Kevés lemezterület hibaüzenettel találkozik

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 193903 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU193903
Ha ez a cikk nem jellemzi a hibaüzenetet amit kapott, nézze meg a következő Microsoft weboldalt, ahol további hibaüzenetek leírását találja:
http://support.microsoft.com/kb/315854/hu/
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Ha elindítja a Windows 98-alapú számítógépét, akkor az alábbi hibaüzenetet kaphatja:
A Windows egy hibával találkozott a rendszer regisztrációs adatbázis elérésekor. A Windows újra fog indulni és helyreállítja a rendszer regisztrációs adatbázisát Önnek.


Ha ekkor az OK-ra kattint, akkor az alábbi hibaüzenetet kaphatja:
Az Explorer egy érvénytelen oldal hibát okozott a Kernel32.dll modulban a 015f:bff711be címen.

A program szabálytalan műveletet hajtott végre és le fog állni.


Ha a Részletek-re kattint, akkor a következő hibaüzenetek egyikét kaphatja:
Az Explorer 6d007eh kivétel hibát okozott az explorer.exe modulban a 015f:<memória cím> címen 015f:memory address>
-VAGY-
Hiba az Explorer.exe betöltése közben. Újra kell telepítenie a Windows-t.
-VAGY-
Visual C++ Futásidejű Könyvtárhiba. Program C:\<%windir%>\Scanregw.exe, R6016, nincs elég hely a láncolt adatoknak.
Fontos, hogy ez az esemény nem jelentkezik Csökkentett módban.

Oka

Ez az esemény akkor fordul elő, ha a lemez, amelyen a swap fájl van nem tartalmaz elég szabad területet.

A megoldás

A megoldáshoz határozza meg, hogy melyik lemez tartalmazza a swap fájlt, majd növelje a szabad lemez területet a swap fájl lemezén. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket:

 1. ndítsa újra a számítógépét, nyomja meg és tartsa lenyomva a CTRL billentyűt, majd válassza a Csak parancssor-t az Indító menüből.
 2. A parancssorban írja be "dir /s *.swp" (idézőjelek nélkül), majd nyomja meg az ENTER-t. Jegyezze meg a swap fájl nevét, a lemez betűjelét, a mappa nevét (könyvtár neve) és dátumát. Ez rendszerint egy egyszerű Win386.swp nevű fájl a gyökér könyvtárban ("C:\ könyvtár") vagy a Windows mappában ("C:\Windows könyvtár").
 3. Ha a számítógépében egy merevlemez van, akkor a C a swap fájl lemeze és kihagyhatja a 4. lépést. Ha a számítógépében több merevlemez van, akkor keresse a hátralévő merevlemezeken is a swap fájlt és határozza meg a swap fájl lemezét. Ehhez használja az alábbi lépéseket:

  a. A parancssorba írja be "<betűjel>:" (idézőjelek nélkül), ahol <betűjel> a következő merevlemez betűjele, majd nyomja meg az ENTER-t.

  b. Írja be "dir /s *.swp" (idézőjelek nélkül), majd nyomja meg az ENTER-t. Jegyezze meg a swap fájl nevét, a lemez betűjelét, a mappa nevét (könyvtár neve) és dátumát.

  c. Ha még van hátra merevlemeze, amin keresni kell, akkor ismételje az a-c lépéseket. Ha nincs több merevlemeze, akkor folytassa a d lépéssel.

  d. Ha csak egy merevlemezen talált egy (vagy több) swap fájlt, akkor ez a lemez a swap fájl lemeze, és folytathatja az e lépéssel. Ha több merevlemezen talált swap fájlokat, akkor hasonlítsa össze a swap fájlok dátumait. Az a merevlemez, amely a legfrissebb dátumú swap fájlt tartalmazza, a swap fájl merevlemeze.

  e. A parancssorba írja be "<betűjel>:" (idézőjelek nélkül), ahol <betűjel> a swap fájl lemezének a jele, majd nyomja meg az ENTER-t.
 4. Törölje az össze swap fájlt a swap fájl lemezén. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket:

  a. A parancssorba írja be
  del <útvonal>\<fájl név>

  ahol az <útvonal> a swap fájl mappája és a <fájl név> a swap fájl neve, majd nyomja meg az ENTER-t. Például írja be "del windows \win386.swp" (idézőjelek nélkül).

  b. Ha több törlendő swap fájlja van a swap fájl lemezen, akkor ismételje az a-b lépéseket. Ha már nincs több törlendő swap fájlja a swap fájl lemezen, akkor folytassa az 5. lépéssel.
 5. Növelje a szabad lemez területet a swap fájl lemezén.

  FIGYELMEZTETÉS: Ha nem tudja megállapítani, hogy egy fájl tartalmaz-e kritikus információkat, akkor másolja a fájlt egy mágneslemezre, mielőtt törölné.

  A swap fájl lemezén a szabad lemez terület növeléséhez törölje a lényegtelen fájlokat. Ehhez írja be az alábbi parancsokat a parancssorba, minden parancs után ENTER-t nyomva:
  dir /w /p /s *.<kiterjesztés>
  del <útvonal>\*.<kiterjesztés>

  ahol a <kiterjesztés> a törölni kívánt fájl kiterjesztése és az <útvonal> a mappa neve, amely tartalmazza a törölni kívánt fájlt.

  Például az alábbi felsorolás tartalmazza a lényegtelen fájlok kiterjesztéseit:

     .chk   .tmp   .txt
     .bak   .old   .bmp
  
     .jpg   .gif   .hlp
 6. Teszteléssel határozza meg, hogy van-e szabad lemez terület a normál módban való indítás után. Ha nem tudja normál módban indítani a számítógépét, akkor ismételje az 5. lépést.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 193903 - Utolsó ellenőrzés: 2006. július 26. - Verziószám: 1.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows 98 Standard Edition
Kulcsszavak: 
kberrmsg kbinvalidpagefault kbkern32dll win98 kbprb KB193903
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com