Ha ezt a parancsot bejelentkezési parancsfájlban vagy ügyfél indította kötegfájlban szeretné alkalmazni, az ügyfélszámítógépen Windows 2000 vagy Windows Server 2003 rendszert kell futtatni. Mivel a bejelentkezési parancsfájl az ügyfélszámítógépen fut, Windows NT 4.0 rendszerű ügyfél nem képes a parancs feldolgozására.

Mindemellett ezek a parancsok rendszergazdai munkaállomásról vagy kiszolgálóról is futtathatók, így a nyomtatók leküldéssel telepíthetők az ügyfélszámítógépekre anélkül, hogy azokhoz ténylegesen oda kellene menni.

További információ

Az alábbi példákban a parancs leggyakoribb használati módjait mutatjuk be.

MEGJEGYZÉS: Ez a parancs csak Windows 2000 vagy Windows Server 2003 alapú számítógépen futtatható Windows 2000, Windows Server 2003 vagy Windows NT 4.0 rendszerű kiszolgálóról vagy munkaállomásról kezdeményezve.

A példában egy Agfa nyomtatóillesztőt telepítünk, és létrehozunk egy logikai nyomtatót a KISZOLGALO nevű számítógépen.

MEGJEGYZÉS: Mindkét sor elhelyezhető egy kötegfájlban, vagy beírható egymás után a parancssorba. Az olvashatóság megkönnyítése érdekében a két sort tördeltük.
rundll32 printui.dll,PrintUIEntry /ia /c\\kiszolgalo /m "AGFA-AccuSet v52.3" /h "Intel" /v "Windows 2000" /f %windir%\inf\ntprint.inf

rundll32 printui.dll,PrintUIEntry /if /b "Tesztnyomtató" /c\\KISZOLGALO /f "%windir%\inf\ntprint.inf" /r "lpt1:" /m "AGFA-AccuSet v52.3"
A példában lévő parancs törli a KISZOLGALO nevű kiszolgálón lévő AGFA nyomtatót:
rundll32 printui.dll,PrintUIEntry /dl /n "Tesztnyomtató" /c\\KISZOLGALO
Ha többet szeretne tudni a használható kapcsolókról, írja be a /? karaktereket a parancs után.

Nyisson meg egy parancssorablakot, és írja be a
rundll32 printui.dll,PrintUIEntry /?
parancsot. Ez a parancs megjeleníti az összes használható kapcsolót, és bőséges példát mutat a módszer használatára.

Nyisson meg egy parancssorablakot, és írja be a
rundll32 printui.dll,PrintUIEntry /Xs /n "nyomtató" ?
parancsot. Ez a parancs további segítséget nyújt a nyomtató tulajdonságainak módosításához. Az alábbi példában lévő parancs az aktuális nyomtatóillesztőt a (kiszolgálóra már telepített) megadott új nyomtatóillesztőre cseréli:
rundll32 printui.dll,PrintUIEntry /Xs /n\\KISZOLGALO\NYOMTATOMEGOSZTÁS_NEVE DriverName "Lexmark C752 PS3"


MEGJEGYZÉS: Az alábbi szintaxis hibátlanul működik, feltéve hogy a normál TCP/IP-portok létre vannak hozva.
rundll32 printui.dll,PrintUIEntry /if /b "NORTH-US-SRTEST-TEST24-BOGUS" /f %windir%\inf\ntprint.inf /r "IP_157.57.50.98" /m "HP Laserjet 4000 Series PCL" /Z
Ha a normál TCP/IP-portok nincsenek létrehozva, az alábbi hibaüzenet jelenhet meg:
Nyomtatóbeállítási felület
A nyomtatóra vonatkozó rundll parancs végrehajtása nem sikerült.
Parancs: /if /b "NORTH-US-SRTEST-TEST24-BOGUS" /f %windir%\inf\ntprint.inf /r "IP_157.57.50.98" /m "HP Laserjet 4000 Series PCL" /Z.
Vagy rossz nyomtatónevet adott meg, vagy a megadott nyomtató már nem csatlakozik a kiszolgálóhoz. További információért kattintson a Súgó gombra.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 189105 - Utolsó ellenőrzés: 2007. október 26. - Verziószám: 5.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows 2000 Server
  • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
  • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
  • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
  • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
  • Microsoft Windows Server 2003, Web Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto kbprint kbproductlink KB189105
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com